Σχέδιο «Ελευθερία»: «Πήρε μπρος» το σύστημα με σχεδόν 95.000 εμβολιασμούς το τελευταίο 24ωρο

Ποιες ημέρες του Δεκεμβρίου δεν θα λειτουργούν τα εμβολιαστικά κέντρα
«Επανεκκίνηση» στον ρυθμό εμβολιασμών είχαμε τα τελευταία 24ωρα καθώς κλείστηκαν ηλεκτρονικά πολλά ραντεβού πολιτών για την πρώτη και την τρίτη δόση. Είναι ενδεικτικό ότι σε ένα 24ωρο αυξήθηκαν κατά 2.000 περίπου τα ραντεβού για τη δόση του εμβολίου.

Σύμφωνα με τα στατιστικά εμβολιασμού για τον COVID-19, μέσα σε μια ημέρα, έγιναν συνολικά 94.598 εμβολιασμοί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία για τους εμβολιασμούς που έλαβαν χώρα την 2α Δεκεμβρίου, έγιναν:

14.501.310 εμβολιασμοί συνολικά,
7.078.911 εμβολιασμοί με τουλάχιστον 1 δόση (+15.948 σε μια ημέρα),
6.631.183 ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί (+12.311 σε μια ημέρα),
1.505.456 εμβολιασμοί αναμνηστικής δόσης (+68.066 σε μια ημέρα).
Μάλιστα, και προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες, αργά το απόγευμα της Πέμπτης άνοιξαν 60.000 νέες θέσεις για ραντεβού για εμβολιασμό, πρώτης και τρίτης δόσης, γι’ αυτή την Κυριακή, 5/12.

«Η δυναμικότητα στους εμβολιασμούς τον Δεκέμβριο θα αυξηθεί, με επέκταση του ωραρίου και με προσθήκη ημερών και εμβολιαστικών κέντρων», υποσχέθηκε με την σειρά του ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, προσθέτοντας εμφατικά πως «πάνω από 100.000 άτομα θα μπορούν να εμβολιάζονται καθημερινά κατά τον μήνα Δεκέμβριο».

«Από τα 1.500 εμβολιαστικά κέντρα που ξεκίνησαν να λειτουργούν το Σεπτέμβριο, έχουν προστεθεί άλλα 800 και σύντομα θα είμαστε στα 2.300 εμβολιαστικά κέντρα, ενώ θα επεκταθεί και το ωράριό τους για όλο και περισσότερο εμβολιασμούς», ανέφερε.

Ποιες ημέρες του Δεκεμβρίου δεν θα λειτουργούν τα εμβολιαστικά κέντρα
Επιπλέον, την Πέμπτη το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια της εξειδίκευσης των μέτρων για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, ο κ. Θεμιστοκλέους σημείωσε ότι μέσα στον Δεκέμβριο υπάρχει δυνατότητα για πάνω από τρία εκατομμύρια εμβολιασμούς, ενώ θα δοθεί προτεραιότητα στα ραντεβού της πρώτης δόσης.

Οπως έκανε γνωστό ο κ. Θεμιστοκλέους θα λειτουργήσουν τα εμβολιαστικά κέντρα την περίοδο των εορτών, σημειώνοντας ότι τον Δεκέμβριο θα υπάρχει δυνατότητα εμβολιασμού και τις Κυριακές.

Η μοναδική αργία για τους εμβολιασμούς θα είναι η 25η και η 26η Δεκεμβρίου, αλλά και η Πρωτοχρονιά, δηλαδή τα κέντρα θα κλείσουν για τρεις ημέρες.

Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Πέμπτη, ανέφερε πως υπερδεκαπλασιάστηκαν τα ραντεβού για εμβολιασμό μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων από τον Πρωθυπουργό.

Επίσης, επεσήμανε πως ότι ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει να συντομεύσει το διάστημα μεταξύ δεύτερης και τρίτης δόσης, ενώ κατέληξε:

«Θέλω να σημειώσω και να υπογραμμίσω ως εξαιρετικά θετικό το γεγονός ότι αμέσως μετά την ανακοίνωση της σχετικής απόφασης υπήρξε σημαντική αύξηση των ραντεβού για εμβολιασμό συμπολιτών μας της ηλικιακής αυτής ομάδας. Συγκεκριμένα 30 ώρες μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού είχαμε 25.000 νέα ραντεβού, είχαμε δηλαδή υπερδεκαπλασιασμό των ραντεβού από την ηλικιακή κατηγορία αυτή που σπεύδουν να εμβολιαστούν με την πρώτη δόση».

Σχέδιο «Ελευθερία»: «Πήρε μπρος» το σύστημα με σχεδόν 95.000 εμβολιασμούς το τελευταίο 24ωρο

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μ. Βαρβιτσιώτης: Ο σεισμός στην Τουρκία δείχνει την ανάγκη οι γείτονες να δίνουν ο ένας χείρα βοηθείας στον άλλον

Τα συλλυπητήρια της Ελλάδας για την απώλεια ζωών από τον σεισμό στην Τουρκία εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, προσερχόμενος στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες, επισημαίνοντας ότι «επαναφέρει τελικά στο προσκήνιο την ανάγκη οι γείτονες ο ένας να

Υποψήφιοι του ΚΚΕ από τον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας

Το ΚΚΕ ανακοίνωσε, σε εκδήλωση του Τμήματος της ΚΕ του Κόμματος για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας που πραγματοποιήθηκε χτες, τις υποψηφιότητες για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές από τον συγκεκριμένο χώρο. Οι υποψήφιοι είναι: –Γιάννης Αγγέλου, συνταγματάρχης ε.α, υποψήφιος στα Δωδεκάνησα.

«Ever Acme»: Το πέρασμα του γιγαντιαίου containership από τη Διώρυγα του Σουέζ [Video]

Το παρθενικό του ταξίδι σε έναν από τους σημαντικότερους διεθνείς κόμβους θαλάσσιων μεταφορών πραγματοποίησε το γιγαντιαίο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων «Ever Acme», τραβώντας πάνω του όλα τα βλέμματα. Το «Ever Acme» παραδόθηκε τον περασμένο μήνα από την κινεζική ναυπηγική εταιρεία Hudong-Zhonghua

Οκτώ επενδυτικά σχήματα για την αξιοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Α.Ε.

Οκτώ επενδυτικά σχήματα υπέβαλαν στις 3/2/2023 στο ΤΑΙΠΕΔ φακέλους εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Α.Ε., μέσω πώλησης πλειοψηφικού ποσοστού συμμετοχής τουλάχιστον 67% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού. Τα επενδυτικά σχήματα είναι τα εξής (με αλφαβητική σειρά):