Πορνογραφία ανηλίκων: Πώς η ΕΛΑΣ έφτασε στα ίχνη του συνταγματάρχη – Η δράση του

Πώς εντοπίστηκε ο συνταγματάρχης από την Αρχή Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Η δράση του και πως κατάφερνε να διαφεύγει από τις Αρχές.

Χιλιάδες ηλεκτρονικά αρχεία (φωτογραφίες και βίντεο) σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων είχε στην κατοχή του ο στρατιωτικός (συνταγματάρχης) που συνελήφθη για πορνογραφία ανηλίκων από τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ, η διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έφθασε στα ίχνη του στρατιωτικού μετά από σχετικές πληροφορίες που έλαβε από αρχές του εξωτερικού για Έλληνα που «ανέβασε» σε εφαρμογή στο διαδίκτυο πλήθος αρχείων με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Η παραπλάνηση με τη σύνδεση

Από την έρευνα και ύστερα από επικοινωνία της ΕΛΑΣ με παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, εντοπίστηκε ο κάτοχος της σύνδεσης ο οποίος όμως δεν ήταν ο κατηγορούμενος. Όταν όμως οι αστυνομικοί έκαναν επιτόπια έρευνα στο σπίτι του κάτοχου της σύνδεσης δεν βρέθηκε κάτι σχετικό με την υπόθεση. Στη συνέχεια όμως διαπιστώθηκε ότι τη συγκεκριμένη σύνδεση στο διαδίκτυο χρησιμοποιούσε και ο κατηγορούμενος και κατά την έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του εντοπιστήκαν τα επίμαχα ψηφιακά πειστήρια και συνελήφθη.

Αποκλειστικές πληροφορίες του Mega

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του MEGA ανάμεσα στα αρχεία υπάρχουν βίντεο και φωτογραφίες παιδιών, ακόμα και κάτω των 10 ετών. Η σύλληψη του 55χρονου, που είναι παντρεμένος, έγινε το απόγευμα της Τρίτης 14 Ιανουαρίου στο σπίτι του. Αναμένεται να περάσει στρατοδικείο.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Από τη διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, αυτόφωρης διαδικασίας, σε βάρος ημεδαπού στρατιωτικού για πορνογραφία ανηλίκων.

Προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, που περιήλθαν στο πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας, από την ενδελεχή μελέτη και ψηφιακή ανάλυση των οποίων, εντοπίστηκε χρήστης του διαδικτύου στην ελληνική επικράτεια να έχει αποκτήσει πρόσβαση σε διαδικτυακή εφαρμογή, στην οποία μεταφόρτωσε πλήθος αρχείων με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Από την επακόλουθη ψηφιακή και διαδικτυακή έρευνα και κατόπιν επικοινωνίας με παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, εντοπίστηκε η επίμαχη σύνδεση και η οικία στην οποία αυτή αντιστοιχούσε. Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην εν λόγω οικία δεν βρέθηκε κάτι σχετικό με την υπόθεση, αλλά διαπιστώθηκε ότι η σύνδεση διαμοιράζεται και στην οικία του κατηγορουμένου.

Ακολούθησε έρευνα παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητό τηλέφωνο, μία κάρτα microSDκαι ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Μάλιστα, από την επιτόπια έρευνα που διενεργήθηκε στα αποθηκευτικά μέσα των ψηφιακών πειστηρίων, βρέθηκαν τοπικά αποθηκευμένα χιλιάδες αρχεία (φωτογραφίες και βίντεο) σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, λόγος για τον οποίο ο κατηγορούμενος συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στο αρμόδιο τμήμα της διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια αρχή.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

* Τηλεφωνικά: 11188

* Στέλνοντας e-mail στο: [email protected]

* Μέσω twitter: @CyberAlertGR

* Μέσω του gov.grστην ενότητα Πολίτης και Καθημερινότητα/ Καταγγελίες / Καταγγελίες για εγκλήματα κυβερνοχώρου

* Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones): CYBERΚΙD

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Τεχνητή Νοημοσύνη στο επίκεντρο των Ποσειδωνίων 2026 – Η ναυτιλιακή τεχνολογία αλλάζει ρυθμό και μετασχηματίζει τον κλάδο

Η Τεχνητή Νοημοσύνη αναδεικνύεται σε έναν από τους βασικότερους μοχλούς εξέλιξης της παγκόσμιας ναυτιλίας, με τα Ποσειδώνια 2026 να επιβεβαιώνουν ότι η τεχνολογία έχει πλέον περάσει από το στάδιο της θεωρίας και των πιλοτικών εφαρμογών σε μια νέα εποχή ευρείας

Κάμερες στους δρόμους: Νέος διαγωνισμός για το έργο των 88 εκατ. ευρώ

Σε τροχιά επανεκκίνησης εισέρχεται ένα από τα μεγαλύτερα έργα ψηφιακού εκσυγχρονισμού που έχουν σχεδιαστεί για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στην Ελλάδα. Ο διαγωνισμός για την προμήθεια και εγκατάσταση 1.000 καμερών καταγραφής τροχαίων παραβάσεων κατατέθηκε προς δημοσίευση στην ευρωπαϊκή πλατφόρμα

Το Κίεβο ανέλαβε την ευθύνη για το drone που βρέθηκε στη Λευκάδα -Απολογία προς την Ελλάδα μετά το διάβημα

Την ευθύνη για το drone που εντοπίστηκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα, κοντά στη Λευκάδα, ανέλαβε επίσημα η Ουκρανία, απαντώντας στο αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας που υπέβαλε η Αθήνα προς το Κίεβο στα τέλη Μαΐου. Η απάντηση της ουκρανικής πλευράς ήρθε μέσω

Καρυστιανού: Ο Τσίπρας λέει ψέματα, μπορεί εύκολα το «όχι» να το κάνει «ναι» – Θα έχουμε αυτοδυναμία την επομένη των εκλογών

Επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η Μαρία Καρυστιανού, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι επαγγελματίας πολιτικός που λειτουργεί όπως οι επαγγελματίες πολιτικοί: «Λέει ψέματα», τόνισε η κα. Καρυστιανού και πρόσθεσε: «Μπορεί πολύ εύκολα το “όχι” να το κάνει “ναι”, να υποσχθεί