Σε 24ωρο μπλακ άουτ η χώρα- Χωρίς μετρό, λεωφορεία, τρόλεϊ και ταξί η Αθήνα – Ποιοι συμμετέχουν, οι συγκεντρώσεις

Θέσεις «μάχης» στους δρόμους παίρνουν σήμερα οι εργαζόμενοι με αφορμή την 24ωρη Γενική Απεργία που κήρυξαν τα συνδικάτα ως απάντηση στην ακρίβεια ζητώντας την άμεση λήψη μέτρων από την κυβέρνηση ενόψει του πολύ δύσκολου χειμώνα που έρχεται. Εργατικά κέντρα, σωματεία και συνδικάτα θα πραγματοποιήσουν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας συγκεντρώσεις και πορείες προκειμένου να διατρανώσουν τα αιτήματά τους. Στην Αθήνα, τα καλέσματα των απεργιακών κινητοποιήσεων είναι τα εξής:

Στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11 π.μ., καλούν η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και άλλες ενώσεις του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, καθώς και κόμματα και οργανώσεις της αντιπολίτευσης. Στα Προπύλαια, στις 10:30 π.μ., καλούν τα εργατικά σωματεία που συμμετέχουν στο ΠΑΜΕ, καθώς και ορισμένοι φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας. Στα Χαυτεία (Σταδίου και Αιόλου), στις 10:30 π.μ., καλούν σε ανεξάρτητη ταξική συγκέντρωση τα πρωτοβάθμια σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, από κοινού με φοιτητικούς συλλόγους, οργανώσεις και συλλογικότητες της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού χώρου. Όλες οι συγκεντρώσεις θα κινηθούν με πορεία προς τη Βουλή.

Στη Θεσσαλονίκη, θα πραγματοποιηθούν επίσης τρία καλέσματα: Στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, στις 10:30 π.μ., καλούν η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και άλλες ενώσεις του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, καθώς και κόμματα και οργανώσεις της αντιπολίτευσης. Στο Άγαλμα Βενιζέλου, στις 10:30 π.μ., καλούν τα εργατικά σωματεία που συμμετέχουν στο ΠΑΜΕ, καθώς και ορισμένοι φοιτητικοί σύλλογοι της Θεσσαλονίκης. Στην Καμάρα, στις 10:00 π.μ., καλούν σε ανεξάρτητη ταξική συγκέντρωση τα πρωτοβάθμια σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, από κοινού με φοιτητικούς συλλόγους, οργανώσεις και συλλογικότητες της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού χώρου

«Τώρα περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή, είναι απαραίτητη η γενναία αύξηση του κατώτατου μισθού καθώς και η επαναφορά του συλλογικού εργατικού δικαίου, με καθολική ισχύ των συλλογικών συμβάσεων σε όλους τους κλάδους της οικονομίας. Ο αγώνας θα συνεχιστεί, μέχρι οι εργαζόμενοι να σταματήσουν να βρίσκονται στην κλίνη του Προκρούστη», αναφέρει η ΓΣΕΕ στην ανακοίνωσή της ενώ το ΠΑΜΕ σημειώνει: «Ανυποχώρητη πάλη για αυξήσεις στους μισθούς, για μέτρα προστασίας του εισοδήματος, για υπεράσπιση των συνδικαλιστικών ελευθεριών, για απόκρουση κάθε απόπειρας φίμωσης της φωνής των εργαζομένων και του λαού. Ανασυνταξης και αντεπίθεσης του κινήματος». Τέλος, «δε θα κρυώσουμε και δε θα πεινάσουμε για τα κέρδη των ενεργειακών ομίλων και του πολέμου», αναφέρουν τα Πρωτόβαθμια Σωματεία.

Αναλυτικός οδηγός για υπηρεσίες και Μέσα Μεταφοράς

Στη σημερινή απεργία συμμετέχουν το προσωπικό των δημοσίων νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ, οι καθηγητές, οι δάσκαλοι, οι δικαστικοί υπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Παράλληλα, θα απεργήσουν οι εργαζόμενοι σε υπουργεία, εφορίες, Τοπική Αυτοδιοίκηση, ασφαλιστικά ταμεία και πολεοδομίες. Απεργούν επίσης και οι εργαζόμενοι σε τουρισμό – επισιτισμό και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας.

Όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομίας δεν θα ισχύσουν τα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας των οχημάτων στο Κέντρο της Αθήνας (ΜΙΚΡΟΣ ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ).

Παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων για την αποφυγή πρόκλησης περαιτέρω κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Τα όρια του ΜΙΚΡΟΥ ΔΑΚΤΥΛΙΟΥ ορίζονται από τις παρακάτω οδούς και λεωφόρους: Λ. Αλεξάνδρας – Ζαχάρωφ – Λ. Μεσογείων – Φειδιππίδου – Μιχαλακοπούλου – Σπ. Μερκούρη – Βρυάξιδος – Υμηττού – Ηλ. Ηλιού – Αμβρ. Φραντζή – Λ. Ανδρ. Συγγρού – Χαμοστέρνας – Πειραιώς – Ιερά Οδός – Λ. Κωνσταντινουπόλεως – Αχιλλέως – Πλ. Καραϊσκάκη – Καρόλου – Μάρνη – 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) – Λ. Αλεξάνδρας.

Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα κινηθούν ως εξής:

  • Τα λεωφορεία δε θα κυκλοφορήσουν για όλο το 24ωρο
  • Τα τρόλεϊ δε θα κυκλοφορήσουν
  • Το μετρό (γραμμές 2&3) δε θα εκτελεί δρομολόγια για όλο το 24ωρο
  • Το τραμ θα κινηθεί από τις 08:00 έως τις 22:00
  • Ο ηλεκτρικός θα έχει δρομολόγια από τις 09:00 έως τις 17:00
  • Τα τρένα και ο Προαστιακός θα κινηθούν από τις 09:00 έως τις 17:00
  • Οι γραμμές του ΟΑΣΑ, στις οποίες το συγκοινωνιακό έργο εκτελείται με εκχώρηση στα ΚΤΕΛ, θα λειτουργήσουν κανονικά
  • Τα ταξί δε θα κυκλοφορήσουν για όλο το 24ωρο
  • Τα πλοία θα είναι δεμένα στα λιμάνια για όλο το 24ωρο
Ακυρώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων της AEGEAN και της Olympic Air θα υπάρξουν αύριο Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022 λόγω της 6ωρης στάσης εργασίας της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος (ΕΕΕΚΕ) και της 24ωρης στάσης εργασίας της Ο.Σ.Υ.Π.Α.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από το βράδυ της Κυριακής

Επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπεται στο μεγαλύτερο μέρος τη χώρας από τις βραδινές ώρες της Κυριακής (25-02-24) μέχρι και τα ξημερώματα της Τρίτης (27-02-24), σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική

Ηγέτης στην ΕΕ η Ελλάδα στις υδατοκαλλιέργειες

Κλειδί για την προστασία της αλιείας θεωρεί ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης, την εξάλειψη της ψευτοερασιτεχνικής αλιείας και την παροχή αντισταθμιστικών οφελών από εκείνους που απολαμβάνουν σημαντικά έσοδα από τη χρήση του θαλάσσιου χώρου προς τους αλιείς. Όπως

Εξαρθρώθηκε σπείρα που εκβίαζε, έκλεβε και άρπαζε παιδιά σε οικισμό Ρομά στα Μέγαρα

‘Αγρια συμμορία που είχε γίνει εφιάλτης των Ρομά σε οικισμό των Μεγάρων, με επιθέσεις, εκβιάσεις, ακόμα και απαγωγές παιδιών, προκειμένου να αποσπάσει χρήματα από τα ανυπεράσπιστα θύματα, εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Μεγάρων. Μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση με τη

Στο ΚΕΠΙΧ του Frontex χτες η von der Leyen

Την ίδια ώρα χτες (23/2/2024) που ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Frontex υπέγραφε διμερή Συμφωνία με τους Βρετανούς στο Λονδίνο, η Πρόεδρος της Ε. Επιτροπής κα Ursula von der Leyen και ο προεδρεύων του Συμβουλίου Υπουργών της ΕΕ Βέλγος πρωθυπουργός κ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο