«Πράσινο φως» στο νέο LCS – Παραδίδεται, τελικά, στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ έδωσε το «πράσινο φως» και αποδέχθηκε την παράδοση του νέου πολεμικού πλοίου τύπου Littoral Combat Ship (LCS) κλάσσης Freedom, με την ονομασία «USS Minneapolis-Saint Paul», μετά από ένα σοβαρό ελάττωμα που εντοπίστηκε στο σύστημα πρόωσης αυτής της κατηγορίας κύριων μονάδων επιφανείας.

Το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό είχε βρεθεί αντιμέτωπο με ένα τεράστιο πρόβλημα σχετικά με τα πλοία τέτοιου τύπου, καθώς διαπιστώθηκαν περίπου 32 «προβλήματα αξιοπιστίας» στην επιχειρησιακή λειτουργίας τους, έπειτα από σχετική έρευνα που είχε διενεργηθεί.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι αρμόδιοι επιτελείς του U.S Navy αποφάσισαν να «βάλουν φρένο» στις μελλοντικές παραδόσεις των LCS, μέχρι να αντιμετωπιστούν καταλλήλως τα συγκεκριμένα προβλήματα, κυρίως στα συστήματα πρόωσης. Στο πλαίσιο αυτό, η κατασκευάστρια εταιρεία Lockheed Martin προχώρησε στις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να διορθωθούν τα ελατώμματα αυτά, για να εγκριθεί η διαδικασία προμήθειάς τους.

LCS

Το χρονικό της υπόθεσης των προβληματικών LCS

Στις αρχές του 2021, το U.S Navy είχε προβεί σε ανακοίνωση, εξηγώντας ότι: «Έχει αναπτυχθεί ένα σχέδιο επιδιόρθωσης και βρίσκεται σε παραγωγή, ακολουθούμενο από εργοστασιακές και θαλάσσιες δοκιμές. Η επιδιόρθωση θα εγκατασταθεί και θα δοκιμαστεί σε νέα πλοία κατασκευής πριν το ναυτικό παραλάβει αυτά τα πλοία. Έχουν εφαρμοστεί μέτρα για τον μετριασμό του κινδύνου στις παραλλαγές του πλοίου Freedom που βρίσκονται εν χρήσει, ενώ το Ναυτικό κινείται γρήγορα για να διορθώσει την ανεπάρκεια και να ελαχιστοποιήσει τις επιχειρησιακές επιπτώσεις».

Οι νέες πληροφορίες αναφέρουν πως το νέο LCS κλάσσης Freedom «USS Minneapolis-Saint Paul» έλαβε το «πράσινο φως», μετά από την ολοκλήρωση μιας σειράς αυστηρών δοκιμών που επικεντρώθηκαν στην επιτυχένη λειτουργία των συστημάτων πρόωσης του πλοίου, που θα το επιτρέπει την επιχειρησιακή ανάπτυξη δίχως περιορισμούς. Ωστόσο, το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ δεν επαναπάυεται και θα συνεχίσει παρόμοιες διαδικασίες «πιστοποίησης» και στα μελλοντικά πλοία τύπου LCS κλάσσης Freedom.

Ειδικότερα, το επόμενο πλοίο στη «λίστα» είναι το «USS Cooperstown», το οποίο αναμένεται να παραδοθεί τον Ιανουάριο του 2022 και στη συνέχεια θα ακολουθήσουνα τα « USS Marinette», «USS Nantucket», «USS Beloit) και «USS Cleveland».

Με πληροφορίες από: Defense World

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντοπισμός και σύλληψη αλλοδαπών για διευκόλυνση παράνομης εισόδου, μεταφοράς και παράνομης διαμονής υπηκόων τρίτων χωρών στη Ρόδο

τη σύλληψη έντεκα αλλοδαπών προέβησαν, την 28/09/2022, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Π.Ο.ΔΙ.Ν. του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου. Ειδικότερα, τα ως άνω στελέχη, στο πλαίσιο περιπολίας, εντόπισαν στην παραλιακή οδό Ρόδου – Καμείρου, 46χρονο αλλοδαπό ως οδηγό Ι.Χ.Ε. οχήματος, να κινείται

Πολυτεχνειούπολη: Σοκάρουν τα ντοκουμέντα και οι μαρτυρίες των θυμάτων – Σε διαθεσιμότητα η αστυνομικός «πληροφοριοδότης»

Τα ντοκουμέντα και οι μαρτυρίες για τη δράση των συμμοριών με ορμητήριο τις φοιτητικές εστίες της Πολυτεχνειούπολης, αποκαλύπτουν τη σκληρότητα των κακοποιών. Μετά τις ένοπλες ληστείες, την διακίνηση ναρκωτικών και τις απειλές φοιτητών, οι συλληφθέντες είναι αντιμέτωποι με διώξεις για σωρεία αδικημάτων. Πειστήρια – μεταξύ άλλων –

Πυραυλάκατος «Βλαχάκος»: Οπλισμός και δυνατότητες του νέου «πειρατικού» του ΠΝ

Οπλισμένη σαν αστακός η Πυραυλάκατος «Βλαχάκος» αποτελεί το 7ο ταχύ, σύγχρονο σκάφος κατευθυνoμένων βλημάτων. Οι πυραυλάκατοι κρύβονται στις βραχονησίδες του Αιγαίου κι από εκεί τα πληρώματά τους επιτηρούν ό,τι κινείται σε μεγάλες αποστάσεις. Η πυραυλάκατος «Βλαχάκος», που φέρει το όνομα του ήρωα των Ιμίων, ως μονάδα κρούσης του

Nord Stream: Ολική καταστροφή του αγωγού φυσικού αερίου – Εντοπίστηκε και τέταρτη διαρροή

Σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή έχει υποστεί ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream Το λιμενικό της Σουηδίας εντόπισε τέταρτη διαρροή αερίου στους αγωγούς μεταφοράς φυσικού αερίου Nord Stream που έχουν υποστεί ζημιές, δήλωσε εκπρόσωπος του σώματος στην εφημερίδα Svenska Dagbladet. «Δύο από αυτές τις τέσσερις (σ.σ. διαρροές)