Ρωσικό αργό: Σε επίπεδα ρεκόρ τα φορτία που μεταφέρονται μέσω θαλάσσης

Ποσότητα ρεκόρ ρωσικού αργού πετρελαίου τύπου Urals, βρίσκεται εν πλω, καθώς οι έμποροι προσπαθούν να βρουν αγοραστές

Ποσότητα ρεκόρ 62 εκατ. βαρελιών ρωσικού αργού πετρελαίου τύπου Urals, βρίσκονται εν πλω, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας ενεργειακών αναλύσεων Vortexa, καθώς οι έμποροι προσπαθούν να βρουν αγοραστές.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες έχουν απαγορεύσει τις εισαγωγές ρωσικού αργού και άλλων πετρελαϊκών προϊόντων λόγω της εισβολής στην Ουκρανία, ενώ άλλες έχουν αποφύγει την προμήθεια από φόβο μελλοντικών κυρώσεων, με την Κομισιόν να εξετάζει την εφαρμογή ενός πλήρους εμπάργκο.

Όπως τονίζεται, ο όγκος του αργού πετρελαίου (Urals) που βρίσκεται πάνω σε πλοία είναι τριπλάσιος από τον μέσο όρο προ εισβολής, ακόμη και τη στιγμή που οι ρωσικές εξαγωγές πετρελαίου δια θαλάσσης μειώθηκαν στα 6,7 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd) τον Μάιο (πτώση κατά περίπου 15% σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο).

Εξαιρετικά ισχυρές παραμένουν οι ρωσικές εξαγωγές

«Οι αριθμοί που δείχνουν ότι οι ρωσικές εξαγωγές εξακολουθούν να είναι σχετικά ισχυρές, δεν αποτυπώνουν την πλήρη εικόνα», δήλωσε ο ενεργειακός αναλυτής, Clay Seigle.

«Το ρωσικό πετρέλαιο στη θάλασσα συνεχίζει να συσσωρεύεται».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο αριθμός των φορτίων αργού Urals  σε πλοία χωρίς καθορισμένο προορισμό αποτελούν το 15% του συνόλου. Μέρος του πετρελαίου μπορεί να είναι μεταφορά σε άγνωστους αγοραστές, ενώ άλλο μέρος αποτελεί και απούλητο φορτίο.

Τα περισσότερα βαρέλια ρωσικού αργού πετρελαίου κατευθύνθηκαν προς την Ασία, κυρίως την Ινδία και την Κίνα, ενώ και στην Ευρώπη καταγράφηκε αύξηση ενόψει μιας πλήρους απαγόρευσης.

Πηγή: ΟΤ

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεαρός θα δικαστεί για τη μεταφορά επτά παράνομων αλλοδαπών στη Ρόδο

Για τη μεταφορά επτά αλλοδαπών από τα τουρκικά παράλια στο νησί μας, κατηγορείται 21χρονος Σύριος που συνελήφθη από προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου και στις αρχές Δεκεμβρίου θα δικαστεί από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου. Ο 21χρονος (κατά δήλωσή

Διεθνές Σχολείο της Θάλασσας: Οι εκπαιδευτικές δράσεις συνεχίζονται δυναμικά στην καρδιά του χειμώνα

Πλησιάζοντας πλέον στην καρδιά του χειμώνα, το Διεθνές Σχολείο της Θάλασσας (International School of the Sea) του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος» συνεχίζει δυναμικά, παρά τις συχνά αντίξοες καιρικές συνθήκες, τις δράσεις εκπαίδευσης στην εφαρμοσμένη έρευνα πεδίου για την προστασία των

Επίσκεψη Μαθητών του Δημοτικού Μειονοτικού Σχολείου Ασωμάτων Ροδόπης σε Μονάδες της ΠΑ

Την Παρασκευή 25 και την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022, οι μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού Μειονοτικού Σχολείου Ασωμάτων Ροδόπης, επισκέφθηκαν την 123 Σμηναρχία Τεχνικής Εκπαίδευσης (123ΣΤΕ), το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ) και την 110 Πτέρυγα Μάχης (110ΠΜ),

Παρουσία Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην Εθνική Διακλαδική Άσκηση «ΚΟΛΟΣΣΟΣ – 22»

Την Παρασκευή 02 Δεκεμβρίου 2022 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση, παρακολούθησε την διεξαγωγή της τελικής φάσης της Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) με την ονομασία «ΚΟΛΟΣΣΟΣ-22». Η άσκηση έλαβε χώρα από