ΠΟΜΕΝΣ-ΠΟΕΣ Πολυετή διαμάχη ποιους εξυπηρετεί;

Άρθρο – Άποψη αναγνώστη του enoplos.gr ο οποίος σύμφωνα με την ιστοσελίδαείναι Στέλεχος με άνω των 30 ετών υπηρεσίας, σχετικά με τον συνδικαλισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις:

Ως Αξιωματικός ε.ε του ΠΝ με άνω των 30ετών υπηρεσία τα τελευταία έτη παρακολουθώ την ίδρυση ομοσπονδιών, ενώσεων κ.λ.π όπου ιδρύθηκαν για την αποτελεσματική προώθηση/επίλυση θεμάτων των ενεργεία στελεχών και ουδέποτε ασχολήθηκαν με τα προβλήματα των στελεχών.

Ουδέποτε ανακοίνωσαν, εισηγήθηκαν, επιδίωξαν, προώθησαν ηθικές/οικονομικές αδικίες στελεχών, ουδέποτε δεν φρόντισαν να ενημερωθούν, να επικοινωνήσουν, να επισκεφτούν, στελέχη ώστε να συγκεντρώσουν αιτήματα για την επίλυση τους. Είμαι θεατής της χρόνιας διαμάχης των ενώσεων και θεατής που εύλογα δημιουργούνται απορίες όπως:

1. Εφόσον ιδρύθηκαν για τον ίδιο σκοπό και εξυπηρετούν τα ίδια στελέχη γιατί δεν ενώνονται αν πρέπει να υπάρχει μόνο μία ένωση η αν μπορούν να υπάρξουν άνω των μία να συνεργαστούν.

2. Γιατί δεν ορίζουν μέρα ψηφίσματος από όλα τα ενεργεία στελέχη με δελτία εκπροσώπων μελών όπου ανάλογα με το ποσοστό θα αναλάβουν την διοίκηση και οργάνωση της ενώσεως.

3. Γιατί όλες οι ενώσεις έχουν στελέχη από τον Στρατό και Αεροπορία και δεν έχουν από το ΠΝ όπου υπάρχουν τα περισσότερα προβλήματα/ανισότητες ανάμεσα στα στελέχη.

4 Γιατί ουδέποτε δεν ενημερώθηκαν στελέχη για την ύπαρξη των ενώσεων αυτών και για την συμμετοχή τους σε αυτές ως απλά μέλη η και ως μέλη που θα συμμετέχουν από κάποια θέση.

5. Γιατί ουδέποτε ως σήμερα ενώ έχουν ενημερωθεί για προβλήματα στελεχών δεν έχουν προβεί στις απαραίτητες διαδικασίες και προώθηση αυτών στους αρμοδίους για επίλυση των προβλημάτων των στελεχών και το καλό του στρατεύματος.

6. Γιατί δεν επιδίωξαν να υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας των ενώσεων και των στελεχών με τους αντίστοιχους αρμοδίους Β κλάδους των επιτελείων καθώς όλα τα προβλήματα είναι στην δικαιοδοσία τους και είναι οι αρμόδιοι για την εισήγηση/επίλυση.

7. Η διαμάχη αυτή εξυπηρετεί μόνο τα πολιτικά και στρατιωτικά συμφέροντα και τις φιλοδοξίες ορισμένων στελεχών όπου ο σκοπός τους δεν είναι το καλό των στελεχών αλλά η δημιουργία διαμάχης ανάμεσα στα στελέχη και η μη γνωστοποίηση εσκεμμένων χρόνιων ηθικών αδικιών σε στελέχη ειδικά που εισήλθαν με κατατασσόμενους διαγωνισμούς μέσο προκηρύξεων και όχι στρατιωτικών σχολών.

Η ιστορία του στρατεύματος και το μεγαλείο της δόξας των αγώνων, μας γαλούχησαν ότι ήταν εφικτό όταν όλοι Έλληνες ήταν μαζί(ενωμένοι), η μαύρη ιστορία γραφόταν όταν κάποιοι Έλληνες παρασύρονταν η εξυπηρετούσαν συμφέροντα προσωπικά η μη.

Καθώς και αν υπήρχε Πολιτική και Στρατιωτική βούληση και υπήρχε δίκαια επικοινωνία με λογική, αντικειμενικότητα, απροκατάληπτη, με τους αρμοδίους Β κλάδους δεν θα χρειαζόταν καμιά ένωση.

http://www.enoplos.gr/2018/07/blog-post_796.html

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πρώτη γυναίκα Α’ μηχανικός σε φρεγάτα του ΠΝ: Η προσφορά στην πατρίδα

Για δέκατη τέταρτη συνεχόμενη χρονιά απονεμήθηκαν τα Βραβεία Ευκράντη, τα οποία διοργανώνονται από τα Ναυτικά Χρονικά, με την αρωγή και την υποστήριξη του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη. Η τελετή απονομής έλαβε χώρα σε μια ιδιαίτερα συγκινησιακή ατμόσφαιρα στον προαύλιο χώρο της Σχολής

Βυθίστηκε σκάφος στον Ωρωπό – Εντοπίστηκαν οι δύο επιβαίνοντες

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ωρωπού από ιδιώτη, για ανατροπή σκάφους και ύπαρξη ατόμων στη θάλασσα, στην περιοχή Χαλκουτσίου Ωρωπού Αττικής και σε απόσταση περίπου διακοσίων (200) μέτρων από το αλιευτικό καταφύγιο της ανωτέρω περιοχής. Άμεσα στην περιοχή μετέβη

Οριστικοί Πίνακες Συμμετεχόντων & Απορριφθέντων διαγωνισμού Αξιωματικών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ειδικότητας Υγειονομικού (Ιατρών) έτους 2022 – Πίνακες κατά φθίνουσα σειρά συνολικού αριθμού μορίων

Ανακοίνωση του Λιμενικού 1. Ανακοινώνεται ότι, την 12-08-2022, ημέρα Παρασκευή, αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (www.hcg.gr), καθώς και στο κτίριο του Αρχηγείου Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, στην Ακτή Βασιλειάδη, Πύλες Ε1-Ε2, οι κάτωθι Πίνακες του διαγωνισμού απευθείας Κατάταξης Αξιωματικών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ειδικότητας Υγειονομικού έτους 2022,

Ύπατη Αρμοστεία: Περίπου 1.200 νεκροί μετανάστες στο Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο

Η Ύπατη Αρμοστεία επισημαίνει ότι το πρώτο εξάμηνο του 2022 σχεδόν 1.200 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ή αγνοούνται στη θάλασσα, στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Ευρώπη μέσω της Μεσογείου και της βορειοδυτικής Αφρικανικής θαλάσσιας οδού. Στον αριθμό αυτόν περιλαμβάνονται τουλάχιστον 25 νεκροί ή αγνοούμενοι