Revenge porn: Αναβάθμιση της πράξης σε κακούργημα εξετάζει το υπουργείο Δικαιοσύνης

«Ντόμινο» εξελίξεων φέρνει η υπόθεση revenge porn του πρώην παρουσιαστή των «Ράδιο Αρβύλα» με το υπουργείο Δικαιοσύνης να εξετάζει αυστηροποίηση της ποινής που αφορά στο συγκεκριμένο αδίκημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αρμόδιο υπουργείο εξετάζει το ενδεχόμενο αυστηροποίησης της ποινής που προβλέπεται για το αδίκημα της παράνομης διοχέτευσης – διακίνησης, μέσω διαδικτύου ή άλλου μέσου, ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων σε σχέση με την ερωτική ζωή.

Σημειώνεται, ότι αυτές οι υποθέσεις αντιμετωπίζονται με το άρθρο 38 του Νόμου 4624/2019, ο οποίος αφορά στα προσωπικά δεδομένα. Τιμωρούνται σε βαθμό πλημμελήματος, ενώ συνήθως υπάγονται σε μία περίπτωση με βάση το Γενικό Κανονισμό Προσωπικών Δεδομένων, που προβλέπει φυλάκιση ενός έτους και χρηματική έως 100.000 ευρώ.

Με «φόντο» την υπόθεση που ήρθε στο φως της δημοσιότητας με «πρωταγωνιστή» τον παρουσιαστή και ραδιοφωνικό παραγωγό Στάθη Παναγιωτόπουλο, ο οποίος κατηγορείται ότι δημοσίευσε φωτογραφίες και βίντεο με προσωπικές στιγμές πρώην συντρόφου του, το υπουργείο Δικαιοσύνης εξετάζει την αναβάθμιση του ποινικού χαρακτηρισμού της πράξης σε κακούργημα και κατ’ επέκταση την αύξηση της επαπειλούμενης ποινής.

Την ίδια στιγμή, εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρξει ειδική επιβαρυντική περίσταση όταν η πράξη στρέφεται κατά ανηλίκου θύματος στο πλαίσιο «αύξησης» της γενικότερης προστασίας των ανηλίκων και των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων μετά και τις πρόσφατες τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Πηγή

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συντάξεις: Αυξήσεις έως 100 ευρώ και αναδρομικά για ειδικές κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων και στρατιωτικών

Νέα ρύθμιση προβλέπει επανυπολογισμό συντάξεων για δικαιούχους που εξαιρέθηκαν από τον νόμο Κατρούγκαλου – Ποιοι ωφελούνται και τι αλλάζει Σημαντικές αυξήσεις στις συντάξεις ειδικών κατηγοριών δημοσίων υπαλλήλων και στρατιωτικών φέρνει νέα νομοθετική παρέμβαση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, με τους δικαιούχους να

Νέος ΚΟΚ: 100 ευρώ πρόστιμο σε κάθε επιβάτη που δεν φορά ζώνη

Παρότι η χρήση της είναι υποχρεωτική εδώ και δεκαετίες, πολλοί επιβάτες εξακολουθούν να μην τη φορούν, υποτιμώντας τους κινδύνους αλλά και τις νομικές συνέπειες που προβλέπει η νομοθεσία. Τα πρόστιμα για οδηγούς και επιβάτες Η μη χρήση ζώνης ασφαλείας από τον οδηγό

Το ψάρι που κλωνοποιεί τον εαυτό του και συνεχίζει να ευημερεί

Στα ποτάμια του Μεξικού και του νότιου Τέξας ζει ένα ιδιαίτερο είδος ψαριού που φαίνεται να αψηφά τους βασικούς κανόνες της εξέλιξης. Πρόκειται για την Amazon molly, ένα ψάρι που αποτελείται αποκλειστικά από θηλυκά άτομα και καταφέρνει να επιβιώνει χωρίς τη συμβολή αρσενικών

Καταδίωξη ταχύπλοου με 31 μετανάστες στο Φαρμακονήσι – Συνελήφθη ο διακινητής

Επεισοδιακή καταδίωξη ταχύπλοου σκάφους που μετέφερε μετανάστες σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 5 Ιουνίου στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου. Περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος εντόπισε το ταχύπλοο να κινείται χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας προς τις ακτές του νησιού. Ο