Ποια περιοχή της Ελλάδας είναι τελευταία στην ΕΕ για τα επιβατικά αυτοκίνητα; – 203 ανά 1.000 κατοίκους

Με μερίδια ηλεκτρικών αυτοκινήτων κοντά στο μηδέν, βρέθηκαν 7 περιφέρειες στην Ελλάδα.

Η Πελοπόννησος βρέθηκε για το 2022 σε μια από τις τελευταίες θέσεις των περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον αριθμό επιβατικών αυτοκινήτων ανά κατοίκους, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Eurostat.

Το 2022 υπήρχαν κατά μέσο όρο 0,56 επιβατικά αυτοκίνητα ανά κάτοικο στην ΕΕ – όπως και το 2021. Πίσω από αυτό το ποσοστό, εμφανίζονται αξιοσημείωτες περιφερειακές διαφορές, που εκτείνονται από 2,34 στην Valle d’Aosta, Ιταλία, έως 0,08 στη Mayotte, Γαλλία.

Τα περιφερειακά ποσοστά μηχανοκίνησης (επιβατικά αυτοκίνητα ανά 1.000 κατοίκους) συνδέονται συχνά με τις οικονομικές συνθήκες, αλλά μπορούν επίσης να επηρεαστούν από ειδικές συνθήκες. Για παράδειγμα, το ποσοστό ρεκόρ της Valle d’Aosta επηρεάστηκε από ευνοϊκούς φορολογικούς κανόνες.

Το 2022, οι 3 πρώτες περιφέρειες με το υψηλότερο ποσοστό μηχανοκίνησης ήταν στην Ιταλία: Η Valle d’Aosta με 2 339 αυτοκίνητα ανά 1.000 κατοίκους ακολουθήθηκε από την Provincia Autonoma di Trento με 1431 αυτοκίνητα ανά 1.000 κατοίκους και την Provincia Autonoma di Bolzano με 935 αυτοκίνητα ανά 1.000 κατοίκους. Μεταξύ των 10 περιφερειών με το υψηλότερο ποσοστό αυτοκίνησης, 6 βρίσκονταν στην Ιταλία και 1 στη Φινλανδία, την Ελλάδα, την Ολλανδία και την Τσεχία.

Στο άλλο άκρο της κλίμακας, η γαλλική υπερπόντια περιοχή Μαγιότ (83 επιβατικά αυτοκίνητα ανά 1.000 κατοίκους) ακολουθείται από την ελληνική Πελοπόννησο (203 ανά 1.000 κατοίκους) και τη γαλλική Γουιάνα (217 ανά 1.000 κατοίκους). Αξίζει να σημειωθεί ότι 2 από αυτές ήταν οι μητροπολιτικές περιοχές του Βερολίνου (331) και της Βιέννης (366).

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Οι περιφέρειες της Ολλανδίας και της Σουηδίας ξεχώρισαν μεταξύ των περιφερειών της ΕΕ με το υψηλότερο ποσοστό ηλεκτρικών επιβατικών αυτοκινήτων επί του συνόλου των αυτοκινήτων. Τα υψηλότερα μερίδια καταγράφηκαν στο Flevoland (12,8%) και την Ουτρέχτη (6,6%) στην Ολλανδία και στη Στοκχόλμη (6,6%) στη Σουηδία. Στην πρώτη δεκάδα, 4 ήταν περιφέρειες στην Ολλανδία, 4 στη Σουηδία, το Λουξεμβούργο (1 περιφέρεια) και 1 στην Αυστρία.

Με μερίδια ηλεκτρικών αυτοκινήτων κοντά στο μηδέν, 7 περιφέρειες στην Ελλάδα και 1 στην Τσεχία, την Πολωνία και την Ισπανία βρίσκονταν στο άλλο άκρο της κλίμακας.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο της ΕΕ και ο ρόλος του Frontex

Οι τέσσερεις πυλώνες του Συμφώνου Tο νέο Σύμφωνο τροποποιεί και εξελίσσει προγενέστερες μεταρρυθμιστικές προτάσεις στο πεδίο της μετανάστευσης και επιχειρεί να εξισορροπήσει ανάμεσα στην αυστηρότητα και τη δικαιοσύνη. Έχοντας υπόψη τις ειδικές ανάγκες που εξέφρασαν τα κράτη μέλη ΕΕ, στον

«Χαμόγελο του Παιδιού»: Δύο παιδιά εξαφανίζονται κάθε τρεις ημέρες στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα δύο παιδιά εξαφανίζονται κάθε τρεις ημέρες ενώ ανά δύο ημέρες εξαφανίζεται ένας ενήλικας, αποκαλύπτουν τα στατιστικά στοιχεία του οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με άλλους ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς που δίνουν καθημερινά τιτάνιο αγώνα για τον εντοπισμό

Δ. Καιρίδης: Έχουμε τεράστιο κύμα Τούρκων πολιτών που ζητούν άσυλο

«Τα ζητήματα ασφαλείας απασχολούν τις υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας, όπως είναι το Λιμενικό και οι Μυστικές Υπηρεσίες. Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό πυρκαγιών στην πατρίδα μας προκαλείται από αμέλεια. Να το έχουμε αυτό υπόψιν όταν πάμε να κάψουν ξερόχορτα με αέρα και ξηρασία», υπογράμμισε

Μετάβαση στο περιεχόμενο