«Πράσινο φως» για οπλισμένους στρατιωτικούς σε ρόλο αστυνομικών!…

Την έξοδο στρατιωτικών οπλισμένων και έτοιμων να ανοίξουν πυρ εκτός στρατοπέδων, σε ρόλο αστυνομικών, προβλέπει απόφαση των υπουργών Αμυνας και Προστασίας του Πολίτη «για την οπλοκατοχή, οπλοφορία, οπλοχρησία προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, πέραν της φύλαξης στρατοπέδων, ζωτικών χώρων και εγκαταστάσεων από τα όργανα υπηρεσίας».
Με… τη συγκεκριμένη απόφαση, που αναρτήθηκε χτες στη «Διαύγεια», το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων θα μπορεί να κυκλοφορεί οπλισμένο και με άδεια να ανοίξει πυρ για την εκπλήρωση συγκεκριμένων αποστολών πέραν της φύλαξης στρατοπέδων, ζωτικών χώρων και εγκαταστάσεων από τα όργανα υπηρεσίας, τα τμήματα φυλακής ή ασφάλειας και τα στελέχη της στρατονομίας.
Με απλά λόγια, η κυβέρνηση οπλίζει τους στρατιωτικούς και τους εντάσσει στους μηχανισμούς εσωτερικής αστυνόμευσης και καταστολής, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να πυροβολούν με διαταγή του ΓΕΕΘΑ! Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι η εντολή για την ανάπτυξη ένοπλων στρατιωτών σε ρόλο αστυνομικών σε όλη τη χώρα επαφίεται αποκλειστικά στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ.
Χαρακτηριστικό είναι και το γεγονός ότι στην απόφαση καθορίζονται ως «αποστολές»: «Η συνοδεία και προστασία υψηλών προσώπων της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας των ΕΔ έως το επίπεδο των διοικητών μειζόνων διοικήσεων εντός και εκτός στρατιωτικών χώρων, καθώς και η συνοδεία χρηματαποστολών, υλικών και μέσων στρατιωτικού ενδιαφέροντος, που μεταφέρονται εκτός στρατιωτικών χώρων, μέσω της παρουσίας και δράσης ειδικά εκπαιδευμένου προσωπικού».
Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα η συνοδεία των ανώτατων αξιωματικών από στρατονόμους δεν ήταν ένοπλη, δημιουργώντας εύλογα ερωτήματα σχετικά με τον λόγο για τον οποίο αλλάζει αυτό. Παραπέρα, με βάση ακριβώς την ορολογία της απόφασης περί «υλικών και μέσων στρατιωτικού ενδιαφέροντος», ολοφάνερα ανοίγει ο δρόμος ώστε οι αυτοκινητοπομπές του ΝΑΤΟ που θα διασχίζουν τη χώρα, ή τα τρένα που θα μεταφέρουν από την Αλεξανδρούπολη πολεμικό υλικό προς τη Βουλγαρία και τα σύνορα με τη Ρωσία, να φρουρούνται από ένοπλους στρατιωτικούς, με ελεύθερο να ανοίξουν πυρ εναντίον όποιου επιχειρήσει να εκφράσει τη δικαιολογημένη αντίθεσή του στη μετατροπή της χώρας σε πολεμικό ορμητήριο.
Σημειωτέον, πληροφορίες αναφέρουν ότι για την απόφαση αυτή μοντέλο αποτέλεσαν οι «ελευθερίες» που έχει η αμερικανική Στρατονομία, σε άλλη μια περίπτωση στοίχισης των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στα αμερικανοΝΑΤΟικά «πρότυπα λειτουργίας», ειδικά σε μια εποχή που η ιμπεριαλιστική κόντρα του ευρωατλαντικού άξονα με Ρωσία και Κίνα φουντώνει και πασχίζουν να σφραγίσουν κάθε αρμό στο εσωτερικό του, και πρώτα απ’ όλα βέβαια ενάντια στον «εχθρό λαό».
Αλλωστε, ακριβώς σε αυτό το πλαίσιο, πληροφορίες αναφέρουν ότι στο ΓΕΕΘΑ προωθήθηκε και αλλαγή του πειθαρχικού κώδικα των στελεχών προς το ακόμα αυστηρότερο και αντιδημοκρατικότερο, με πρόσχημα τις τάχα διαρροές για τις παρτίδες οπλισμού που έστειλαν στην Ουκρανία, στην προσπάθειά τους για φίμωση κάθε αντίθετης φωνής σε άθλιες μεθοδεύσεις.
Πηγη: Ριζοσπάστης

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σάμος: Καρέ καρέ το ρεσάλτο από τους άνδρες των ειδικών αποστολών του Λιμενικού σε σκάφος με 57 αλλοδαπούς – Συνελήφθησαν οι διακινητές (βίντεο)

Ρεσάλτο σε ύποπτη θαλαμηγό, έπειτα από καταδίωξη, πραγματοποίησαν άνδρες του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Λιμεναρχείου Σάμου, οι οποίοι εντόπισαν 57 αλλοδαπούς και τους δύο Τούρκους διακινητές τους, τους οποίους συνέλαβαν. Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Παρασκευής (14/02), ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Σάμου για

ΥΝΑΝΠ: Αποκατάσταση της αλήθειας για τη γραμμή Λαύριο-Άγιος Ευστράτιος-Λήμνος-Kαβάλα και τα νέα έκτακτα δρομολόγια για την εξυπηρέτησή της

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής επισημαίνει τα εξής:   Το ζήτημα που έχει ανακύψει από τη μη πλήρη εξυπηρέτηση της γραμμής Λαύριο – Άγιος Ευστράτιος – Λήμνος – Καβάλα, οφείλεται στο γεγονός ότι η εταιρία που παραδοσιακά εξυπηρετούσε τη

Η Χαμάς απελευθέρωσε τρεις Ισραηλινούς ομήρους στη Γάζα (βίντεο)

Ένοπλοι μαχητές της Χαμάς απελευθέρωσαν σήμερα τρεις Ισραηλινούς ομήρους στη Λωρίδα της Γάζας, στην έκτη τέτοια ανταλλαγή με Παλαιστίνιους κρατούμενους από την έναρξη της εκεχειρίας, που βρέθηκε στο όριο της κατάρρευσης αυτή την εβδομάδα. Ύστερα από σχεδόν 500 ημέρες ομηρείας,

Ελληνική πρωτοπορία σε ναυπηγήσεις “πράσινων” πλοίων – Κτίζονται 589 από Έλληνες πλοιοκτήτες

Πρωτοπόροι παραμένουν οι έλληνες πλοιοκτήτες στις ναυπηγήσεις οικολογικών πλοίων, συμβάλλοντας ενεργά στην πράσινη μετάβαση της ναυτιλίας και την προσαρμογή της στις σύγχρονες περιβαλλοντικές απαιτήσεις του ΙΜΟ. Ο ελληνόκτητος στόλος είναι ο μεγαλύτερος παγκοσμίως που λειτουργεί με εναλλακτικά καύσιμα αλλά και

Μετάβαση στο περιεχόμενο