ΠΟΜΕΝΣ-ΠΟΕΣ Πολυετή διαμάχη ποιους εξυπηρετεί;

Άρθρο – Άποψη αναγνώστη του enoplos.gr ο οποίος σύμφωνα με την ιστοσελίδαείναι Στέλεχος με άνω των 30 ετών υπηρεσίας, σχετικά με τον συνδικαλισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις:

Ως Αξιωματικός ε.ε του ΠΝ με άνω των 30ετών υπηρεσία τα τελευταία έτη παρακολουθώ την ίδρυση ομοσπονδιών, ενώσεων κ.λ.π όπου ιδρύθηκαν για την αποτελεσματική προώθηση/επίλυση θεμάτων των ενεργεία στελεχών και ουδέποτε ασχολήθηκαν με τα προβλήματα των στελεχών.

Ουδέποτε ανακοίνωσαν, εισηγήθηκαν, επιδίωξαν, προώθησαν ηθικές/οικονομικές αδικίες στελεχών, ουδέποτε δεν φρόντισαν να ενημερωθούν, να επικοινωνήσουν, να επισκεφτούν, στελέχη ώστε να συγκεντρώσουν αιτήματα για την επίλυση τους. Είμαι θεατής της χρόνιας διαμάχης των ενώσεων και θεατής που εύλογα δημιουργούνται απορίες όπως:

1. Εφόσον ιδρύθηκαν για τον ίδιο σκοπό και εξυπηρετούν τα ίδια στελέχη γιατί δεν ενώνονται αν πρέπει να υπάρχει μόνο μία ένωση η αν μπορούν να υπάρξουν άνω των μία να συνεργαστούν.

2. Γιατί δεν ορίζουν μέρα ψηφίσματος από όλα τα ενεργεία στελέχη με δελτία εκπροσώπων μελών όπου ανάλογα με το ποσοστό θα αναλάβουν την διοίκηση και οργάνωση της ενώσεως.

3. Γιατί όλες οι ενώσεις έχουν στελέχη από τον Στρατό και Αεροπορία και δεν έχουν από το ΠΝ όπου υπάρχουν τα περισσότερα προβλήματα/ανισότητες ανάμεσα στα στελέχη.

4 Γιατί ουδέποτε δεν ενημερώθηκαν στελέχη για την ύπαρξη των ενώσεων αυτών και για την συμμετοχή τους σε αυτές ως απλά μέλη η και ως μέλη που θα συμμετέχουν από κάποια θέση.

5. Γιατί ουδέποτε ως σήμερα ενώ έχουν ενημερωθεί για προβλήματα στελεχών δεν έχουν προβεί στις απαραίτητες διαδικασίες και προώθηση αυτών στους αρμοδίους για επίλυση των προβλημάτων των στελεχών και το καλό του στρατεύματος.

6. Γιατί δεν επιδίωξαν να υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας των ενώσεων και των στελεχών με τους αντίστοιχους αρμοδίους Β κλάδους των επιτελείων καθώς όλα τα προβλήματα είναι στην δικαιοδοσία τους και είναι οι αρμόδιοι για την εισήγηση/επίλυση.

7. Η διαμάχη αυτή εξυπηρετεί μόνο τα πολιτικά και στρατιωτικά συμφέροντα και τις φιλοδοξίες ορισμένων στελεχών όπου ο σκοπός τους δεν είναι το καλό των στελεχών αλλά η δημιουργία διαμάχης ανάμεσα στα στελέχη και η μη γνωστοποίηση εσκεμμένων χρόνιων ηθικών αδικιών σε στελέχη ειδικά που εισήλθαν με κατατασσόμενους διαγωνισμούς μέσο προκηρύξεων και όχι στρατιωτικών σχολών.

Η ιστορία του στρατεύματος και το μεγαλείο της δόξας των αγώνων, μας γαλούχησαν ότι ήταν εφικτό όταν όλοι Έλληνες ήταν μαζί(ενωμένοι), η μαύρη ιστορία γραφόταν όταν κάποιοι Έλληνες παρασύρονταν η εξυπηρετούσαν συμφέροντα προσωπικά η μη.

Καθώς και αν υπήρχε Πολιτική και Στρατιωτική βούληση και υπήρχε δίκαια επικοινωνία με λογική, αντικειμενικότητα, απροκατάληπτη, με τους αρμοδίους Β κλάδους δεν θα χρειαζόταν καμιά ένωση.

http://www.enoplos.gr/2018/07/blog-post_796.html

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παραχώρηση αιγιαλών και παραλιών: Οι αλλαγές που φέρνει ο ν. 5092/2024*

Στοχεύοντας στη μεγαλύτερη διαφάνεια των διαγωνισμών παραχώρησης μέσω κεντρικής ηλεκτρονικής διαδικασίας και την υψηλότερη αποτελεσματικότητα των ελέγχων μέσω της αξιοποίησης της σύγχρονης τεχνολογίας σε συνδυασμό με την αυστηροποίηση των ποινών, προσπαθεί να αντιμετωπίσει διαχρονικές παθογένειες. Από την άλλη, όμως, έχει

Οι θέσεις της CLIA για τη θαλάσσια συνδεσιμότητα

Στη συνάντηση, ο κ. Vago εξέφρασε την αλληλεγγύη του κλάδου της κρουαζιέρας προς τον ευρύτερο ναυτιλιακό τομέα στον κορυφαίο στόχο της διασφάλισης της ασφάλειας των ναυτικών, λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες απειλές στην Ερυθρά Θάλασσα και αλλού. Η CLIA ανέδειξε την

Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο: Συζητήθηκε η περικοπή των δώρων στους συνταξιούχους

Ειδικότερα, η κυρία Σταυρουλάκη έθεσε ζήτημα αν πράγματι υπάρχει θέμα αντιθέτων αποφάσεων (δηλαδή θέμα παραδεκτού) μεταξύ των αποφάσεων του ΣτΕ και του Α.Π., καθώς το κάθε ένα από αυτά τα δύο δικαστήρια επελήφθη επί διαφορετικών νομοθετικών δεδομένων. Κατά την εισηγήτρια, τον Α.Π. τον

Χούθι: «Έχουμε επιτεθεί σε περισσότερα από 100 πλοία του εχθρού»

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης επιτέθηκαν σε περίπου 100 πλοία «που συνδέονταν με τον εχθρό», δηλαδή το Ισραήλ, στην Ερυθρά Θάλασσα και τον Κόλπο του Άντεν, αφότου ξεκίνησαν τις επιχειρήσεις τους σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους της Λωρίδας της

Μετάβαση στο περιεχόμενο