Πτώση 30% στις εξαγωγές ντίζελ από το μεγαλύτερο λιμάνι της Ρωσίας

Οι εξαγωγές ντίζελ από το κύριο λιμάνι της Ρωσίας, Πριμόρσκ, πρόκειται να μειωθούν κατά περίπου 30% τον επόμενο μήνα, καθώς οι επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία προκαλούν αναταράξεις τις αγορές ενέργειας.

Οι αποστολές από το Πριμόρσκ στη Βαλτική Θάλασσα ορίζονται σε 1,1 εκατομμύρια τόνους για τον Μάιο — περίπου 269.000 βαρέλια την ημέρα, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το Bloomberg.

Είναι η μεγαλύτερη μηνιαία μείωση από τα τέλη τουλάχιστον του 2016 σε δεδομένα με βάση τα χρονοδιαγράμματα φόρτωσης. Είναι επίσης ο χαμηλότερος όγκος για κάθε Μάιο από το 2019.

Το πρόγραμμα φόρτωσης έχει σημασία επειδή τα ευρωπαϊκά περιθώρια κέρδους ντίζελ έχουν αυξηθεί μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και το Πριμόρσκ είναι βασικό μέρος του δικτύου εφοδιαστικής αλυσίδας για το καύσιμο. Το 2021, περισσότερο από το 96% του ντίζελ που αποστέλλεται από το λιμάνι της Βαλτικής προοριζόταν για την Ευρώπη.

Από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος τον Φεβρουάριο, πολλές ενεργειακές εταιρείες έχουν αποφύγει τις ρωσικές προμήθειες πετρελαίου εν μέσω μιας εξελισσόμενης λίστας διεθνών κυρώσεων που στοχεύουν τη Μόσχα.

Τα φορτία ντίζελ από το Primorsk μειώνονταν κάθε μήνα τον Μάιο τα τελευταία πέντε τουλάχιστον χρόνια, αλλά ποτέ τόσο δραματικά. Το λιμάνι είναι μακράν το μεγαλύτερο της Ρωσίας για εξαγωγές καυσίμων. Οι συνδυασμένες αποστολές από το Νοβοροσίσκ και το Τουάπσε στη Μαύρη Θάλασσα πέρυσι ήταν ελαφρώς χαμηλότερες από τους 16,76 εκατομμύρια τόνους του Primorsk.

naftemporiki.gr

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Αρχηγού ΓΕΕΘΑ με την Οικογένεια του Εκλιπόντος Ιερολοχίτη και Καταδρομέα Στρατηγού Κωνσταντίνου Κόρκα

Την Τρίτη 05 Ιουλίου 2022, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος συναντήθηκε στο γραφείο του με την σύζυγο του εκλιπόντος Ιερολοχίτη και Καταδρομέα Στρατηγού Κωνσταντίνου Κόρκα κ. Ακριβή Κόρκα, η οποία συνοδευόταν από την θυγατέρα της κ. Ελένη Κόρκα και

Ενημέρωση για Αιτήσεις Υποψηφίων Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ.) με Ελλιπή Δικαιολογητικά

Το ΓΕΕΘΑ ενημερώνει ότι έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος των αιτήσεων των υποψηφίων Επαγγελματικών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ.) του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας και του Κοινού Νομικού Σώματος. Οι υποψήφιοι οφείλουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη να ενημερωθούν εάν

Εσύ ένας… boomer γιατί γράφεις για το φαινόμενο «Λεξ»;

Γιατί πήγαν 25.000 νέοι να ακούσουν τον Λεξ άραγε; Διαβάζοντας τη σημερινή στήλη θα αναρωτηθούν πολλοί: «Τι θέλει αυτός ο boomer και γράφει για ραπ; Τι ξέρει αυτός για τον Λεξ και που πάει και μπλέκει με το χαμό που γίνεται από

Ο λαός είπε όχι – ο Τσίπρας ήθελε το ναι

Το πρόβλημα με το δημοψήφισμα δεν ήταν ότι έγινε. Ούτε το αποτέλεσμά του. Αλλά ο τρόπος που το χειρίστηκε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ Βλέπω διάφορους να θεωρούν ακόμη και σήμερα το δημοψήφισμα του 2015 είτε ως φάρσα είτε ως τραγωδία. Κοινός τους