Αν υπήρχε ένας κατάλογος με τις ερωτήσεις που θέτει συχνότερα η ανθρωπότητα, η ερώτηση «τι συμβαίνει μετά τον θάνατο» θα είχε σίγουρα την πρώτη θέση.

Είναι κάτι που πιθανότατα όλοι έχουμε αναρωτηθεί κάποια στιγμή στη ζωή μας.

Οι θρησκείες ανά τους αιώνες προσπάθησαν να δώσουν απαντήσεις σε αυτόν τον υπαρξιακό προβληματισμό. Πολλοί πιστεύουν ότι υπάρχει ζωή μετά τον θάνατο, ενώ άλλοι προτιμούν την ιδέα της μετενσάρκωσης. Κάποιοι άλλοι επιλέγουν να μην πιστεύουν σε τίποτα απολύτως.

Ωστόσο, ένας πρώην πάστορας είναι πεπεισμένος ότι η Κόλαση είναι αληθινή.

Ο John Burke μελέτησε πάνω από 1.000 υποθέσεις για εμπειρίες κοντά ή μετά τον θάνατο και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η μετά θάνατον ζωή είναι πραγματική, αλλά σίγουρα δεν θα είναι διασκεδαστική για όλους.

Μιλώντας στο podcast του Shawn Ryan είπε πως ερευνώντας τις εν λόγω υποθέσεις άλλαξε η κοσμοθεωρία του, τόσο ως χριστιανός, όσο και ως πάστορας.

«Βιώνουν τόσο μια ουράνια όσο και μια κολασμένη εμπειρία»

Πολλοί από τους ανθρώπους με τους οποίους μίλησε ο Burke ισχυρίζονται ότι έχουν δει οράματα του Παραδείσου και της Κόλασης. Ωστόσο κανείς τους δεν βρέθηκε σε κάποιο απ’ τα δύο.

«Βιώνουν τόσο μια ουράνια όσο και μια κολασμένη εμπειρία, και φαίνεται ότι όσοι φωνάζουν στον Θεό για συγχώρεση την τελευταία στιγμή, είναι σχεδόν σαν να τους αφήνει να δουν πού κατευθύνονταν πριν τους σώσει», εξηγεί ο Burke.

Μια περίπτωση που ανέδειξε ήταν αυτή του Jim Woodford, ο οποίος πήρε κατά λάθος υπερβολική δόση παυσίπονων.

«Μου είπε: ‘το ένιωσα να έρχεται σαν μια φωτιά που με διαπερνά’ και συνειδητοποίησε πως ‘δεν ευχαρίστησα ποτέ τον Θεό για τη ζωή που νόμιζα ότι την έφτιαξα μόνος μου’».

«Έχω ακούσει αρκετά από αυτά για να συνειδητοποιήσω ότι δεν θέλεις να περιμένεις μέχρι την τελευταία στιγμή, αλλά ο Θεός κυνηγάει τους ανθρώπους μέχρι την τελευταία στιγμή», συμπληρώνει.

Ο Woodford ισχυρίστηκε ότι βίωσε την εμπειρία να περνάει μέσα από ένα τούνελ φωτός και να βλέπει ομορφιά, στη συνέχεια είδε «μια γραμμή οριοθέτησης» που οδηγούσε στο γκρι και το μαύρο.

Μέσα σε έναν σκοτεινό λάκκο, ο Woodford ισχυρίστηκε ότι είδε ένα πλάσμα να σέρνεται από τις φλόγες.

Ο Burke δήλωσε ότι θα απέρριπτε αυτόν τον ισχυρισμό εάν δεν είχε ακούσει παρόμοιες μαρτυρίες από εκατοντάδες ανθρώπους.