Σε εγρήγορση οι Ένοπλες Δυνάμεις παρά τα μηνύματα κατευνασμού για την Τουρκία

Οι Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν κανονικά το πρόγραμμα των ασκήσεων με το βλέμμα πάντα στραμμένο στις κινήσεις της Τουρκίας.

Από τη μία είναι το ΓΕΕΘΑ που προωθεί τις διεθνείς συνεκπαιδεύσεις στο πλαίσιο προώθησης της αμυντικής διπλωματίας της χώρας και από την άλλη τα Γενικά Επιτελεία που προτάσσουν την εγρήγορση και την ετοιμότητα των στελεχών τους.

Ένοπλες ΔυνάμειςΈνοπλες ΔυνάμειςΈνοπλες Δυνάμεις

Ήδη, εδώ και μέρες του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) έχει ξεκινήσει στην κοινή συνεκπαίδευση με τους Αμερικανούς στην Θράκη, με άρματα μάχης, στο πλαίσιο της άσκησης THRACIAN COOPERATION.

Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ) έχει από τη μεριά του τον Στόλο σε εγρήγορση, με τις ασκήσεις να διαδέχονται η μία την άλλη. Χαρακτηριστικό είναι ότι από τη Δευτέρα 13 έως και την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε συνδυασμός τριών Ασκήσεων «ΑΣΤΡΑΠΗ 1/23», «ΒΡΟΝΤΗ 1/23» και «ΟΡΜΗ 1/23», στη θαλάσσια περιοχή Σαρωνικού, Μυρτώου και Δυτικών Κυκλάδων με συμμετοχή μονάδων των Διοικήσεων Φρεγατών, Υποβρυχίων, Ταχέων Σκαφών, Πλοίων Επιτήρησης, Αεροπορίας Ναυτικού και Υποβρυχίων Καταστροφών.

Ένοπλες ΔυνάμειςΈνοπλες ΔυνάμειςΈνοπλες Δυνάμεις

Όπως τονίζει σε σχετική του ανακοίνωση το ΓΕΝ, οι εν λόγω Ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος επιχειρησιακής εκπαίδευσης του Πολεμικού Ναυτικού, με σκοπό τη διατήρηση και περαιτέρω επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας των συμμετεχόντων.

Σε ότι αφορά τη διάταξη των τουρκικών δυνάμεων, οι ναύσταθμοι της Μαρμαρίδας (Ακσάζ) και της Σμύρνης φαίνεται να έχουν αδειάσει με τα πολεμικά πλοία να βρίσκονται στα λιμάνια της Αλεξανδρέττας και της Μυρσίνας. Ωστόσο, έχουν μείνει κάποια πλοία στον ναύσταθμο της Νικομήδειας (Γκιολτσούκ). Στρατιωτικοί κύκλοι με τους οποίους επικοινώνησε το enikos.gr εκτιμούν ότι παρά το γεγονός πώς έχουν ακυρώσει όλες τις NAVTEX που είχε εκδώσει ο τουρκικός υδρογραφικός σταθμός Σμύρνης το προηγούμενο χρονικό διάστημα, όμως δεν αποκλείεται να γίνει κάποια άσκηση μικρής κλίμακας, περιορισμένη στα τουρκικά χωρικά ύδατα για να δείξουν ότι παρά τις δυσκολίες μετά τον σεισμό παραμένει σε υψηλό επίπεδο το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων.

Πάντως, τόσο το Πολεμικό Ναυτικό όσο και η Πολεμική Αεροπορία ετοιμάζονται για συνεκπαιδεύσεις που προωθεί το ΓΕΕΘΑ με το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle, που βρίσκεται από χθες στην βάση της Σούδας και θα παραμείνει στην Ελλάδα για μία εβδομάδα.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. Βελτίωση του τρόπου επιλογής τόπου προτίμησης των στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Μετά από παρεμβάσεις της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. αναφορικά με τις απαραίτητες τροποποιήσεις στο θεσμικό πλαίσιο των μεταθέσεων του προσωπικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σας ενημερώνουμε ότι στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, συμπεριλαμβάνεται τροποποίηση του άρθρου 28 του ν. 4504/2017, η οποία βελτιώνει τον

Συγχαρητήριο μήνυμα Αρχηγού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια για την άψογη παρουσία των πεζοπόρων και μηχανοκίνητων τμημάτων που συμμετείχαν στη στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου, τιμώντας την 202η επέτειο από την έναρξη της Ελληνικής Παλιγγενεσίας. Με το

Προεδρική φρουρά: Εύζωνας λιποθύμησε στην σκοπιά (εικόνα)

Προσωρινή αναστάτωση επικράτησε με Εύζωνα της Προεδρικής Φρουράς, ο οποίος λιποθύμησε εν ώρα υπηρεσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ο Εύζωνας αισθάνθηκε αδιαθεσία και χτύπησε το όπλο του, σε ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά. Άμεσα ο αξιωματικός υπηρεσίας έσπευσε κοντά του

Οι επιστήμονες προειδοποιούν για αύξηση θανατηφόρων λοιμώξεων από τη θάλασσα λόγω υπερθέρμανσης

Η συνεχής θέρμανση του κλίματος θα μπορούσε να αυξήσει τις θανατηφόρες λοιμώξεις από τη θάλασσα! Τα βακτήρια Vibrio vulnificus αναπτύσσονται σε ζεστά ρηχά παράκτια νερά στη θάλασσα και μπορούν να μολύνουν έναν άνθρωπο μετά από ένα κόψιμο ή ένα τσίμπημα

Μετάβαση στο περιεχόμενο