Ρωσία: Αυξάνονται οι μεταφορτώσεις diesel με προορισμό τη Σαουδική Αραβία – Ο ρόλος της Καλαμάτας

Μεγάλος όγκος εξαγωγών στη Σαουδική Αραβία

Εντείνεται το φαινόμενο της μεταφόρτωσης ρωσικού diesel από πλοίο σε πλοίο, σύμφωνα με έκθεση του παρόχου δεδομένων Refinitiv.

Όπως τονίζεται, η Ρωσία αυξάνει τις εξαγωγές diesel στη Σαουδική Αραβία χρησιμοποιώντας Ship To Ship μεταφορτώσεις, με πηγές της αγοράς να τονίζουν πως η Μόσχα αλλάζει τα δρομολόγια μετά την επιβολή πλήρους εμπάργκο της ΕΕ στα ρωσικά πετρελαϊκά προϊόντα στις 5 Φεβρουαρίου.  Στο πλαίσιο αυτό, η Ρωσία προχωρά σε πωλήσεις diesel στην Αφρική και την Ασία αντί για τις γειτονικές ευρωπαϊκές χώρες.

Τον Φεβρουάριο, η Ρωσία ξεκίνησε απευθείας εξαγωγές diesel στη Σαουδική Αραβία, στέλνοντας περίπου 190.000 τόνους στα λιμάνια Ρας Τανούρα και Τζέντα, με έναν έμπορο να επισημαίνει πως η μεταφόρτωση από πλοίο σε πλοίο βοηθά στη συντόμευση των διαδρομών, εξοικονομώντας χρόνο και καύσιμα.

Ναυτιλία: Αυξημένη ζήτηση για το εμπόριο ρωσικού πετρελαίουΗ Καλαμάτα

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv, περίπου 99.000 τόνοι diesel από δύο φορτία που φορτώθηκαν τον Φεβρουάριο σε λιμάνι της Βαλτικής Primorsk, μεταφέρθηκαν από πλοίο σε πλοίο κοντά στο λιμάνι της Καλαμάτας σε δεξαμενόπλοιο, το οποίο κατευθύνεται προς το λιμάνι Ρας Τανούρα.

Άλλοι 30.000 τόνοι πετρελαίου από ένα δεξαμενόπλοιο που φορτώθηκε σε ρωσικό λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας μεταφορτώθηκαν κοντά στο λιμάνι της Καλαμάτας σε άλλα δεξαμενόπλοιο, το οποίο έχει ήδη καταπλεύσει στο Τζιζάν.

Το ρωσικό diesel που αποστέλλεται στη Σαουδική Αραβία είναι πολύ πιθανό να επεξεργαστεί στη Σαουδική Αραβία και να επανεξαχθεί, ακόμη και στην Ευρώπη, ανέφεραν πηγές της αγοράς.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Mega Stories – Δείτε την σημερινή εκπομπή(00.10) αφιερωμένη σε ανθρώπους που επέζησαν πολύνεκρων δυστυχημάτων(με την συμμετοχή του Λιμενικού, Γιώργου Παπαδόπουλου)

Το επεισόδιο είναι αφιερωμένο σε ανθρώπους που επέζησαν πολύνεκρων δυστυχημάτων και οι οποίοι  μέσω του μοιράσματος αυτής τους της εμπειρίας στέλνουν μηνύματα αισιοδοξίας προς το τηλεοπτικό κοινό. Μεταξύ αυτών ο κύριος Γιώργος Παπαδόπουλος που υπηρετεί στο Λιμενικό Σώμα και ο 

Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. Βελτίωση του τρόπου επιλογής τόπου προτίμησης των στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Μετά από παρεμβάσεις της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. αναφορικά με τις απαραίτητες τροποποιήσεις στο θεσμικό πλαίσιο των μεταθέσεων του προσωπικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σας ενημερώνουμε ότι στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, συμπεριλαμβάνεται τροποποίηση του άρθρου 28 του ν. 4504/2017, η οποία βελτιώνει τον

Συγχαρητήριο μήνυμα Αρχηγού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια για την άψογη παρουσία των πεζοπόρων και μηχανοκίνητων τμημάτων που συμμετείχαν στη στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου, τιμώντας την 202η επέτειο από την έναρξη της Ελληνικής Παλιγγενεσίας. Με το

Προεδρική φρουρά: Εύζωνας λιποθύμησε στην σκοπιά (εικόνα)

Προσωρινή αναστάτωση επικράτησε με Εύζωνα της Προεδρικής Φρουράς, ο οποίος λιποθύμησε εν ώρα υπηρεσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ο Εύζωνας αισθάνθηκε αδιαθεσία και χτύπησε το όπλο του, σε ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά. Άμεσα ο αξιωματικός υπηρεσίας έσπευσε κοντά του

Μετάβαση στο περιεχόμενο