ΠΟΜΕΝΣ-ΠΟΕΣ Πολυετή διαμάχη ποιους εξυπηρετεί;

Άρθρο – Άποψη αναγνώστη του enoplos.gr ο οποίος σύμφωνα με την ιστοσελίδαείναι Στέλεχος με άνω των 30 ετών υπηρεσίας, σχετικά με τον συνδικαλισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις:

Ως Αξιωματικός ε.ε του ΠΝ με άνω των 30ετών υπηρεσία τα τελευταία έτη παρακολουθώ την ίδρυση ομοσπονδιών, ενώσεων κ.λ.π όπου ιδρύθηκαν για την αποτελεσματική προώθηση/επίλυση θεμάτων των ενεργεία στελεχών και ουδέποτε ασχολήθηκαν με τα προβλήματα των στελεχών.

Ουδέποτε ανακοίνωσαν, εισηγήθηκαν, επιδίωξαν, προώθησαν ηθικές/οικονομικές αδικίες στελεχών, ουδέποτε δεν φρόντισαν να ενημερωθούν, να επικοινωνήσουν, να επισκεφτούν, στελέχη ώστε να συγκεντρώσουν αιτήματα για την επίλυση τους. Είμαι θεατής της χρόνιας διαμάχης των ενώσεων και θεατής που εύλογα δημιουργούνται απορίες όπως:

1. Εφόσον ιδρύθηκαν για τον ίδιο σκοπό και εξυπηρετούν τα ίδια στελέχη γιατί δεν ενώνονται αν πρέπει να υπάρχει μόνο μία ένωση η αν μπορούν να υπάρξουν άνω των μία να συνεργαστούν.

2. Γιατί δεν ορίζουν μέρα ψηφίσματος από όλα τα ενεργεία στελέχη με δελτία εκπροσώπων μελών όπου ανάλογα με το ποσοστό θα αναλάβουν την διοίκηση και οργάνωση της ενώσεως.

3. Γιατί όλες οι ενώσεις έχουν στελέχη από τον Στρατό και Αεροπορία και δεν έχουν από το ΠΝ όπου υπάρχουν τα περισσότερα προβλήματα/ανισότητες ανάμεσα στα στελέχη.

4 Γιατί ουδέποτε δεν ενημερώθηκαν στελέχη για την ύπαρξη των ενώσεων αυτών και για την συμμετοχή τους σε αυτές ως απλά μέλη η και ως μέλη που θα συμμετέχουν από κάποια θέση.

5. Γιατί ουδέποτε ως σήμερα ενώ έχουν ενημερωθεί για προβλήματα στελεχών δεν έχουν προβεί στις απαραίτητες διαδικασίες και προώθηση αυτών στους αρμοδίους για επίλυση των προβλημάτων των στελεχών και το καλό του στρατεύματος.

6. Γιατί δεν επιδίωξαν να υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας των ενώσεων και των στελεχών με τους αντίστοιχους αρμοδίους Β κλάδους των επιτελείων καθώς όλα τα προβλήματα είναι στην δικαιοδοσία τους και είναι οι αρμόδιοι για την εισήγηση/επίλυση.

7. Η διαμάχη αυτή εξυπηρετεί μόνο τα πολιτικά και στρατιωτικά συμφέροντα και τις φιλοδοξίες ορισμένων στελεχών όπου ο σκοπός τους δεν είναι το καλό των στελεχών αλλά η δημιουργία διαμάχης ανάμεσα στα στελέχη και η μη γνωστοποίηση εσκεμμένων χρόνιων ηθικών αδικιών σε στελέχη ειδικά που εισήλθαν με κατατασσόμενους διαγωνισμούς μέσο προκηρύξεων και όχι στρατιωτικών σχολών.

Η ιστορία του στρατεύματος και το μεγαλείο της δόξας των αγώνων, μας γαλούχησαν ότι ήταν εφικτό όταν όλοι Έλληνες ήταν μαζί(ενωμένοι), η μαύρη ιστορία γραφόταν όταν κάποιοι Έλληνες παρασύρονταν η εξυπηρετούσαν συμφέροντα προσωπικά η μη.

Καθώς και αν υπήρχε Πολιτική και Στρατιωτική βούληση και υπήρχε δίκαια επικοινωνία με λογική, αντικειμενικότητα, απροκατάληπτη, με τους αρμοδίους Β κλάδους δεν θα χρειαζόταν καμιά ένωση.

http://www.enoplos.gr/2018/07/blog-post_796.html

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Mega Stories – Δείτε την σημερινή εκπομπή(00.10) αφιερωμένη σε ανθρώπους που επέζησαν πολύνεκρων δυστυχημάτων(με την συμμετοχή του Λιμενικού, Γιώργου Παπαδόπουλου)

Το επεισόδιο είναι αφιερωμένο σε ανθρώπους που επέζησαν πολύνεκρων δυστυχημάτων και οι οποίοι  μέσω του μοιράσματος αυτής τους της εμπειρίας στέλνουν μηνύματα αισιοδοξίας προς το τηλεοπτικό κοινό. Μεταξύ αυτών ο κύριος Γιώργος Παπαδόπουλος που υπηρετεί στο Λιμενικό Σώμα και ο 

Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. Βελτίωση του τρόπου επιλογής τόπου προτίμησης των στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Μετά από παρεμβάσεις της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. αναφορικά με τις απαραίτητες τροποποιήσεις στο θεσμικό πλαίσιο των μεταθέσεων του προσωπικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σας ενημερώνουμε ότι στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, συμπεριλαμβάνεται τροποποίηση του άρθρου 28 του ν. 4504/2017, η οποία βελτιώνει τον

Συγχαρητήριο μήνυμα Αρχηγού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια για την άψογη παρουσία των πεζοπόρων και μηχανοκίνητων τμημάτων που συμμετείχαν στη στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου, τιμώντας την 202η επέτειο από την έναρξη της Ελληνικής Παλιγγενεσίας. Με το

Προεδρική φρουρά: Εύζωνας λιποθύμησε στην σκοπιά (εικόνα)

Προσωρινή αναστάτωση επικράτησε με Εύζωνα της Προεδρικής Φρουράς, ο οποίος λιποθύμησε εν ώρα υπηρεσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ο Εύζωνας αισθάνθηκε αδιαθεσία και χτύπησε το όπλο του, σε ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά. Άμεσα ο αξιωματικός υπηρεσίας έσπευσε κοντά του

Μετάβαση στο περιεχόμενο