Πώς λειτουργεί το C-RAM, το όπλο που κατέρριψε drone με στόχο την πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βαγδάτη

Με όπλο που εκτοξεύει 4.500 σφαίρες το λεπτό αναχαίτισαν οι ΗΠΑ την επίθεση στην πρεσβεία τους στο Ιράκ.

Όπως αναφέρει το CNN, πρόκειται για το σύστημα C-RAM (Counter-Rocket, Artillery, Mortar), που συνδυάζεται με ραντάρ, αισθητήρες και μονάδες επικοινωνιών, ενώ είναι τοποθετημένο σε ρυμουλκούμενη πλατφόρμα 35 τόνων, γεγονός που του χαρίζει κινητικότητα, αλλά και τη δυνατότητα να εντοπίζει γρήγορα και να καταστρέφει εισερχόμενους στόχους.

Τα βλήματα των 20 χιλιοστών του πυροβόλου διαθέτουν ελαφριά διατρητική ικανότητα και υψηλή εκρηκτική ισχύ, ώστε να μπορούν να πλήττουν τόσο εναέριους όσο και χερσαίους στόχους σε απόσταση έως 2.000 μέτρων, σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία General Dynamics. Διαθέτουν επίσης μηχανισμό αυτοκαταστροφής σε περίπτωση που αστοχήσουν, ώστε να αποφεύγονται ακούσιες ζημιές.

www.iefimerida.gr

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Σέριφος φιλοξένησε τη 18η Πανελλήνια Συνάντηση Ομίλων Φουσκωτών Σκαφών σε ένα τριήμερο γεμάτο θαλασσινή αύρα!

Φέτος, η Σέριφος φιλοξένησε τη 18η Πανελλήνια Συνάντηση Ομίλων Φουσκωτών Σκαφών, σε ένα τριήμερο γεμάτο Θαλασσινή αύρα, Πολιτισμό, Φιλοξενία και δράσεις που ανέδειξαν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του νησιού. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε από τις 10 έως τις 12 Ιουλίου 2026, συγκεντρώνοντας

Τελετή ορκωμοσίας Αξιωματικών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Τη σπουδαιότητα της αποστολής και την υψηλή ευθύνη που αναλαμβάνουν οι νέες και οι νέοι Αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής επισήμανε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλης Κικίλιας, κατά τη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας τους, που πραγματοποιήθηκε