Πρόσθετα μέτρα στήριξης: Ο δημοσιονομικός χώρος θα καθορίσει τους δικαιούχους

Ο δημοσιονομικός χώρος που θα δημιουργηθεί τον Φεβρουάριο θα καθορίσει τα πρόσθετα μέτρα που μελετά η κυβέρνηση για τη στήριξη της κοινωνίας. Ένα από αυτά είναι η ενίσχυση των συνταξιούχων με μεγάλη «προσωπική διαφορά», καθώς περίπου 150.000 δεν είχαν όφελος από τις πρόσφατες αυξήσεις.

«Εκτιμούμε ότι επιπλέον (δημοσιονομικός) χώρος θα δημιουργηθεί τον Φεβρουάριο» για πρόσθετες παρεμβάσεις στήριξης των ευάλωτων νοικοκυριών. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στον τηλεοπτικό σταθμό Action24 ως εξέλιξη που προοιωνίζεται λήψη νέων μέτρων μετά και την αποσαφήνιση της πορείας εκτέλεσης του προϋπολογισμού του 2022 έως το τέλος Φεβρουαρίου, αλλά και την πορεία των τιμών ενέργειας.

Με προσεκτικές κινήσεις αναμένεται να «ανοίξει το παράθυρο» των πρόσθετων ενισχύσεων για τους πολίτες. Για το πακέτο των νέων μέτρων στήριξης αναζητείται ο δημοσιονομικός χώρος προκειμένου να καθοριστεί και η περίμετρος των δικαιούχων.

Στη «ζυγαριά» οι νέες ενισχύσεις
Τέλος Φεβρουαρίου, εκτιμάται ότι θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις αφού μπουν στην «ζυγαριά» η θετική πορεία των φορολογικών εσόδων που δίνει «ανάσα» 400 εκατομμυρίων ευρώ και η πτώση της τιμής του φυσικού αερίου, αποδεσμεύοντας μέρος των 600 εκατομμυρίων ευρώ που προορίζονταν για επιδοτήσεις λογαριασμών ρεύματος.

Σε κάθε περίπτωση, μεταξύ των μέτρων τα οποία φαίνεται να «κλειδώνουν» είναι: Μια νέα επιταγή ακρίβειας με καταβολή πριν από το Πάσχα για χαμηλοσυνταξιούχους, ανασφάλιστους υπερήλικες, δικαιούχους αναπηρικού επιδόματος, Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, επιδόματος παιδιού, και μακροχρόνια ανέργους.

Παρεμβάσεις λόγω «προσωπικής διαφοράς»
Στο «τραπέζι» μπαίνει επίσης η καταβολή εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης σε:

150 χιλιάδες συνταξιούχους με μεγάλη προσωπική διαφορά που δεν ωφελήθηκαν από το «πλέγμα» των πρόσφατων κυβερνητικών παρεμβάσεων
και σε εκείνους με μικρότερη προσωπική διαφορά που έλαβαν πενιχρές αυξήσεις.
«Θα το εξετάσουμε. Προφανώς προτεραιότητα έχουν οι άνθρωποι που δεν έχουν πάρει τίποτα. Θα δούμε τον δημοσιονομικό χώρο, θα δούμε τον τρόπο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας, κ. Κωστής Χατζιδάκης.

Περισσότερο «Market Pass»
Με τον πληθωρισμό στα είδη διατροφής να «τρέχει» τον Δεκέμβριο με 15,6%, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, και οι τιμές να «καλπάζουν» σε γαλακτοκομικά, κρέατα και ελαιόλαδο, φέρνει πιο κοντά το σενάριο ενίσχυσης του «market pass» αλλά και τρίμηνης επέκτασής του έως τον Οκτώβριο.

Πρόσθετα μέτρα στήριξης: Ο δημοσιονομικός χώρος θα καθορίσει τους δικαιούχους

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Mega Stories – Δείτε την σημερινή εκπομπή(00.10) αφιερωμένη σε ανθρώπους που επέζησαν πολύνεκρων δυστυχημάτων(με την συμμετοχή του Λιμενικού, Γιώργου Παπαδόπουλου)

Το επεισόδιο είναι αφιερωμένο σε ανθρώπους που επέζησαν πολύνεκρων δυστυχημάτων και οι οποίοι  μέσω του μοιράσματος αυτής τους της εμπειρίας στέλνουν μηνύματα αισιοδοξίας προς το τηλεοπτικό κοινό. Μεταξύ αυτών ο κύριος Γιώργος Παπαδόπουλος που υπηρετεί στο Λιμενικό Σώμα και ο 

Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. Βελτίωση του τρόπου επιλογής τόπου προτίμησης των στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Μετά από παρεμβάσεις της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. αναφορικά με τις απαραίτητες τροποποιήσεις στο θεσμικό πλαίσιο των μεταθέσεων του προσωπικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σας ενημερώνουμε ότι στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, συμπεριλαμβάνεται τροποποίηση του άρθρου 28 του ν. 4504/2017, η οποία βελτιώνει τον

Συγχαρητήριο μήνυμα Αρχηγού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια για την άψογη παρουσία των πεζοπόρων και μηχανοκίνητων τμημάτων που συμμετείχαν στη στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου, τιμώντας την 202η επέτειο από την έναρξη της Ελληνικής Παλιγγενεσίας. Με το

Προεδρική φρουρά: Εύζωνας λιποθύμησε στην σκοπιά (εικόνα)

Προσωρινή αναστάτωση επικράτησε με Εύζωνα της Προεδρικής Φρουράς, ο οποίος λιποθύμησε εν ώρα υπηρεσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ο Εύζωνας αισθάνθηκε αδιαθεσία και χτύπησε το όπλο του, σε ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά. Άμεσα ο αξιωματικός υπηρεσίας έσπευσε κοντά του

Μετάβαση στο περιεχόμενο