ΠΟΜΕΝΣ-ΠΟΕΣ Πολυετή διαμάχη ποιους εξυπηρετεί;

Άρθρο – Άποψη αναγνώστη του enoplos.gr ο οποίος σύμφωνα με την ιστοσελίδαείναι Στέλεχος με άνω των 30 ετών υπηρεσίας, σχετικά με τον συνδικαλισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις:

Ως Αξιωματικός ε.ε του ΠΝ με άνω των 30ετών υπηρεσία τα τελευταία έτη παρακολουθώ την ίδρυση ομοσπονδιών, ενώσεων κ.λ.π όπου ιδρύθηκαν για την αποτελεσματική προώθηση/επίλυση θεμάτων των ενεργεία στελεχών και ουδέποτε ασχολήθηκαν με τα προβλήματα των στελεχών.

Ουδέποτε ανακοίνωσαν, εισηγήθηκαν, επιδίωξαν, προώθησαν ηθικές/οικονομικές αδικίες στελεχών, ουδέποτε δεν φρόντισαν να ενημερωθούν, να επικοινωνήσουν, να επισκεφτούν, στελέχη ώστε να συγκεντρώσουν αιτήματα για την επίλυση τους. Είμαι θεατής της χρόνιας διαμάχης των ενώσεων και θεατής που εύλογα δημιουργούνται απορίες όπως:

1. Εφόσον ιδρύθηκαν για τον ίδιο σκοπό και εξυπηρετούν τα ίδια στελέχη γιατί δεν ενώνονται αν πρέπει να υπάρχει μόνο μία ένωση η αν μπορούν να υπάρξουν άνω των μία να συνεργαστούν.

2. Γιατί δεν ορίζουν μέρα ψηφίσματος από όλα τα ενεργεία στελέχη με δελτία εκπροσώπων μελών όπου ανάλογα με το ποσοστό θα αναλάβουν την διοίκηση και οργάνωση της ενώσεως.

3. Γιατί όλες οι ενώσεις έχουν στελέχη από τον Στρατό και Αεροπορία και δεν έχουν από το ΠΝ όπου υπάρχουν τα περισσότερα προβλήματα/ανισότητες ανάμεσα στα στελέχη.

4 Γιατί ουδέποτε δεν ενημερώθηκαν στελέχη για την ύπαρξη των ενώσεων αυτών και για την συμμετοχή τους σε αυτές ως απλά μέλη η και ως μέλη που θα συμμετέχουν από κάποια θέση.

5. Γιατί ουδέποτε ως σήμερα ενώ έχουν ενημερωθεί για προβλήματα στελεχών δεν έχουν προβεί στις απαραίτητες διαδικασίες και προώθηση αυτών στους αρμοδίους για επίλυση των προβλημάτων των στελεχών και το καλό του στρατεύματος.

6. Γιατί δεν επιδίωξαν να υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας των ενώσεων και των στελεχών με τους αντίστοιχους αρμοδίους Β κλάδους των επιτελείων καθώς όλα τα προβλήματα είναι στην δικαιοδοσία τους και είναι οι αρμόδιοι για την εισήγηση/επίλυση.

7. Η διαμάχη αυτή εξυπηρετεί μόνο τα πολιτικά και στρατιωτικά συμφέροντα και τις φιλοδοξίες ορισμένων στελεχών όπου ο σκοπός τους δεν είναι το καλό των στελεχών αλλά η δημιουργία διαμάχης ανάμεσα στα στελέχη και η μη γνωστοποίηση εσκεμμένων χρόνιων ηθικών αδικιών σε στελέχη ειδικά που εισήλθαν με κατατασσόμενους διαγωνισμούς μέσο προκηρύξεων και όχι στρατιωτικών σχολών.

Η ιστορία του στρατεύματος και το μεγαλείο της δόξας των αγώνων, μας γαλούχησαν ότι ήταν εφικτό όταν όλοι Έλληνες ήταν μαζί(ενωμένοι), η μαύρη ιστορία γραφόταν όταν κάποιοι Έλληνες παρασύρονταν η εξυπηρετούσαν συμφέροντα προσωπικά η μη.

Καθώς και αν υπήρχε Πολιτική και Στρατιωτική βούληση και υπήρχε δίκαια επικοινωνία με λογική, αντικειμενικότητα, απροκατάληπτη, με τους αρμοδίους Β κλάδους δεν θα χρειαζόταν καμιά ένωση.

http://www.enoplos.gr/2018/07/blog-post_796.html

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Νέες επιθέσεις των Χούθι ανοιχτά της Υεμένης – Στόχευσαν τρία εμπορικά πλοία και δύο καταδρομικά των ΗΠΆ

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης ανακοίνωσαν σήμερα ότι εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον τριών εμπορικών πλοίων στον Ινδικό Ωκεανό και στην Ερυθρά Θάλασσα, καθώς και εναντίον δύο καταδρομικών του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ. Ο εκπρόσωπός τους Γιαχία Σαρία ανέφερε ότι εξαπολύθηκαν πύραυλοι

Αρχή Προστασίας Δεδομένων: Πρόστιμο στην Ασημακοπούλου και το ΥΠΕΣ για τις διαρροές των email

Σε επιβολή προστίμου προς το υπουργείο Εσωτερικών ύψους 400 χιλιάδων ευρώ και κατά της ευρωβουλευτή της ΝΔ Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου ύψους 40 χιλιάδων ευρώ προχώρησε η Αρχή προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για την υπόθεση των emails. Ως προς την ΝΔ και

Οι Τούρκοι βγάζουν ερευνητικό σκάφος κοντά στα Ίμια – «Το Αιγαίο δεν ανήκει σε μία χώρα»

Παρά τις αμοιβαίες επισκέψεις των ηγετών και τη Διακήρυξη των Αθηνών, είναι ξεκάθαρο ότι η Τουρκία κάθε άλλο παρά έχει εγκαταλείψει το αναθεωρητικό της δόγμα. Τουναντίον, η Γαλάζια Πατρίδα γίνεται… εθνικό όραμα. Η τουρκική υδρογραφική υπηρεσία από τον σταθμό της

ΠΑΣΟΚ: Να παραιτηθεί η υπ. Εσωτερικών μετά από το πόρισμα για τη διαρροή στη ΝΔ προσωπικών δεδομένων εκλογέων

«Η υπ. Εσωτερικών οφείλει να παραιτηθεί μετά την απόφαση-κόλαφο της αρμόδιας Αρχής» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, σχετικά με το πόρισμα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για τη διαρροή στη ΝΔ προσωπικών δεδομένων εκλογέων. Συγκεκριμένα,

Μετάβαση στο περιεχόμενο