Προανήγγειλε αντίποινα ο Νετανιάχου: «Το Ιράν έκανε ένα μεγάλο λάθος και θα το πληρώσει»

Η απάντηση της Τεχεράνης

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου τόνισε απόψε ότι η πυραυλική επίθεση του Ιράν εναντίον του Ισραήλ απέτυχε και προανήγγειλε αντίποινα.

«Το Ιράν έκανε ένα μεγάλο λάθος απόψε και θα το πληρώσει», είπε ο Νετανιάχου κατά την έναρξη συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας. «Το καθεστώς στο Ιράν δεν έχει αντιληφθεί την αποφασιστικότητά μας να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας ούτε την αποφασιστικότητα μας να εκδικηθούμε τους εχθρούς μας», είπε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ.

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ιράν απάντησαν στις απειλές Ισραηλινών αξιωματούχων ότι η χώρα θα προβεί σε αντίποινα για την πυραυλική επίθεση της Τεχεράνης.

 

 

Η Τεχεράνη δήλωσε ότι το Ισραήλ θα υποστεί την «τεράστια καταστροφή» των υποδομών του εάν επιτεθεί στο Ιράν, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Ο στρατός προειδοποίησε επίσης ότι αν οι σύμμαχοι του Ισραήλ παρέμβουν άμεσα, θα πρέπει να αναμένουν ότι τα συμφέροντα και οι βάσεις τους στην περιοχή θα αντιμετωπίσουν «ισχυρή επίθεση».

Η πυραυλική επίθεση ήταν απάντηση στις δολοφονίες Νασράλα και Χανίγια

Η πυραυλική επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ χαρακτηρίστηκε ως «απάντηση» στις δολοφονίες των ηγετών της Χαμάς και της Χεζμπολάχ, σύμφωνα με ανακοίνωση των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης.

«Ως απάντηση στις δολοφονίες των Ισμαήλ Χανίγια, Χασάν Νασράλα και Αμπάς Νιλφορουσάν (υπαρχηγού των Φρουρών της Επανάστασης στον Λίβανο), στοχεύσαμε την καρδιά των κατεχόμενων εδαφών (σ.σ. το Ισραήλ)», αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε ο ιδεολογικός στρατός της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν.

 

 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε ότι έχει ανοίξει η συζήτηση σχετικά με το πώς θα μπορούσε να απαντήσει το Ισραήλ στην επίθεση που δέχθηκε με βαλλιστικούς πυραύλους από το Ιράν, συμπληρώνοντας πως είναι άγνωστες ακόμη οι συνέπειες για την Τεχεράνη.

Σε δηλώσεις του στον Λευκό Οίκο, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι θα επικοινωνούσε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο Μπάιντεν υπογράμμισε πάντως ότι η επίθεση του Ιράν φαίνεται πως ήταν αναποτελεσματική.

ΠΗΓΗ

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οχτώ Αιγύπτιοι οι διακινητές που μετέφεραν 507 μετανάστες από τη Λιβύη στη Γαύδο – Συνελήφθησαν από το Λιμενικό

Στη σύλληψη οχτώ Αιγυπτίων που αναγνωρίστηκαν ως οι διακινητές των 507 παράνομων μεταναστών που μεταφέρθηκαν από τη Λιβύη στη Γαύδο τα ξημερώματα της Τετάρτης προχώρησε το Λιμενικό. Οι οκτώ άνδρες από την Αίγυπτο, ηλικίας 20, 24, 25, 33, 34, 34,

Κατηγορούνται για κατασκοπεία οι τέσσερις Κινέζοι που φωτογράφιζαν Rafale στην Τανάγρα

Σε υπόθεση με διαστάσεις εθνικής ασφάλειας εξελίσσεται το περιστατικό που σημειώθηκε χθες στην Τανάγρα, όπου τέσσερις υπήκοοι Κίνας – δύο άνδρες, μία γυναίκα και ένας νεαρός – συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω να φωτογραφίζουν ευαίσθητες στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ)

Έρχεται μίνι ανασχηματισμός στους γενικούς γραμματείς – Όλα τα ονόματα

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τις αλλαγές που έχει αποφασίσει το Μέγαρο Μαξίμου στους γενικούς γραμματείς της κυβέρνησης. Αυτή την φορά οι αλλαγές δεν θα είναι πολλές αφού μετά τον σαρωτικό ανασχηματισμό τον περασμένο Αύγουστο η ηγετική ομάδα έχει εντοπίσει

Μπλόκο στις μεταναστευτικές ροές με δέσμη μέτρων – Βολές από την αντιπολίτευση και επανενεργοποίηση της «Ομάδας Ευρώπη» για Λιβύη

Μήνυμα ότι η δίοδος προς την Ελλάδα κλείνει στέλνει η κυβέρνηση, με δέσμη σκληρών μέτρων για τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών και την αποτροπή της δράσης διακινητών. Την ίδια ώρα, ξεδιπλώνεται επιχείρηση αποσυμφόρησης της Κρήτης, η οποία δέχεται τον κύριο

Μετάβαση στο περιεχόμενο