Ρέθυμνο:Σε ιδιώτες στρέφεται το λιμεναρχείο για να αγοραστούν μηχανές σκάφους

Σε ιδιώτες και εν προκειμένου στα μέλη του Συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνης απευθύνθηκε ο Λιμενάρχης Ρεθύμνου Πλωτάρχης Κωνσταντίνος Καστρινάκης προκειμένου να αγοραστούν νέοι

κινητήρες για το υπηρεσιακό πλωτό σκάφος που βρίσκεται ακινητοποιημένο.

Στις 2 Αυγούστου ο Λιμενάρχης απέστειλε στο Σύλλογο έγγραφο με τίτλο «αντικατάσταση εξωλέμβιων κινητήρων Π.Λ.Σ. 206 Υπηρεσίας μας» αναφέροντας πως από τις 30 Ιουλίου 2018 «το πλωτό σκάφος υπηρεσίας μας έχει τεθεί σε ακινησία λόγω βλάβης στους δυο εξωλέμβιους κινητήρες του, με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η αστυνόμευση της ευρύτερης θαλάσσιας περιοχής μας, καθώς και η συνδρομή σε έκτακτα περιστατικά έρευνας και διάσωσης που λαμβάνουν χώρα ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο.»

Στο ίδιο έγγραφο επισημαίνεται πως από αρμόδιους τεχνικούς κρίθηκε ασύμφορη η επισκευή των κινητήρων «με αποτέλεσμα να απαιτείται η αντικατάσταση τους με νέους» με το κόστος προμήθειας να ανέρχεται σε 22.506,00 ευρώ για κάθε εξωλέμβιο κινητήρα.

Στη συνέχεια ο Σύλλογος απευθύνθηκε στα μέλη του σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι κατά τη συνάντηση που είχε το προεδρείο με τον Λιμενάρχη «με λύπη του πληροφόρησε τα μέλη του Δ.Σ, ότι το Λιμεναρχείο αδυνατεί να πληρώσει το απαιτούμενο ποσό και ότι το υψηλό κόστος καθίσταται αδύνατη την επισκευή του σκάφους. Για να αντιμετωπιστεί αυτή η μεγάλη δυσκολία, απευθύνεται σε όλους εμάς και παρακαλεί πολύ, να συνδράμομε οικονομικά, με όποιο ποσό επιθυμεί ο καθένας, να συγκεντρωθούν τ’ απαραίτητα χρήματα και να αντικατασταθούν οι κινητήρες.»

Πλέον αναμένεται η αντίδραση των ξενοδόχων με κάποιους εξ αυτών να αναρωτιούνται γιατί το κόστος δεν το καλύπτει το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Σημειώνεται πάντως πως δεν είναι η πρώτη φορά που χάρη σε ιδιώτες επιτυγχάνεται η επισκευή οχημάτων ή άλλων μέσων των Σωμάτων Ασφαλείας ενώ δεν είναι λίγες και οι φορές που προσφέρουν μέσω δωρεών εξοπλισμό ή/και οχήματα.

tovima.gr

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξαίρεση της εμφάνισης Λιμενικών ως μάρτυρες κατά την ακροαματική διαδικασία της δίκης

Η Π.Ο.Λ. παρακολουθώντας το νομοθετικό έργο της Βουλής των Ελλήνων ενημερώνει τα στελέχη ΛΣ. “Σήμερα 23-02-2024 ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης στο οποίο περιλαμβάνεται ρύθμιση  για την εξαίρεση της εμφάνισης μαρτύρων αστυνομικών και λοιπών προανακριτικών υπαλλήλων, δηλ. στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ,  κατά

Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά «Σαν να μην πέρασε μια μέρα»

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών για ακόμη μια φορά επισκέφτηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά την υπηρεσία που στελεχώνει το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας μας. Συνεπής στο ραντεβού της η Π.Ο.Λ. κατόπιν αιτήματος και της Πρωτοβάθμιας Ένωσης Λιμενικών Αρχών Αττικής και Κορίνθου

Tο μοναδικό σούπερ γιοτ στον κόσμο από χρυσό 24 καρατίων

To μήκους 41,4 μέτρων AK Royalty λάμπει κάτω από τον αραβικό ήλιο του Ντουμπάι και είναι διαθέσιμο προς ναύλωση για 112.000 ευρώ την εβδομάδα. Οταν ήρθε η ώρα να αγοράσει το γιοτ των ονείρων του ο Aaron Fidler, ήξερε ακριβώς

Ελβετία: Τα μετρητά παραμένουν δημοφιλή παρά την αύξηση της χρήσης εφαρμογών πληρωμών στα κινητά

Η Ελβετία εξακολουθεί να είναι ερωτευμένη με τα χαρτονομίσματα και τα κέρματα, σύμφωνα με έρευνα της κεντρικής τράπεζας που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, παρά την ανάπτυξη των εφαρμογών πληρωμών μέσω κινητών τηλεφώνων και των προβλέψεων για μια κοινωνία χωρίς μετρητά.

Μετάβαση στο περιεχόμενο