“Πόλεμος” ανακοινώσεων στην Ένωση Δικαστών Εισαγγελέων: Η “εμμονική προσπάθεια αποδόμησης του προεδρείου” και “οι πολιτικές σκοπιμότητες

Σε σκληρή γλώσσα ο Κώστας Βουλγαρίδης, Εφέτης, Εκπρόσωπος Τύπου Ένωσης παίρνει θέση στην σφοδρή σύγκρουση μεταξύ της Μαργαρίτας Στενιώτη και του Χρ. Σεβαστίδη με αφορμή τη συμμετοχή της προέδρου σε κοπή πίτας ενός δικαστικού επιμελητή: “…ανήγαγαν οικογενειακές στιγμές, καθώς και τη συμμετοχή σε μια κοπή βασιλόπιτας, Κυριακή μεσημέρι, σε «εγκληματική ενέργεια»!!”, αναφέρει

Μετωπική και δημόσια είναι πλέον η σύγκρουση στα ενδότερα της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, μεταξύ των μελών του προεδρείου υπό την Μαργαρίτα Στενιώτη και της μειοψηφίας υπό τον Χρ. Σεβαστίδη, με αφορμή τη σκληρή ανακοίνωση για την συμμετοχή της προέδρου σε κοπή πίτας ενός δικαστικού επιμελητή.

Η ανακοίνωση, που καλούσε σε παραίτηση του προεδρείου, προκάλεσε έντονη (για πρώτη φορά) αντίδραση της Μαργαρίτας Στενιώτη και ανταπάντηση από την πλευρά Σεβαστίδηδείχνοντας πως η εποχή της ηρεμίας στα ενδότερα της μεγαλύτερης δικαστικής συνδικαλιστικής ένωσης έχει παρέλθει.

Σεβαστίδης κατά Στενιώτη

(antimolia.gr/dikastiko.gr)

Μετωπική σύγκρουση: Οι αντεγκλήσεις

Η πρόεδρος της Ένωσης μίλησε για “μειοψηφία της κλειδαρότρυπας” και μάλιστα αναφέρθηκε σε “άσκηση νόμιμων δικαιωμάτων της” αλλά και δημοσιοποίηση βιντεοσκοπικού υλικού από δημόσια συνεδρίαση του οργάνου που απεικονίζεται όπως υπονοεί επίθεση σε βάρος της γενικής γραμματέως. Μάλιστα αναφέρθηκε σε φαλλοκρατικές αντιλήψεις και επιφύλαξε χαρακτηρισμούς όπως “υποστηρικτής τρομοκράτη” για τον επικεφαλής της μειοψηφίας.

Ξεπερνούμε τις συκοφαντίες και τις ασυναρτησίες περί φαλλοκρατικών αντιλήψεων, λες και το πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι το φύλο της και όχι οι πράξεις της, περί υποστηρικτή του τρομοκράτη και άλλες γελοίες προφάσεις και φτάνουμε στα χονδροειδέστατα ψέματα που τα εμφανίζει ως απολογία”, απάντησε ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Χρ. Σεβαστίδης.

ΕνΔΕ

(ende/freepik)

Μετωπική σύγκρουση: Οι “θιασώτες”

Θέση στην σύγκρουση παίρνει και ο Κώστας Βουλγαρίδης, Εφέτης και Εκπρόσωπος Τύπου της Ένωσης, ο οποίος μιλάει για “αψυχολόγητη και εμμονική προσπάθεια αποδόμησης της προσωπικότητας των Μελών της Ομάδας μας και της Προέδρου ειδικώς, ήδη από τότε που ήμασταν στη μειοψηφία. Αυτή τη φορά ξεπέρασαν τον εαυτό τους” λέει και αναφέρεται σε “«θιασώτες», κατά τα άλλα, των ατομικών δικαιωμάτων, υπεισήλθαν στην ιδιωτική και οικογενειακή ζωή της Προέδρου της Ένωσης, ανήγαγαν οικογενειακές στιγμές, καθώς και τη συμμετοχή σε μια κοπή βασιλόπιτας, Κυριακή μεσημέρι, σε «εγκληματική ενέργεια» για να συνεχίσουν με ανεκδιήγητους συνειρμούς και χαρακτηρισμούς, που συνιστούν προσβολή προσωπικότητας ενώπιον αόριστου αριθμού προσώπων (αναγνωστών) τελεσθείσα, μάλιστα, με ιδιαίτερα τεχνάσματα”.

Δικαστές

dikastiko.gr

Ο δικαστής αναφερόμενος μάλιστα σε δημοσίευμα με βάση το οποίο ξεκίνησε η σύγκρουση αφήνει υπονοούμενα και για πολιτικές σκοπιμότητες: “Η τακτική, ωστόσο, αυτή προκαλεί και ένα εύλογο ερώτημα: Μήπως υπό την απειλή της δημόσιας διαπόμπευσης Μελών της νέας Διοίκησης της Ένωσης επιχειρείται ο εξαναγκασμός αυτών σε πράξεις ή παραλείψεις ασύμβατες με την Ανεξαρτησία της ΕΝΔΕ στον βωμό πολιτικών σκοπιμοτήτων;”

Ολόκληρη η παρέμβαση του κ. Βουλγαρίδη έχει ως εξής :

“Οι «θιασώτες» των ατομικών δικαιωμάτων σε πλήρη «δράση»

Είχαμε από καιρό επισημάνει ότι συγκεκριμένο μέσο ενημέρωσης έχει επιδοθεί σε μια αψυχολόγητη και εμμονική προσπάθεια αποδόμησης της προσωπικότητας των Μελών της Ομάδας μας και της Προέδρου ειδικώς, ήδη από τότε που ήμασταν στη μειοψηφία. Αυτή τη φορά ξεπέρασαν τον εαυτό τους. Οι «θιασώτες», κατά τα άλλα, των ατομικών δικαιωμάτων, υπεισήλθαν στην ιδιωτική και οικογενειακή ζωή της Προέδρου της Ένωσης, ανήγαγαν οικογενειακές στιγμές, καθώς και τη συμμετοχή σε μια κοπή βασιλόπιτας, Κυριακή μεσημέρι, σε «εγκληματική ενέργεια»!! για να συνεχίσουν με ανεκδιήγητους συνειρμούς και χαρακτηρισμούς, που συνιστούν προσβολή προσωπικότητας ενώπιον αόριστου αριθμού προσώπων (αναγνωστών) τελεσθείσα, μάλιστα, με ιδιαίτερα τεχνάσματα. Φωτογραφίες προσωπικών στιγμών, σαν αυτές, που καθημερινά απαθανατίζει χιλιάδες κόσμου, σε εστιατόρια και ταβέρνες, στο πλαίσιο του ιδιωτικού του βίου, έγιναν αντικείμενο δημόσιας θέας με το στίγμα ότι συνέβη κάτι το μεμπτό!! Κατά τις αντιλήψεις των συντακτών του δημοσιεύματος, η Πρόεδρος της ΕΝΔΕ, αλλά και ο κάθε Δικαστής, θα πρέπει να λαμβάνουν, προηγουμένως, την άδεια τους για το πως θα ορίζουν την οικογενειακή τους ζωή κυριακάτικα!!!

Η Πρόεδρος της ΕΝΔΕ κ. Μαργαρίτα Στενιώτη, με την οποία έχω την τιμή να συνεργάζομαι επί σειρά ετών, έχει μακρά και διαχρονικά αναγνωρισμένη πορεία στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Η ενεργός συμμετοχή της στα κοινωνικά δρώμενα είναι διαρκής και το έργο της, στο επίπεδο αυτό, αναμφισβήτητο, με τις συνεχείς παρεμβάσεις της και με την ανάπτυξη σημαντικών φιλανθρωπικών δράσεων, που πρώτη εγκαινίασε στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Η συμμετοχή και παρουσία στο κοινωνικό γίγνεσθαι, που αποτελεί παγιωμένη αντίληψη σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση της σύγχρονης εποχής, αποτελεί τη βάση της κοινωνικής νομιμοποίησης.

Το επίδικο δημοσίευμα είναι πρωτοφανές και βέβαια αποδομεί τους ίδιους τους συντάκτες του δεδομένου ότι καταδεικνύει, πλέον, τον γενικότερο τρόπο με τον οποίο, ενδεχομένως, αυτοί προσεγγίζουν τα ζητήματα σε επίπεδο δημοσιογραφικής δεοντολογίας και σοβαρότητας.

Η τακτική, ωστόσο, αυτή προκαλεί και ένα εύλογο ερώτημα:

Μήπως υπό την απειλή της δημόσιας διαπόμπευσης Μελών της νέας Διοίκησης της Ένωσης επιχειρείται ο εξαναγκασμός αυτών σε πράξεις ή παραλείψεις ασύμβατες με την Ανεξαρτησία της ΕΝΔΕ στον βωμό πολιτικών σκοπιμοτήτων;”

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πετρέλαιο: Η Ισπανία ζητά πιο αυστηρούς κανόνες στη μεταφορά ρωσικού αργού

Σε εκκλήσεις στον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΙΜΟ) προχώρησε η Ισπανία ζητώντας να μπει ένας έλεγχος στη μεταφορά ρωσικού πετρελαίου από πλοίο σε πλοίο για να αποφευχθεί κάποια περιβαλλοντική καταστροφή. Παράλληλα η Ισπανία ανακοίνωσε ότι θα επιδιώξει να αυστηροποιήσει τους κανόνες της σχετικά

Το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο σε Νέα Πορεία

Η αλλαγή πλεύσης του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου, του αρχαιότερου ασφαλιστικού φορέα της Ελλάδας, και τα αποτελέσματα της προσπάθειας εκσυγχρονισμού του, που οδήγησαν στο να γίνει ο πρώτος φορέας χωρίς ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις, έχοντας μηδενίσει τις χιλιάδες εκκρεμότητες στις απονομές κύριων και επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ,

Αυτές είναι οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα που ψηφίζει σήμερα η Βουλή – Δείτε τις ρυθμίσεις κατά άρθρο

Σειρά αλλαγών στον Ποινικό Κώδικα ψηφίζονται σήμερα στη Βουλή στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης που εισήχθη στη Ολομέλεια. Οι ρυθμίσεις αυτές αφορούν κυρίως σε ζητήματα που σχετίζονται με την πρόσβαση στη Δικαιοσύνη των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, αναβάθμιση του τιμωρητικού πλαισίου για σιδηροδρομικά

10 νεκροί από πυρκαγιά σε επιβατικό πλοίο στις Φιλιππίνες

Δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 230 διασώθηκαν όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε επιβατικό πλοίο στα ανοικτά των ακτών της επαρχίας Μπασίλαν των Φιλιππίνων χθες το βράδυ, ανακοίνωσε αξιωματικός της ακτοφυλακής του αρχιπελάγους. Άλλοι εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν εξαιτίας της

Μετάβαση στο περιεχόμενο