Πολεμικό Ναυτικό: Στην Ελλάδα ο τρίτος «Φονιάς των Υποβρυχίων»

Αύριο, Τετάρτη 6/3,  αναμένεται να προσγειωθεί στην 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα, το θηριώδες μεταγωγικό C-17 των ΗΠΑ και να ξεφορτώσει το υπερσύγχρονο ελικόπτερο «Romeo» ή αλλιώς το τρίτο από τους «φονιάδες των υποβρυχίων».

Στην 112 ΠΜ βρίσκονται τεχνικοί του Πολεμικού Ναυτικού, προκειμένου να γίνει η συναρμολόγηση του. Θα ακολουθήσουν οι απαραίτητες δοκιμές μέχρι να πραγματοποιήσει την πτήση του για το Κοτρώνι, την φωλιά των ελικοπτέρων του ΠΝ.

Η Ελλάδα είναι η έβδομη χώρα που παραλαμβάνει το ναυτικό ελικόπτερο του U.S. Navy ΜΗ-60R.

elikoptero
Ελικόπτερο Romeo φορτωμένο μέσα σε μεταγωγικό C-17

Πολεμικό Ναυτικό

Είναι εξοπλισμένα με σύστημα ανθυποβρυχιακού πολέμου όπως ποντιζομενο SONAR και Sonobuoy, ηλεκτρονικού πολέμου , ραντάρ για στόχους επιφάνειας όπως και μπορεί να φέρει τορπίλες και όπλα εναντίον στόχων επιφάνειας.

 

romeo.jpg elikoptero
Ελικόπτερο romeo

Πολεμικό Ναυτικό

Τα υπόλοιπα τέσσερα Romeo αναμένεται να αφιχθούν το 2025, ολοκληρώνοντας την αγορά του Πολεμικού Ναυτικού της Ελλάδας. Μία ανάσα μακριά από τα Black Hawk .

black-hawk.jpg
Ελικόπτερο Black Hawk

Στην τελική ευθεία τα Black Hawk

Tην ίδια ώρα τρέχουν οι διαδικασίες για τα Black Hawk. Η Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων εξετάζει τις τελευταίες λεπτομέρειες έτσι ώστε να υπάρξει η υπογραφή σύμβασης με τις ΗΠΑ για την προμήθεια συνολικά 35 ελικοπτέρων.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων Reuters, σχολιάζοντας τις τρέχουσες εξελίξεις στην ελληνική αμυντική πολιτική χαρακτήρισε ως «προτεραιότητα για τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις τα F-35, Constellation και Blackhawk».

Η έκδοση «Μ» είναι η τρίτη γενιά του ελικοπτέρου θρύλου που υπολογίζεται ότι θα υπηρετούν μέχρι το 2075 . Πρόκειται για ένα μοντέλο που έχει δοκιμαστεί πολλάκις σε εμπόλεμες ζώνες, σχεδιασμένο εξ ΄αρχής με στρατιωτικές προδιαγραφές για εύκολη συντήρηση στο πεδίο μαχών και δυνατότητα να συνεχίζει να πετά ακόμη κι αν βληθεί από RPG και σφαίρες μεγάλου διαμετρήματος.

Είναι αξιοσημείωτο πώς με την παραγγελία των Black Hawk η Αεροπορία Στρατού αποκτά ίδιο τύπο ελικοπτέρων με το Πολεμικό Ναυτικό (Aegean Hawk – Romeo), ελικόπτερα που βασίζονται στην ίδια πλατφόρμα και μοιράζονται κοινά στοιχεία, συνεπώς επηρεάζει σημαντικά και τα έξοδα συντήρησης.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παραχώρηση αιγιαλών και παραλιών: Οι αλλαγές που φέρνει ο ν. 5092/2024*

Στοχεύοντας στη μεγαλύτερη διαφάνεια των διαγωνισμών παραχώρησης μέσω κεντρικής ηλεκτρονικής διαδικασίας και την υψηλότερη αποτελεσματικότητα των ελέγχων μέσω της αξιοποίησης της σύγχρονης τεχνολογίας σε συνδυασμό με την αυστηροποίηση των ποινών, προσπαθεί να αντιμετωπίσει διαχρονικές παθογένειες. Από την άλλη, όμως, έχει

Οι θέσεις της CLIA για τη θαλάσσια συνδεσιμότητα

Στη συνάντηση, ο κ. Vago εξέφρασε την αλληλεγγύη του κλάδου της κρουαζιέρας προς τον ευρύτερο ναυτιλιακό τομέα στον κορυφαίο στόχο της διασφάλισης της ασφάλειας των ναυτικών, λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες απειλές στην Ερυθρά Θάλασσα και αλλού. Η CLIA ανέδειξε την

Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο: Συζητήθηκε η περικοπή των δώρων στους συνταξιούχους

Ειδικότερα, η κυρία Σταυρουλάκη έθεσε ζήτημα αν πράγματι υπάρχει θέμα αντιθέτων αποφάσεων (δηλαδή θέμα παραδεκτού) μεταξύ των αποφάσεων του ΣτΕ και του Α.Π., καθώς το κάθε ένα από αυτά τα δύο δικαστήρια επελήφθη επί διαφορετικών νομοθετικών δεδομένων. Κατά την εισηγήτρια, τον Α.Π. τον

Χούθι: «Έχουμε επιτεθεί σε περισσότερα από 100 πλοία του εχθρού»

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης επιτέθηκαν σε περίπου 100 πλοία «που συνδέονταν με τον εχθρό», δηλαδή το Ισραήλ, στην Ερυθρά Θάλασσα και τον Κόλπο του Άντεν, αφότου ξεκίνησαν τις επιχειρήσεις τους σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους της Λωρίδας της

Μετάβαση στο περιεχόμενο