Πώς έγινε η ληστεία στο σπίτι-φρούριο γνωστού εφοπλιστή με λεία 1 εκατομμύριο

Ο τρόπος δράσης και οι κινήσεις των δραστών οδηγούν τις αστυνομικές αρχές στο συμπέρασμα ότι πιθανότατα είχαν εσωτερική πληροφόρηση τόσο για τη λεία όσα και για τα μέτρα ασφαλείας που έπρεπε να αποφύγουν.

Σε γνωστό εφοπλιστή ανήκει η μονοκατοικία στη Φιλοθέη που έγινε στόχος διαρρηκτών και αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα συνολικής αξίας που ξεπερνά της 900.000 ευρώ.

Οι δράστες έδρασαν τη νύχτα του περασμένου Σαββάτου προς Κυριακή και ενώ το σπίτι ήταν άδειο.

Ο τρόπος δράσης και οι κινήσεις τους οδηγούν τις αστυνομικές αρχές στο συμπέρασμα ότι οι διαρρήκτες πιθανότατα είχαν εσωτερική πληροφόρηση τόσο για τη λεία όσα και για τα μέτρα ασφαλείας που έπρεπε να αποφύγουν.

Ιδιοκτήτης δεξαμενόπλοιων

Η συγκεκριμένη μονοκατοικία στη Φιλοθέη θυμίζει φρούριο ωστόσο οι διαρρήκτες κατάφεραν να εισβάλουν από το παράθυρο της εσωτερικής πισίνας και ενώ νωρίτερα είχαν κάνει άλλες δύο προσπάθειες χωρίς επιτυχία από την πόρτα του κήπου και το παράθυρο της κουζίνας.

Ο γνωστός εφοπλιστής  βρισκόταν εκτός Αθηνών για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας και όταν επέστρεψε βρέθηκε μπροστά στη δυσάρεστη έκπληξη να διαπιστώσει ότι έλειπαν 85.000 ευρώ που είχε στην κρεβατοκάμαρά του καθώς και κοσμήματα η αξία των οποίων εκτιμάται ότι υπερβαίνει τις 800.000 ευρώ.

Ο 77χρονος εφοπλιστής είναι ιδιοκτήτης ναυτιλιακής εταιρείας τάνκερ με έδρα την Ακτή Μιαούλη στον Πειραιά. Διαθέτει ένα στόλο σύγχρονων δεξαμενόπλοιων καθώς και τρία καινούρια πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου.

Πώς έδρασαν οι διαρρήκτες

Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως αναφέρθηκε, οι δράστες αρχικά επιχείρησαν να μπουν στο σπίτι από το παράθυρο της κουζίνας που είναι στον 1ο όροφο χωρίς επιτυχία. Τελικά κατάφεραν να εισβάλουν στη μονοκατοικία από το παράθυρο της εσωτερική πισίνας.

Αφού ερεύνησαν όλους τους χώρους κατέληξαν σε υπνοδωμάτιο στον 2ο όροφο του σπιτιού. Εκεί σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη αφαίρεσαν χρηματικό ποσό 85.000 ευρώ καθώς και κοσμήματα μεγάλης αξίας που εκτιμάται ότι αγγίζει ίσως και να ξεπερνά το ποσό των 800.000 ευρώ.

Οι διαρρήκτες δεν έμειναν εκεί.

Εσωτερική πληροφόρηση

Προφανώς έχοντας καλή πληροφόρηση κατέβηκαν στο υπόγειο γκαράζ και εκεί εντόπισαν και αφαίρεσαν μέσα από το κουτί που ήταν κλειδωμένο και καρφωμένο στον τοίχο, το καταγραφικό του συστήματος με τις κάμερες ασφαλείας που ήταν εγκατεστημένε στη μονοκατοικία.

Επίσης αν και υπήρχε συναγερμός αυτός ήταν απενεργοποιημένος.

Ο ιδιοκτήτης ενημέρωσε την αστυνομία αφού επέστρεψε σπίτι και διαπίστωσε ότι είχε γίνει διάρρηξη.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πετρέλαιο: Η Ισπανία ζητά πιο αυστηρούς κανόνες στη μεταφορά ρωσικού αργού

Σε εκκλήσεις στον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΙΜΟ) προχώρησε η Ισπανία ζητώντας να μπει ένας έλεγχος στη μεταφορά ρωσικού πετρελαίου από πλοίο σε πλοίο για να αποφευχθεί κάποια περιβαλλοντική καταστροφή. Παράλληλα η Ισπανία ανακοίνωσε ότι θα επιδιώξει να αυστηροποιήσει τους κανόνες της σχετικά

Το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο σε Νέα Πορεία

Η αλλαγή πλεύσης του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου, του αρχαιότερου ασφαλιστικού φορέα της Ελλάδας, και τα αποτελέσματα της προσπάθειας εκσυγχρονισμού του, που οδήγησαν στο να γίνει ο πρώτος φορέας χωρίς ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις, έχοντας μηδενίσει τις χιλιάδες εκκρεμότητες στις απονομές κύριων και επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ,

Αυτές είναι οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα που ψηφίζει σήμερα η Βουλή – Δείτε τις ρυθμίσεις κατά άρθρο

Σειρά αλλαγών στον Ποινικό Κώδικα ψηφίζονται σήμερα στη Βουλή στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης που εισήχθη στη Ολομέλεια. Οι ρυθμίσεις αυτές αφορούν κυρίως σε ζητήματα που σχετίζονται με την πρόσβαση στη Δικαιοσύνη των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, αναβάθμιση του τιμωρητικού πλαισίου για σιδηροδρομικά

10 νεκροί από πυρκαγιά σε επιβατικό πλοίο στις Φιλιππίνες

Δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 230 διασώθηκαν όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε επιβατικό πλοίο στα ανοικτά των ακτών της επαρχίας Μπασίλαν των Φιλιππίνων χθες το βράδυ, ανακοίνωσε αξιωματικός της ακτοφυλακής του αρχιπελάγους. Άλλοι εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν εξαιτίας της

Μετάβαση στο περιεχόμενο