Πτώση 30% στις εξαγωγές ντίζελ από το μεγαλύτερο λιμάνι της Ρωσίας

Οι εξαγωγές ντίζελ από το κύριο λιμάνι της Ρωσίας, Πριμόρσκ, πρόκειται να μειωθούν κατά περίπου 30% τον επόμενο μήνα, καθώς οι επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία προκαλούν αναταράξεις τις αγορές ενέργειας.

Οι αποστολές από το Πριμόρσκ στη Βαλτική Θάλασσα ορίζονται σε 1,1 εκατομμύρια τόνους για τον Μάιο — περίπου 269.000 βαρέλια την ημέρα, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το Bloomberg.

Είναι η μεγαλύτερη μηνιαία μείωση από τα τέλη τουλάχιστον του 2016 σε δεδομένα με βάση τα χρονοδιαγράμματα φόρτωσης. Είναι επίσης ο χαμηλότερος όγκος για κάθε Μάιο από το 2019.

Το πρόγραμμα φόρτωσης έχει σημασία επειδή τα ευρωπαϊκά περιθώρια κέρδους ντίζελ έχουν αυξηθεί μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και το Πριμόρσκ είναι βασικό μέρος του δικτύου εφοδιαστικής αλυσίδας για το καύσιμο. Το 2021, περισσότερο από το 96% του ντίζελ που αποστέλλεται από το λιμάνι της Βαλτικής προοριζόταν για την Ευρώπη.

Από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος τον Φεβρουάριο, πολλές ενεργειακές εταιρείες έχουν αποφύγει τις ρωσικές προμήθειες πετρελαίου εν μέσω μιας εξελισσόμενης λίστας διεθνών κυρώσεων που στοχεύουν τη Μόσχα.

Τα φορτία ντίζελ από το Primorsk μειώνονταν κάθε μήνα τον Μάιο τα τελευταία πέντε τουλάχιστον χρόνια, αλλά ποτέ τόσο δραματικά. Το λιμάνι είναι μακράν το μεγαλύτερο της Ρωσίας για εξαγωγές καυσίμων. Οι συνδυασμένες αποστολές από το Νοβοροσίσκ και το Τουάπσε στη Μαύρη Θάλασσα πέρυσι ήταν ελαφρώς χαμηλότερες από τους 16,76 εκατομμύρια τόνους του Primorsk.

naftemporiki.gr

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς άλλαξε το αμυντικό δόγμα

Φέτος συμπληρώνονται 27 χρόνια από την κρίση των Ιμίων και πέρα από τη μνήμη των τριών στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού, Χριστόδουλου Καραθανάση, Παναγιώτη Βλαχάκου και Έκτορα Γιαλοψού, που οι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων κρατούν ζωντανή, στην Ιστορία έχει

Φιάσκο με το μαγικό φίλτρο Πανοραμίξ  κατανομής των οργανικών θέσεων των Λ/Φ στο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Ηρεμία επικρατεί στο Γαλατικό Χωριό των Λιμενικών παρά το γεγονός, ότι μειώθηκε και με την βούλα η εισαγωγή για το έτος 2023 των Λ/Φ κατά 40%. Φούσκα αποδείχθηκε και στην πράξη το «μαγικό φίλτρο» κατανομής των οργανικών θέσεων που κατασκεύασε

Πίτα ΕΑΑΛΣ: Οι τυχεροί της χρονιάς

Αναδημοσιεύουμε ενημέρωση της Ε.Α.Α.Λ.Σ. που αναρτήθηκε πριν λίγο στην ιστοσελίδα της: “Όπως επιτάσσει το έθιμο, αλλά και η δεοντολογία είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τους τυχερούς της χρονιάς για την Ένωσή μας, που έτυχαν τα τέσσερα φλουριά που είχαν

Δημήτριος και Τάσος Καφετζής: Δύο αδέλφια στο πηδάλιο του Celebrity Ascent

Το κρουαζιέροπλοιο Celebrity Ascent της Celebrity Cruises, το οποίο θα ξεκινήσει από το Fort Lauderdale των ΗΠΑ τον Δεκέμβριο του 2023, προσφέρει δρομολόγια Ανατολικής και Δυτικής Καραϊβικής, φέρνοντας τους επιβάτες του σε λιμένες, όπως η Aruba, το Bimini, το Grand

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΚΑΙΡΟΣ