Ρόδος: Θα «φρακάρει» την Τρίτη με κρουαζιερόπλοια το λιμάνι

Μέρα με μεγάλη κίνηση στο λιμάνι της Ρόδου θα είναι η ερχόμενη Τρίτη, 17 Μαΐου, καθώς καταπλέουν μεγάλα και σύγχρονα κρουαζιερόπλοια, γεγονός που ανάγκασε τις αρμόδιες αρχές να τροποποιήσουν το αρχικό πρόγραμμα ώστε να εξυπηρετηθούν όλα χωρίς πρόβλημα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε «Η Ροδιακή», εκείνη την ημέρα είχε δηλωθεί ο κατάπλους πέντε κρουαζιερόπλοιων, και συγκεκριμένα των “Costa Deliziosa”, “Celebrity Edge”, “Celestyal Crystal” “Crown Iris” και “Mein Schiff 5”, όμως οι υπάρχουσες λιμενικές εγκαταστάσεις δεν μπορούν να τα δεχτούν όλα λόγω του μεγέθους τους.

Έτσι μετά από συνεννοήσεις των αρχών του λιμανιού με τις πλοιοκτήτριες εταιρείες, ένα από αυτά και συγκεκριμένα το “Mein Schiff 5” άλλαξε την ημερομηνία κατάπλου και θα μας επισκεφτεί μία ημέρα νωρίτερα. Αλλαγές θα σημειωθούν όμως και στις ώρες που θα παραμείνει στη Ρόδο, καθώς θα καταπλεύσει στις 10 το πρωί και θα αποπλεύσει στις 10 το βράδυ.

Αναμένεται λοιπόν στη Ρόδο στις 16 Μαΐου, μαζί με άλλα τρία κρουαζιερόπλοια, τα οποία όμως μπορούν να εξυπηρετηθούν αφού είναι μικρότερα σε διαστάσεις. Εκείνη τη μέρα λοιπόν μαζί με το “Mein Schiff 5” θα βρίσκονται στο λιμάνι μας το “Oosterdam”, το “Gemini” και το “Blue Sapphire”.

Την Τρίτη 17 Μαΐου το πρόγραμμα κατάπλου διαμορφώνεται ως εξής:

COSTA DELIZIOSA          0900-1800    BARI                LEMESOS
CELEBRITY EDGE    
       0800-1900    SANTORINI     MYKONOS
CELESTYAL CRYSTAL
    0800-1800    KUSADASI      HERAKLIO
CROWN IRIS    
                1300-0100     LEMESO         HAIFA

Όπως διαπιστώνει κανείς, η τουριστική κίνηση στο λιμάνι της Ρόδου καταγράφει σταδιακή αύξηση, καθώς μέρα με τη μέρα η κατάσταση στην κρουαζιέρα αρχίζει να ομαλοποιείται και όλο και περισσότερα κρουαζιερόπλοια προστίθενται στο πρόγραμμα.
Το 2022 θα γίνει το πολυπόθητο come back της κρουαζιέρας, το οποίο αποτυπώνεται ήδη στα προγράμματα των εταιρειών, με αποτέλεσμα να έχει δηλωθεί η προσέγγιση περισσότερων από 450 κρουαζιερόπλοιων.

Ήδη η καλή πορεία της φάνηκε από την αρχή της χρονιάς, καθώς Μάρτιος και Απρίλιος ήταν μήνες που είχαν κάποια κίνηση έστω και μικρή, ενώ ο μήνας που διανύουμε αναμένεται ότι θα είναι καλύτερος και από αυτόν του 2019.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, φέτος θα έρθουν με τα κρουαζιερόπλοια στη Ρόδο πάνω από 350.000 τουρίστες.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως είχε δηλώσει το προηγούμενο διάστημα ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου Βασίλης Παπαοικονόμου, τα νούμερα για φέτος είναι πολύ καλά, καθώς αν αναλογιστούμε ότι το 2019 οι προσεγγίσεις που είχαμε ήταν 258 και θεωρήθηκε μία καλή χρονιά, τότε σίγουρα ο αριθμός των 450 προσεγγίσεων είναι μια πολύ αισιόδοξη εξέλιξη.

Μάλιστα για την εξυπηρέτησή τους έγινε και ειδικός σχεδιασμός ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα, καθώς και φέτος θα δραστηριοποιηθούν οι συνήθεις εταιρείες αλλά με μεγαλύτερα πλοία τα οποία υπερβαίνουν πλέον τα 200 και 220 μέτρα που γνωρίζαμε παλαιότερα και τα οποία τώρα φτάνουν τα 300 έως 350 μέτρα.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποτελέσματα εργασιών 13ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης ΕΠΛΣ Θράκης

Στην Αλεξανδρούπολη το Σάββατο, 02-12-2023, πραγματοποιήθηκε η 13η Τακτική Γενική Συνέλευσης της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Θράκης, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Από την ανακοίνωση της ένωσης: “Μας τίμησαν με την παρουσία

ΠΕΑΛΣ: Στις 10.000 δραχμές καθηλωμένη εδώ και 24 χρόνια η ημερήσια αποζημίωση εκτός έδρας – Επιβεβλημένη η αναπροσαρμογή του ποσού και η εξομοίωση με τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους

Με ικανοποίηση είδαμε στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών «ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ», να περιλαμβάνεται ρύθμιση/πρόβλεψη με την οποία αυξάνεται η

Στιγμές τρόμου για τους επιβάτες πτήσης – 14 τραυματίες λόγω σφοδρών αναταράξεων

Σύμφωνα με μαρτυρίες επιβατών που πραγματοποίησαν αναρτήσεις με φωτογραφίες από την «πτήση του τρόμου» στην πλατφόμρμα Χ, ο κυβερνήτης του αεροσκάφους προειδοποίησε για ενδεχόμενες αναταράξεις και προέτρεψε τους επιβάτες να βάλους τις ζώνες τους. Δευτερόλεπτα μετά την ανακοίνωση οι σφοδρές

Ζήτησε συγνώμη η παρουσιάστρια του BBC που ύψωσε το μεσαίο δάχτυλο «στον αέρα»

Την Τετάρτη (6/12/23), η Μάριαμ Μοσίρι, μία από τις βασικές παρουσιάστριες του BBC News, εμφανίστηκε στην έναρξη του μεσημεριανού δελτίου του BBC News, με σηκωμένο το μεσαίο δάχτυλο και με τα φρύδια της ανασηκωμένα, αμέσως μετά το τέλος του σήματος για την

Μετάβαση στο περιεχόμενο