RINA Hellenic Technical Committee: Όσα συζητήθηκαν για την επόμενη μέρα της ναυτιλίας

Η συνεδρίαση του RINA Hellenic Technical Committee (HTC), η οποία έλαβε χώρα στις 9 Μαρτίου στη Μαρίνα Βουλιαγμένης, έφερε κοντά εκπροσώπους από το φάσμα της ευρύτερης ναυτιλιακής κοινότητας προκειμένου να συζητήσουν τον αντίκτυπο των νέων κανονισμών, όπως ο CII, αλλά και τις πρόσφατες εξελίξεις στο μέτωπο της απανθρακοποίησης και της ψηφιοποίησης για την ενίσχυση της ασφάλειας και της λειτουργικής αποτελεσματικότητας.

Κατά η διάρκεια του HTC, στο οποίο προέδρευαν από κοινού οι Θεόδωρος Μπαλτατζής, General Manager, Technomar Shipping, και Άκης Τσιριγάκης, Διευθύνων Σύμβουλος, Nautilus Energy Management Corp., συζητήθηκαν αρκετά θέματα, συμπεριλαμβανομένων των επικαιροποιημένων κανονισμών, της βελτίωσης του CII των υφιστάμενων πλοίων, των πτυχών και των επιπτώσεων των εναλλακτικών καυσίμων και των προκλήσεων για τα νεότευκτα πλοία.

Καθώς η ναυτιλιακή βιομηχανία κινείται στους ρυθμούς της απανθρακοποίησης, σημαντική πρόκληση για τους διαχειριστές αποτελεί επίσης η βελτίωση της απόδοσης των υπαρχόντων στόλων. Η πρόκληση αυτή αναλύθηκε εκτενώς μεταξύ άλλων στο HTC του RINA.

Ο κ. Σπύρος Ζολώτας, Senior Director, Marine South EMEA Region του RINA τόνισε ότι τέτοιου είδους εκδηλώσεις όπως το HTC δίνουν τη δυνατότητα επίτευξης των στόχων της βιομηχανίας. «Μας επιτρέπουν να συζητάμε τα πραγματικά θέματα, να κατανοούμε τις ανησυχίες και να μοιραζόμαστε ζωτικής σημασίας γνώση και εμπειρία».

Ο κ. Ζολώτας συνέχισε λέγοντας: «υπάρχουν πολλές πιθανές λύσεις που μπορούν να βοηθήσουν στην απανθρακοποίηση της ναυτιλίας αλλά στο HTC έγινε ξεκάθαρο ότι πολλοί είναι μπερδεμένοι  για νέες ιδέες και χρειάζονται πρακτικές λύσεις που θα μας οδηγήσουν μπροστά σήμερα και θα επιτρέψουν στις εταιρείες να λειτουργούν με τον κατάλληλο τρόπο. Δεν θα υπάρχει μία μόνο απάντηση και πρέπει να συνεχίσουμε να εξερευνούμε όλες τις επιλογές που έχουμε στη διάθεσή μας».

Αναφερόμενος στις ψηφιακές λύσεις ο ίδιος υπογράμμισε ότι προσφέρουν πλεονεκτήματα για την ελαχιστοποίηση των ανθρώπινων λαθών και την απλοποίηση των λειτουργιών εν πλω. «Αναλύοντας τα δεδομένα του στόλου, μπορούμε να βρούμε τρόπους για να αυξήσουμε την επιχειρησιακή απόδοση του πλοίου και να βελτιστοποιήσουμε τα routes, οδηγώντας σε χαμηλότερες εκπομπές. Φυσικά, χέρι-χέρι με την ψηφιοποίηση έρχεται η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, ένας τομέας που καλύπτεται επίσης από την επιτροπή και στον οποίο η RINA πραγματοποιεί σημαντικές επενδύσεις για τη στήριξη της ναυτιλιακής βιομηχανίας», κατέληξε ο κ. Ζολώτας.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπ. Μετανάστευσης για συμφωνία ΕΕ: Ανταποκρίνεται καλύτερα στα δεδομένα που αντιμετωπίζει η χώρα – Τι προβλέπει

Ο υπουργός κ. Δανιήλ Εσδράς και ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Πάτροκλος Γεωργιάδης, βρέθηκαν στο Λουξεμβούργο προκειμένου να συμμετάσχουν στο διήμερο τακτικό Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που τελεί υπό Σουηδική προεδρία. Η ανακοίνωση “Το νέο

Εκλογές 25ης Ιουνίου: Πόσα και ποια κόμματα συμμετέχουν – Ποια “κόπηκαν”

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου είχαν δηλώσει συμμετοχή, 35 κόμματα, οι 5 συνασπισμοί κομμάτων, ο ένας συνδυασμός ανεξάρτητων υποψηφίων και 3 μεμονωμένοι ανεξάρτητοι υποψήφιοι (συνολικά 44). Μετά την χθεσινή (8/6/2023) ανακήρυξη των κομμάτων από το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου τα

Oλοκληρώθηκε με επιτυχία η εξουδετέρωση των ναρκών στο Καστρί Λουτρό

Ολοκληρώθηκε νωρίς το μεσημέρι με ελεγχόμενη έκρηξη, η εξουδετέρωση των δυο ναρκών που είχαν εντοπιστεί από δύτη στη θαλάσσια περιοχή των Μεσαγγάλων του Δήμου Τεμπών και συγκεκριμένα σε μια απόσταση περίπου 500 μέτρων από την παραλία στο Καστρί -Λουτρό. Ο

Οι χώρες της ΕΕ συμφώνησαν σε μια γενική προσέγγιση για το άσυλο και τη μετανάστευση

Συμφωνία επετεύχθη στους δύο βασικούς πυλώνες της μεταρρύθμισης ασύλου και μετανάστευσης της ΕΕ, σήμερα, Πέμπτη 8 Ιουνίου, στο Συμβούλιο υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ που συνεδρίασε στο Λουξεμβούργο. #JHA | The ministers just agreed on a general approach on the Asylum and

Μετάβαση στο περιεχόμενο