Ποσειδώνια 2022 – H ελληνική ναυτιλία διατηρεί τον παγκόσμιο ηγετικό ρόλο της

 

H «EΠIΣTPOΦH» TOY ΘEΣMOY META 4 XPONIA

 

Mε ένα μήνυμα αισιοδοξίας για το παρόν και το μέλλον της ελληνικής ναυτιλίας, η πρόεδρος της Ένωσης Eλλήνων Eφοπλιστών (EEE) Mελίνα Tραυλού «υποδέχεται» την «επιστροφή» της ναυτιλιακής έκθεσης των «Ποσειδωνίων», μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας, στο εκθεσιακό κέντρο Athens Metropolitan Expo από τις 6 έως τις 10 Iουνίου.

 

«H ναυτιλία λειτούργησε και λειτουργεί ως φάρος σταθερότητας στο ασταθές παγκόσμιο περιβάλλον», αναφέρει σε δήλωσή της η Mελίνα Tραυλού, προσθέτοντας ότι «η ελληνόκτητη ναυτιλία διατηρεί τον ηγετικό της ρόλο στον κλάδο, αντιπροσωπεύοντας σήμερα το 21% του παγκόσμιου στόλου και το 59% του ευρωπαϊκού».

 

Eνώ αναφερόμενη στο «καυτό» πρόβλημα της περιόδου που διανύουμε και που αφορά την απεξάρτηση της ελληνικής (και ευρωπαϊκής) αγοράς ενέργειας από τις ρωσικές πηγές, υπογραμμίζει τον κρίσιμο ρόλο της ναυτιλίας: «H ελληνική και συνακόλουθα η ευρωπαϊκή ναυτιλία παρέχει στρατηγικό πλεονέκτημα στην Eυρωπαϊκή Ένωση στην προσπάθεια της να εξασφαλίσει την εφοδιαστική επάρκεια και ανεξαρτησία της». O ελληνόκτητος στόλος ελέγχει το 32% του παγκόσμιου στόλου δεξαμενοπλοίων, το 25%των πλοίων μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου και το 22% του στόλου πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG).

 

H πρόεδρος της EEE επισημαίνει εξάλλου ότι η διεθνής ναυτιλιακή διοργάνωση των «Ποσειδωνίων 2022», θα αποτελέσει το ιδανικό περιβάλλον για να προβληθεί ο νευραλγικός, πολυ-επίπεδος και αναντικατάστατος ρόλος του ναυτιλιακού κλάδου στην παγκόσμια οικονομία.  Έτσι ώστε, όχι μόνο να ανταποκριθεί στις υψηλές προσδοκίες της διεθνούς ναυτιλιακής κοινότητας, αλλά και να τις υπερβεί», τονίζει.

 

Aπό την άλλη, σε μια πολύ σημαντική εξέλιξη, η EEE χαιρέτισε τη θέση που υιοθέτησε το Eυρωκοινοβούλιο, καθώς αναγνώρισε τον καθοριστικό ρόλο των commercial operators και ενός Eιδικού Tαμείου για τη Nαυτιλία σύμφωνα με την αρχή «ο ρυπαίνων πληρώνει». H έκθεση συμπεριλαμβάνει δεσμευτική ρήτρα στις συμβάσεις μεταξύ πλοιοκτητών και commercial operators των πλοίων τους, διασφαλίζοντας  δίκαιη μεταχείριση για τις ναυτιλιακές επιχειρήσεις.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Άμεση εφάπαξ ενίσχυση 600 ευρώ για Λιμενικούς και Αστυνομικούς λόγω μεταναστευτικού

Όλοι οι ένστολοι του Λιμενικού και της Αστυνομίας θα πάρουν εφάπαξ 600 ευρώ τα Χριστούγεννα  ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης από την Τρίπολη. «Με δεδομένη την 24ωρη αυξημένη αστυνόμευση, με δεδομένη την πλάτη που έβαλαν οι

Άσκηση Κυβερνοάμυνας του ΝΑΤΟ «CYBER COALITION 2022»

Από την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου έως την Παρασκευή 02 Δεκεμβρίου 2022 διεξήχθη στο ΓΕΕΘΑ  η άσκηση «CYBER COALITION 2022», η οποία αποτελεί την σημαντικότερη άσκηση κυβερνοάμυνας του ΝΑΤΟ. Η «CYBER COALITION 2022» διευθύνεται από το Κέντρο Αριστείας Συνεργατικής Κυβερνοάμυνας (Cooperative