Πώς μπορεί να σας ωφελήσει η γυμναστική στο νερό

Η γυμναστική στο νερό θεωρείται το απόλυτο μέσο ενδυνάμωσης αλλά και αποκατάστασης , προσδίδοντας ταυτόχρονα απεριόριστα οφέλη και απόλυτη αποφυγή τραυματισμών.

Η άσκηση στο νερό παράλληλα έχει τρομερή χρησιμότητα στον τομέα της αποκατάστασης. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί, είτε για να βελτιώσει την φυσική ικανότητα των ατόμων, την αθλητική βελτίωση, την αποκατάσταση ασθενών, είτε για συνδυασμό όλων αυτών.

Όταν είμαστε στο νερό σε βάθος έως τους ώμους, το βάρος του σώματος μειώνεται κατά 90%. Το νερό μειώνει τις δυνάμεις που ασκούνται στους μύες και στις αρθρώσεις, ενώ ταυτόχρονα επιτρέπει στα άτομα να κινηθούν σε μεγαλύτερο εύρος με λιγότερο πόνο. Αυτός είναι και ο κυριότερος λόγος που εκτός των νέων αθλητών, οι ηλικιωμένοι και οι έγκυες γυναίκες επιλέγουν αυτήν την ασφαλή τη μέθοδο εκγύμνασης.

Μην ξεχνάμε και την νέα τάση baby swimming οπού μωράκια μαζί με τις μανούλες τους απολαμβάνουν την γυμναστική στο νερό.

Μάλιστα, η γυμναστική στο νερό είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να «χτίσετε» γερή καρδιά καθώς όταν βρίσκεστε μέσα στο δροσερό νερό, το αίμα κυκλοφορεί στο σώμα με πιο γρήγορο ρυθμό, ώστε να διατηρεί τη θερμοκρασία του σταθερή. Επομένως, με ένα αερόβιο aqua πρόγραμμα, έχετε σαν αποτέλεσμα τη σταδιακή βελτίωση του καρδιοαναπνευστικού συστήματος.

Παράλληλα, όπως συμβαίνει και με κάθε συχνή και διαρκή μέθοδο εκγύμνασης, η άσκηση στο νερό είναι ένα ιδανικό αγχολυτικό. Η άσκηση δίνει το ερέθισμα στον εγκέφαλο να απελευθερώσει χημικές ουσίες που κάνουν το σώμα να νιώσει καλά. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που ο ασκούμενος αισθάνεται ήδη μία μεγάλη χαρά από το γεγονός ότι έχει βρεθεί στην πισίνα ή στη θάλασσα.

Ένα ακόμα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα που προσφέρει η άσκηση στο νερό, είναι ότι δεν απαιτείται κάποιου είδους ιδιαίτερος ή ακριβός εξοπλισμός.

Εξαιτίας της αντίστασης του νερού, ακόμα και τα προγράμματα που πραγματοποιούνται σε στάθμη ύψους ως τη μέση ή το στήθος, είναι αρκετά αποτελεσματικά για την απώλεια βάρους, τη βελτίωση του καρδιαγγειακού και τη μυϊκή ενδυνάμωση.

Πηγή: govastileto.gr

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόστρατοι ΛΣ-ΕΛΑΚΤ: Παιδιά ενός κατώτερου Θεού;

Όταν, το 1919, ιδρύθηκε το Λιμενικό Σώμα, προήλθε από τα «σπλάχνα» του Πολεμικού Ναυτικού.  Έτσι, βάσει εθνικών σχεδίων, το Λιμενικό Σώμα είναι Σώμα υπαγόμενο στο συγκεκριμένο κλάδο των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας. Παρότι στο παρελθόν επανειλημμένα αμφισβητήθηκε, αυτός ο «γνήσιος

21 Απριλίου 1967: Οι Στρατιωτικοί που είπαν ΟΧΙ στη χούντα

Το πρωί της 21ης Απριλίου 1967 η Ελλάδα έμπαινε στο γύψο μιας ακόμη στρατιωτικής χούντας. Οι συνέπειες για τον ελληνισμό ήταν βαρύτατες, Επτά χρόνια μετά οι ανόητοι που κατέλυσαν τη Δημοκρατία ξεπουλούσαν και τη Κύπρο. Το στίγμα της χούντας βάραινε

Εκσυγχρονισμός πολλαπλών εκτοξευτών RM-70: Στον εξοπλιστικό σχεδιασμό του Στρατού Ξηράς το Πυροβολικό Μάχης

* Του Κώστα Σαρικά Η ενίσχυση του Πυροβολικού Μάχης αποτελεί προτεραιότητα για τον Στρατό Ξηράς έπειτα και από την επανεξέταση όλων των εξοπλιστικών προγραμμάτων στο πλαίσιο εξορθολογισμού που αποφάσισε η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Μεταξύ των προγραμμάτων που πήραν το «πράσινο» φως

MED-5: Μέτρα πρόληψης των μεταναστευτικών ροών και όχι απώθησής τους ζητούν οι χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου

Οι πέντε μεσογειακές χώρες που αποτελούν τα νότια σύνορα της Ευρώπης και οι οποίες εκ των πραγμάτων βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μεταναστευτικής πίεσης και του προβλήματος της παράνομης διακίνησης απεύθυναν έκκληση στην Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να σταματήσει να έχει πολιτικές κυρίως

Μετάβαση στο περιεχόμενο