Ρόδος: Θα «φρακάρει» την Τρίτη με κρουαζιερόπλοια το λιμάνι

Μέρα με μεγάλη κίνηση στο λιμάνι της Ρόδου θα είναι η ερχόμενη Τρίτη, 17 Μαΐου, καθώς καταπλέουν μεγάλα και σύγχρονα κρουαζιερόπλοια, γεγονός που ανάγκασε τις αρμόδιες αρχές να τροποποιήσουν το αρχικό πρόγραμμα ώστε να εξυπηρετηθούν όλα χωρίς πρόβλημα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε «Η Ροδιακή», εκείνη την ημέρα είχε δηλωθεί ο κατάπλους πέντε κρουαζιερόπλοιων, και συγκεκριμένα των “Costa Deliziosa”, “Celebrity Edge”, “Celestyal Crystal” “Crown Iris” και “Mein Schiff 5”, όμως οι υπάρχουσες λιμενικές εγκαταστάσεις δεν μπορούν να τα δεχτούν όλα λόγω του μεγέθους τους.

Έτσι μετά από συνεννοήσεις των αρχών του λιμανιού με τις πλοιοκτήτριες εταιρείες, ένα από αυτά και συγκεκριμένα το “Mein Schiff 5” άλλαξε την ημερομηνία κατάπλου και θα μας επισκεφτεί μία ημέρα νωρίτερα. Αλλαγές θα σημειωθούν όμως και στις ώρες που θα παραμείνει στη Ρόδο, καθώς θα καταπλεύσει στις 10 το πρωί και θα αποπλεύσει στις 10 το βράδυ.

Αναμένεται λοιπόν στη Ρόδο στις 16 Μαΐου, μαζί με άλλα τρία κρουαζιερόπλοια, τα οποία όμως μπορούν να εξυπηρετηθούν αφού είναι μικρότερα σε διαστάσεις. Εκείνη τη μέρα λοιπόν μαζί με το “Mein Schiff 5” θα βρίσκονται στο λιμάνι μας το “Oosterdam”, το “Gemini” και το “Blue Sapphire”.

Την Τρίτη 17 Μαΐου το πρόγραμμα κατάπλου διαμορφώνεται ως εξής:

COSTA DELIZIOSA          0900-1800    BARI                LEMESOS
CELEBRITY EDGE    
       0800-1900    SANTORINI     MYKONOS
CELESTYAL CRYSTAL
    0800-1800    KUSADASI      HERAKLIO
CROWN IRIS    
                1300-0100     LEMESO         HAIFA

Όπως διαπιστώνει κανείς, η τουριστική κίνηση στο λιμάνι της Ρόδου καταγράφει σταδιακή αύξηση, καθώς μέρα με τη μέρα η κατάσταση στην κρουαζιέρα αρχίζει να ομαλοποιείται και όλο και περισσότερα κρουαζιερόπλοια προστίθενται στο πρόγραμμα.
Το 2022 θα γίνει το πολυπόθητο come back της κρουαζιέρας, το οποίο αποτυπώνεται ήδη στα προγράμματα των εταιρειών, με αποτέλεσμα να έχει δηλωθεί η προσέγγιση περισσότερων από 450 κρουαζιερόπλοιων.

Ήδη η καλή πορεία της φάνηκε από την αρχή της χρονιάς, καθώς Μάρτιος και Απρίλιος ήταν μήνες που είχαν κάποια κίνηση έστω και μικρή, ενώ ο μήνας που διανύουμε αναμένεται ότι θα είναι καλύτερος και από αυτόν του 2019.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, φέτος θα έρθουν με τα κρουαζιερόπλοια στη Ρόδο πάνω από 350.000 τουρίστες.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως είχε δηλώσει το προηγούμενο διάστημα ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου Βασίλης Παπαοικονόμου, τα νούμερα για φέτος είναι πολύ καλά, καθώς αν αναλογιστούμε ότι το 2019 οι προσεγγίσεις που είχαμε ήταν 258 και θεωρήθηκε μία καλή χρονιά, τότε σίγουρα ο αριθμός των 450 προσεγγίσεων είναι μια πολύ αισιόδοξη εξέλιξη.

Μάλιστα για την εξυπηρέτησή τους έγινε και ειδικός σχεδιασμός ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα, καθώς και φέτος θα δραστηριοποιηθούν οι συνήθεις εταιρείες αλλά με μεγαλύτερα πλοία τα οποία υπερβαίνουν πλέον τα 200 και 220 μέτρα που γνωρίζαμε παλαιότερα και τα οποία τώρα φτάνουν τα 300 έως 350 μέτρα.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παραχώρηση αιγιαλών και παραλιών: Οι αλλαγές που φέρνει ο ν. 5092/2024*

Στοχεύοντας στη μεγαλύτερη διαφάνεια των διαγωνισμών παραχώρησης μέσω κεντρικής ηλεκτρονικής διαδικασίας και την υψηλότερη αποτελεσματικότητα των ελέγχων μέσω της αξιοποίησης της σύγχρονης τεχνολογίας σε συνδυασμό με την αυστηροποίηση των ποινών, προσπαθεί να αντιμετωπίσει διαχρονικές παθογένειες. Από την άλλη, όμως, έχει

Οι θέσεις της CLIA για τη θαλάσσια συνδεσιμότητα

Στη συνάντηση, ο κ. Vago εξέφρασε την αλληλεγγύη του κλάδου της κρουαζιέρας προς τον ευρύτερο ναυτιλιακό τομέα στον κορυφαίο στόχο της διασφάλισης της ασφάλειας των ναυτικών, λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες απειλές στην Ερυθρά Θάλασσα και αλλού. Η CLIA ανέδειξε την

Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο: Συζητήθηκε η περικοπή των δώρων στους συνταξιούχους

Ειδικότερα, η κυρία Σταυρουλάκη έθεσε ζήτημα αν πράγματι υπάρχει θέμα αντιθέτων αποφάσεων (δηλαδή θέμα παραδεκτού) μεταξύ των αποφάσεων του ΣτΕ και του Α.Π., καθώς το κάθε ένα από αυτά τα δύο δικαστήρια επελήφθη επί διαφορετικών νομοθετικών δεδομένων. Κατά την εισηγήτρια, τον Α.Π. τον

Χούθι: «Έχουμε επιτεθεί σε περισσότερα από 100 πλοία του εχθρού»

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης επιτέθηκαν σε περίπου 100 πλοία «που συνδέονταν με τον εχθρό», δηλαδή το Ισραήλ, στην Ερυθρά Θάλασσα και τον Κόλπο του Άντεν, αφότου ξεκίνησαν τις επιχειρήσεις τους σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους της Λωρίδας της

Μετάβαση στο περιεχόμενο