Σε 24ωρο μπλακ άουτ η χώρα- Χωρίς μετρό, λεωφορεία, τρόλεϊ και ταξί η Αθήνα – Ποιοι συμμετέχουν, οι συγκεντρώσεις

Θέσεις «μάχης» στους δρόμους παίρνουν σήμερα οι εργαζόμενοι με αφορμή την 24ωρη Γενική Απεργία που κήρυξαν τα συνδικάτα ως απάντηση στην ακρίβεια ζητώντας την άμεση λήψη μέτρων από την κυβέρνηση ενόψει του πολύ δύσκολου χειμώνα που έρχεται. Εργατικά κέντρα, σωματεία και συνδικάτα θα πραγματοποιήσουν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας συγκεντρώσεις και πορείες προκειμένου να διατρανώσουν τα αιτήματά τους. Στην Αθήνα, τα καλέσματα των απεργιακών κινητοποιήσεων είναι τα εξής:

Στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11 π.μ., καλούν η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και άλλες ενώσεις του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, καθώς και κόμματα και οργανώσεις της αντιπολίτευσης. Στα Προπύλαια, στις 10:30 π.μ., καλούν τα εργατικά σωματεία που συμμετέχουν στο ΠΑΜΕ, καθώς και ορισμένοι φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας. Στα Χαυτεία (Σταδίου και Αιόλου), στις 10:30 π.μ., καλούν σε ανεξάρτητη ταξική συγκέντρωση τα πρωτοβάθμια σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, από κοινού με φοιτητικούς συλλόγους, οργανώσεις και συλλογικότητες της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού χώρου. Όλες οι συγκεντρώσεις θα κινηθούν με πορεία προς τη Βουλή.

Στη Θεσσαλονίκη, θα πραγματοποιηθούν επίσης τρία καλέσματα: Στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, στις 10:30 π.μ., καλούν η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και άλλες ενώσεις του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, καθώς και κόμματα και οργανώσεις της αντιπολίτευσης. Στο Άγαλμα Βενιζέλου, στις 10:30 π.μ., καλούν τα εργατικά σωματεία που συμμετέχουν στο ΠΑΜΕ, καθώς και ορισμένοι φοιτητικοί σύλλογοι της Θεσσαλονίκης. Στην Καμάρα, στις 10:00 π.μ., καλούν σε ανεξάρτητη ταξική συγκέντρωση τα πρωτοβάθμια σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, από κοινού με φοιτητικούς συλλόγους, οργανώσεις και συλλογικότητες της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού χώρου

«Τώρα περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή, είναι απαραίτητη η γενναία αύξηση του κατώτατου μισθού καθώς και η επαναφορά του συλλογικού εργατικού δικαίου, με καθολική ισχύ των συλλογικών συμβάσεων σε όλους τους κλάδους της οικονομίας. Ο αγώνας θα συνεχιστεί, μέχρι οι εργαζόμενοι να σταματήσουν να βρίσκονται στην κλίνη του Προκρούστη», αναφέρει η ΓΣΕΕ στην ανακοίνωσή της ενώ το ΠΑΜΕ σημειώνει: «Ανυποχώρητη πάλη για αυξήσεις στους μισθούς, για μέτρα προστασίας του εισοδήματος, για υπεράσπιση των συνδικαλιστικών ελευθεριών, για απόκρουση κάθε απόπειρας φίμωσης της φωνής των εργαζομένων και του λαού. Ανασυνταξης και αντεπίθεσης του κινήματος». Τέλος, «δε θα κρυώσουμε και δε θα πεινάσουμε για τα κέρδη των ενεργειακών ομίλων και του πολέμου», αναφέρουν τα Πρωτόβαθμια Σωματεία.

Αναλυτικός οδηγός για υπηρεσίες και Μέσα Μεταφοράς

Στη σημερινή απεργία συμμετέχουν το προσωπικό των δημοσίων νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ, οι καθηγητές, οι δάσκαλοι, οι δικαστικοί υπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Παράλληλα, θα απεργήσουν οι εργαζόμενοι σε υπουργεία, εφορίες, Τοπική Αυτοδιοίκηση, ασφαλιστικά ταμεία και πολεοδομίες. Απεργούν επίσης και οι εργαζόμενοι σε τουρισμό – επισιτισμό και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας.

Όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομίας δεν θα ισχύσουν τα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας των οχημάτων στο Κέντρο της Αθήνας (ΜΙΚΡΟΣ ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ).

Παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων για την αποφυγή πρόκλησης περαιτέρω κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Τα όρια του ΜΙΚΡΟΥ ΔΑΚΤΥΛΙΟΥ ορίζονται από τις παρακάτω οδούς και λεωφόρους: Λ. Αλεξάνδρας – Ζαχάρωφ – Λ. Μεσογείων – Φειδιππίδου – Μιχαλακοπούλου – Σπ. Μερκούρη – Βρυάξιδος – Υμηττού – Ηλ. Ηλιού – Αμβρ. Φραντζή – Λ. Ανδρ. Συγγρού – Χαμοστέρνας – Πειραιώς – Ιερά Οδός – Λ. Κωνσταντινουπόλεως – Αχιλλέως – Πλ. Καραϊσκάκη – Καρόλου – Μάρνη – 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) – Λ. Αλεξάνδρας.

Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα κινηθούν ως εξής:

  • Τα λεωφορεία δε θα κυκλοφορήσουν για όλο το 24ωρο
  • Τα τρόλεϊ δε θα κυκλοφορήσουν
  • Το μετρό (γραμμές 2&3) δε θα εκτελεί δρομολόγια για όλο το 24ωρο
  • Το τραμ θα κινηθεί από τις 08:00 έως τις 22:00
  • Ο ηλεκτρικός θα έχει δρομολόγια από τις 09:00 έως τις 17:00
  • Τα τρένα και ο Προαστιακός θα κινηθούν από τις 09:00 έως τις 17:00
  • Οι γραμμές του ΟΑΣΑ, στις οποίες το συγκοινωνιακό έργο εκτελείται με εκχώρηση στα ΚΤΕΛ, θα λειτουργήσουν κανονικά
  • Τα ταξί δε θα κυκλοφορήσουν για όλο το 24ωρο
  • Τα πλοία θα είναι δεμένα στα λιμάνια για όλο το 24ωρο
Ακυρώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων της AEGEAN και της Olympic Air θα υπάρξουν αύριο Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022 λόγω της 6ωρης στάσης εργασίας της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος (ΕΕΕΚΕ) και της 24ωρης στάσης εργασίας της Ο.Σ.Υ.Π.Α.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μήνυμα Αρχηγού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχου Λ.Σ. Γεώργιου Αλεξανδράκη για την εορτή του Αγίου Νικολάου

Αξιωματικοί, Ανθυπασπιστές, Υπαξιωματικοί και Λιμενοφύλακες Γυναίκες και Άνδρες του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής,   Με θρησκευτική ευλάβεια, πιστοί στις παραδόσεις και αξίες του Έθνους μας τιμούμε σήμερα τον Άγιο της Ναυτοσύνης, τον φύλακα των απανταχού θαλασσοπόρων, τον προστάτη μας

«Στα μαλακά» οι έμποροι ναρκωτικών που ζητούν και τα ρέστα!

Μια πρωτοφανής υπόθεση απασχόλησε τα δικαστήρια του Πειραιά και των Χανίων, όπου δικάστηκαν και καταδικάστηκαν δύο φορές τα μέλη του πληρώματός του, υπό σημαία Τανζανίας, ρυμουλκού “Andreas” που μετέφερε 13 τόνους κατεργασμένης κάνναβης και 258.000 ναρκωτικά χάπια το Δεκέμβριο του

Η εορτή του προστάτου των ναυτικών Αγίου Νικολάου, στο πρώτο λιμάνι της χώρας (ΦΩΤΟ)

Με την λαμπρότητα και την ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια που αρμόζει εορτάζεται και φέτος η μνήμη του Αγίου Νικολάου, του προστάτου Αγίου της ναυτοσύνης στο πρώτο λιμάνι της χώρας, τον Πειραιά. Στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου συμπολιούχου Πειραιώς χθες Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022 τελέστηκε

Τομέα Άμυνας ΠΑΣΟΚ: Χρόνια πολλά σε όλο το έμψυχο δυναμικό του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος…

Με αφορμή τη σημερινή γιορτή του Αγίου Νικολάου και του εορτασμού του Πολεμικού Ναυτικού, συντάχθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση του Τομέα Άμυνας, με σκοπό να ευχηθούμε σε όλο το έμψυχο δυναμικό του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος, σ’ αυτούς που