Πόσο ανθεκτική είναι σε πρόσκρουση πλοίου η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου

Η είδηση κατάρρευσης της γέφυρας Francis Scott Key στη Βαλτιμόρη μετά από πρόσκρουση σε αυτήν μεγάλου πλοίου προκάλεσε παγκόσμιο σοκ. Κάτω από χιλιάδες γέφυρες σε όλον τον κόσμο περνούν καθημερινά χιλιάδες πλοία κάθε μεγέθους. Το γεγονός, όμως, ότι μια γέφυρα σχετικά νέας κατασκευής, μόλις του 1977, σε μια προηγμένη χώρα, όπως οι ΗΠΑ, κατέρρευσε μετά από πρόσκρουση πλοίου δημιουργεί εύλογες απορίες για το πόσο ασφαλείς είναι τελικά οι γέφυρες που θεμελιώνονται σε βαθιά νερά.

Μια τέτοια γέφυρα, έχει και η Ελλάδα. Είναι η γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου “Χαρίλαος Τρικούπης”, ένα εθνικό επίτευγμα και όνειρο τουλάχιστον ενός αιώνα που έγινε πράξη πριν από δυο δεκαετίες. H  γέφυρα Ρίου Αντιρρίου που η κατασκευή της ξεκίνησε το 1998 και τέθηκε σε λειτουργία στις 7 Αυγούστου  2004, δηλαδή μόλις μια εβδομάδα πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας αποτελεί ένα θαύμα της μηχανικής καθώς έχει θεμελιωθεί σε θάλασσα με μεγάλο βάθος (65 μέτρων) και έχει σχεδιαστεί να αντέξει σε ακραίους ανέμους έως 180 χιλιομέτρων την ώρα, μεγάλους σεισμούς, ακόμη και τεκτονικές μετακινήσεις. Το εύλογο ερώτημα για πολλούς, όμως, είναι αν η σύγκρουση που έγινε χθες στη γέφυρα της Βαλτιμόρης γινόταν στη γέφυρα Ρίου Αντιρρίου ποια θα ήταν η κατάληξη.

Με βάση, λοιπόν, τις προδιαγραφές της γέφυρας Ρίου Αντιρρίου, όπως αυτές έχουν δημοσιοποιηθεί επίσημα στην ιστοσελίδα gefyra.gr της ομώνυμης εταιρείας που διαχειρίζεται τη γέφυρα, η πρόσκρουση του πλοίου που προσέκρουσε χθες στη γέφυρα της Βαλτιμόρης θα είχε πολύ μικρότερες συνέπειες και σε καμία περίπτωση δεν θα προκαλούσε την κατάρρευσή της, όπως έγινε στη Βαλτιμόρη. Η γέφυρα “Χαρίλαος Τρικούπης” είναι σχεδιασμένη για να αντέξει σε πολύ πιο σφοδρές προσκρούσεις μεγαλύτερων πλοίων.

Συγκεκριμένα, η ελληνική γέφυρα έχει σχεδιαστεί, σύμφωνα με τις προδιαγραφές, προκειμένου να αντέξει πρόσκρουση πλοίου έως 180.000 dwt (deadweight tonnage) το οποίο κινείται με ταχύτητα έως 16 κόμβων (περίπου 29 χιλιόμετρα την ώρα). Αυτό, όπως αναφέρεται στο gefyra.gr, μεταφράζεται σε οριζόντιο στατικό φορτίο  28.000 τόνων που εφαρμόζεται σε ύψος 67 μέτρων  από τη βάση των βάθρων της γέφυρας (περίπου 3 μέτρα πάνω από την συνήθη επιφάνεια της θάλασσας. Να σημειωθεί ότι ένα μεγάλο τάνκερ μπορεί να φτάσει σε ταχύτητα συνήθως τους 20 κόμβους και ένα containership έως και 30 κόμβους. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση κάτω από γέφυρες ή στενά θαλάσσια περάσματα όπως στο στενό του Ρίου-Αντιρρίου κινούνται με πολύ χαμηλότερες ταχύτητες.

Να σημειωθεί ότι το πλοίο Dali που προσέκρουσε στη γέφυρα της Βαλτιμόρης με αποτέλεσμα της κατάρρευσή της είναι, σύμφωνα με τον ιστότοπο www.vesselfinder.com, χωρητικότητας  116851 dwt, δηλαδή περίπου κατά 35% μικρότερο από αυτό που μπορεί να αντέξει σε πρόσκρουση η γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου.  Να σημειωθεί ότι έχει γίνει πρόσκρουση πλοίου σε βάθρο της γέφυρας Ρίου Αντιρρίου. Η πρόσκρουση έγινε τον Φεβρουάριο του 2013. Ήταν το Ε/Γ Άντζελα και από την πρόσκρουση προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές στο σκάφος.

Πηγή 

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ευχαρίστησε την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών για την προσφορά της στη Θεσσαλία με 50 εκατ.

Η Πρόεδρος της ΕΕΕ, Μελίνα Τραυλού συμμετείχε σε εκδήλωση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, στο Μουζάκι, για την παρουσίαση των έργων αποκατάστασης στις περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας που δοκιμάστηκαν από τις καταστροφικές πλημμύρες. Τόσο ο Υπουργός Υποδομών

Σημαντικός ακτοπλοϊκός κόμβος το λιμάνι της Ραφήνας

ΣΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ κόμβο ακτοπλοϊκών υπηρεσιών λόγω της κοντινότερης απόστασής του από τις Κυκλάδες και την Εύβοια, αλλά και  μελλοντικής του σύνδεσης με τον σιδηρόδρομο και την Αττική οδό, εξελίσσεται το λιμάνι της Ραφήνας. Το ΤΑΙΠΕΔ, με την ιδιότητα της Αρχής

Απαγορευμένες ζώνες για τις μηχανότρατες και νέες προστατευόμενες περιοχές – Οι δεσμεύσεις για τις ελληνικές θάλασσες

Σε περίπου 780 εκατ. ευρώ έχει εκτιμηθεί ο προϋπολογισμός για την υλοποίηση των  21 δεσμεύσεων της Ελλάδας για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος στο πλαίσιο της Διεθνούς Διάσκεψης Our Ocean Conference 2024 που διεξήχθη στην Αθήνα.  Η… μερίδα του λέοντος, ήτοι 500 εκατ. ευρώ,

Μετάβαση στο περιεχόμενο