«Πλημμύρισαν» τα νησιά οι ταξιδιώτες – Το αδιαχώρητο στα λιμάνια (video)

Οι πόλεις «βράζουν» οι πολίτες φεύγουν… Σαράντα τέσσερα πλοία ήταν προγραμματισμένα να αναχωρήσουν το Σάββατο μόνο από το λιμάνι του Πειραιά, με τις αναχωρήσεις να βρίσκονται κοντά στο «προ πανδημικό» 2019. Η πληρότητα στα οχηματαγωγά με προορισμό τα πιο δημοφιλή νησιά του Αιγαίου φτάνει το 80%.

Με τη βαλίτσα στο χέρι και με καλοκαιρινή διάθεση οι επιβάτες αναχωρούν με τα πλοία για τα ελληνικά νησιά.

Μεγάλες ουρές σχημάτιζαν το Σάββατο επιβάτες και αυτοκίνητα στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου με την πληρότητα των πλοίων, σε πολλές περιπτώσεις, να κυμαίνεται από 70% έως 80%.

«Χθες αναχώρησαν από Πειραιά 30.000 επιβάτες και 4.500 ΙΧ από Ραφήνα 8.500 επιβατες και απο Λαύριο 4.000 επιβάτες. Αναμένεται η κίνηση και τις επόμενες ημέρες να αυξηθεί» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Ναυτιλίας, Νίκος Κοκκάλας.

Οι προορισμοί που έχουν μεγαλύτερη ζήτηση είναι οι Κυκλάδες και η Κρήτη, όπου καθημερινά φθάνουν στο λιμάνι και το αεροδρόμιο χιλιάδες τουρίστες.

Οι τιμές των εισιτηρίων σε σχέση με πέρυσι είναι αυξημένες ενώ από την 1η Ιουλίου ορισμένα ακτοπλοϊκά δρομολόγια αυξήθηκαν για τρίτη φορά απο 4 εως 8%.

Από Πειραιά για Νάξο το ατομικό εισιτήριο από τα 48 ευρώ διαμορφώνεται στα 51,50 ενώ για Πάρο από τα 46,50 ευρώ στα 50. Το εισιτήριο για Ικαρία αυξήθηκε κατά 7,34% ενώ μεγαλύτερη είναι η αύξηση για Ίο με την τιμή να διαμορφώνεται από τα 50 στα 54 ευρώ.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Ναυτιλίας, τον Ιούνιο αναχώρησαν από το λιμάνι του Πειραιά περίπου 323.000 επιβάτες.

«Πλημμύρισαν» τα νησιά οι ταξιδιώτες – Το αδιαχώρητο στα λιμάνια (video)

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρευνα: Mόνο το 13% των Ελλήνων γνωρίζει την παγκόσμια πρωτιά της ελληνικής ναυτιλίας, οι νέοι την αγνοούν εντελώς

Τεράστιο έλλειμα ενημέρωσης για τη μεγαλύτερη ναυτιλία του κόσμου, την ελληνόκτητη, έχει η ελληνική κοινωνία. Αυτό τουλάχιστον συμπεραίνεται από έρευνα που διεξήγαγε η Focus Bari, με θέμα: «Οι αντιλήψεις των Ελλήνων και οι προκλήσεις στη Ναυτιλία» σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.005

Κίτρινη κάρτα στην Ελλάδα για τις ώρες εργασίας

Οι πιο σκληρά εργαζόμενοι στην Ευρώπη είναι οι Έλληνες, πριν ακόμα θεσμοθετηθεί η εξαήμερη εργασία στις επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας και σε εκείνες που εφαρμόζουν σύστημα με εναλλασσόμενες βάρδιες. Τα στοιχεία που παρουσιάζει σήμερα κατ’ αποκλειστικότητα η «Ν», κάνουν λόγο για ώρες εργασίας

von der Leyen: Επανεξελέγη Πρόεδρος της Ε. Επιτροπής για 2η φορά

Με 401 ψήφους υπέρ της, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επανεξέλεξε πριν λίγο την κα Ursula von der Leyen για δεύτερη θητεία ως Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Για ακόμη μια πενταετία η κα. von der Leyen θα βρίσκεται στο τιμόνι του κύριου

Κριμαία: Ουκρανικά ναυτικά drones έπληξαν τη βάση της ρωσικής Ακτοφυλακής (βίντεο)

Ουκρανικά ναυτικά drones επιτέθηκαν σε βάση της ρωσικής Ακτοφυλακής στην Κριμαία, προκαλώντας σημαντικές ζημιές στις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε με στόχο το κέντρο διοίκησης, μια αποθήκη πυρομαχικών και εξοπλισμού, έναν υποσταθμό ισχύος, τεχνικές εγκαταστάσεις και θέσεις πυροβολικού.

Μετάβαση στο περιεχόμενο