Πλοίο container «σφήνωσε» σε γέφυρα (vid)

Ένα δυνατός θόρυβος ξεσήκωσε τους κατοίκους όταν ένα γερμανικό πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων δεν εκτίμησε σωστά το ύψος της μιας γέφυρας στο Ρότερνταμ. Το πλοίο προσέκρουσε και σφήνωσε κάτω από τη γέφυρα Willemsbrug που διασχίζει το Nieuwe Maas έχοντας σαν αποτέλεσμα να χάσει τουλάχιστον δύο κοντέινερ τις πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Οι αρχές του Ρότερνταμ-Ράινμοντ ενημερώθηκε για το ατύχημα γύρω στις 7:30 π.μ. τοπική ώρα, σπεύδοντας στο σημείο και βρίσκοντας την αυτοκινούμενη φορτηγίδα Monika Deymann, μήκους 137 μέτρων, «κολλημένη» κάτω από τη γέφυρα. Το σκάφος έχασε τουλάχιστον δύο κοντέινερ τα οποία έπεσαν στο νερό, ενώ κάποια άλλα σφήνωσαν προκαλώντας ζημιά στη γέφυρα.

Η γέφυρα και η πλωτή οδός έκλεισαν ενώ η πυροσβεστική και η αστυνομία ανταποκρίθηκαν αμέσως στο περιστατικό. Οι δύτες κατάφεραν να εντοπίσουν τα δύο κοντέινερ που είχαν παρασυρθεί από το ρεύμα του ποταμού.

Η Αρχή Ασφαλείας ανέφερε μετά από περίπου δύο ώρες, «Το νερό υποχώρησε λόγω της παλίρροιας, με αποτέλεσμα το πλοίο να απελευθερωθεί από την γέφυρα.

Μετά τους απαραίτητους ελέγχους βρέθηκε ότι υπάρχουν ζημιές σε κάποιους σωλήνες κάτω από τη γέφυρα που μεταφέρουν αέριο και νερό, οι οποίοι όμως δεν χρησιμοποιούνται, καθώς και ζημιές σε κάποιο διακοσμητικό φωτισμό της γέφυρας. Οι αρχές είπαν ότι οι ζημιές ήταν ως επί το πλείστον επιφανειακές και επέτρεψαν στη γέφυρα να ανοίξει ξανά το μεσημέρι.

Οι αρχές κατηγόρησαν για το περιστατικό στο σκάφος που προσπάθησε να μετακινηθεί από το κέντρο της πόλης στο λιμάνι Waalhaven κατά την στιγμή της πλημμυρίδας. Παρατήρησαν μια έντονη διακύμανση στη στάθμη του ποταμού λέγοντας ότι είναι ευθύνη του σκάφους να καθορίσει την απόσταση που θα έχει το ανώτατο σημείο του με την γέφυρα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που πλοία της ενδοχώρας έρχονται σε επαφή με τη γέφυρα. Το 2020 ένα άλλο γερμανικό σκάφος χτύπησε τη γέφυρα χάνοντας κοντέινερ. Συνέβη ξανά το 2022.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόστρατοι ΛΣ-ΕΛΑΚΤ: Παιδιά ενός κατώτερου Θεού;

Όταν, το 1919, ιδρύθηκε το Λιμενικό Σώμα, προήλθε από τα «σπλάχνα» του Πολεμικού Ναυτικού.  Έτσι, βάσει εθνικών σχεδίων, το Λιμενικό Σώμα είναι Σώμα υπαγόμενο στο συγκεκριμένο κλάδο των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας. Παρότι στο παρελθόν επανειλημμένα αμφισβητήθηκε, αυτός ο «γνήσιος

21 Απριλίου 1967: Οι Στρατιωτικοί που είπαν ΟΧΙ στη χούντα

Το πρωί της 21ης Απριλίου 1967 η Ελλάδα έμπαινε στο γύψο μιας ακόμη στρατιωτικής χούντας. Οι συνέπειες για τον ελληνισμό ήταν βαρύτατες, Επτά χρόνια μετά οι ανόητοι που κατέλυσαν τη Δημοκρατία ξεπουλούσαν και τη Κύπρο. Το στίγμα της χούντας βάραινε

Εκσυγχρονισμός πολλαπλών εκτοξευτών RM-70: Στον εξοπλιστικό σχεδιασμό του Στρατού Ξηράς το Πυροβολικό Μάχης

* Του Κώστα Σαρικά Η ενίσχυση του Πυροβολικού Μάχης αποτελεί προτεραιότητα για τον Στρατό Ξηράς έπειτα και από την επανεξέταση όλων των εξοπλιστικών προγραμμάτων στο πλαίσιο εξορθολογισμού που αποφάσισε η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Μεταξύ των προγραμμάτων που πήραν το «πράσινο» φως

MED-5: Μέτρα πρόληψης των μεταναστευτικών ροών και όχι απώθησής τους ζητούν οι χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου

Οι πέντε μεσογειακές χώρες που αποτελούν τα νότια σύνορα της Ευρώπης και οι οποίες εκ των πραγμάτων βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μεταναστευτικής πίεσης και του προβλήματος της παράνομης διακίνησης απεύθυναν έκκληση στην Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να σταματήσει να έχει πολιτικές κυρίως

Μετάβαση στο περιεχόμενο