Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε το Καστελλόριζο

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύσσεται το  Καστελλόριζο μέχρι τις 24 Ιουνίου
Για το θέμα, ύστερα από σχετικό αίτημα του δήμου  Μεγίστης, εκδόθηκε χθες (24/5) απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, κ. Βασίλη Παπαγεωργίου.
Στην Απόφαση αναφέρονται τα εξής:
«Ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας έχοντας υπόψη, σύμφωνα με τη rodiaki.gr:
1) Το άρθρο 25 του Ν.4662/20 «Εθνικός Μηχανισμός Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων, αναδιάρθρωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, αναβάθμιση συστήματος εθελοντισμού πολιτικής προστασίας, αναδιοργάνωση του Πυροσβεστικού και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ 27/Α’/2020), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει
2) Τα αρ. 23 και 24 παρ. 2 του Ν.5075/2023 «Αναδιάρθρωση Πολιτικής Προστασίας Εθνικός Μηχανισμός Εναέριας Διάσωσης και Αεροδιακομιδών και άλλες επείγουσες διατάξεις για την κρατική αρωγή» (ΦΕΚ 206/Α’/2023)
3) Το άρθρο 4 του Ν.4555/2018 «Μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης-Εμβάθυνση της Δημοκρατίας-Ενίσχυση της Συμμετοχής-Βελτίωση της Οικονομικής και Αναπτυξιακής Λειτουργίας των ΟΤΑ-Πρόγραμμα ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ» (ΦΕΚ 133/Α’/2018)
4) Την Υ.Α.1299/7-4-2003 Έγκριση του από 7.4.2003 Γενικού Σχεδίου Πολιτικής Προστασίας με τη συνθηματική λέξη ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ (ΦΕΚ 423/Β’/2003).
5) Το Π.Δ. 151/2004 «Οργανισμός Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας» (ΦΕΚ 107/Α’/2004)
6) Το Π.Δ. 70/2021 «Σύσταση υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, μεταφορά υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων μεταξύ υπουργείων» (ΦΕΚ 161/Α’/2021)
7) Την ΓΔΟΥΕΣ/1/4/945 Απόφαση «Διορισμός γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη» (ΦΕΚ 183/Υ.Ο.Δ.Δ./2020)
8) Το υπ. αρ. Α2535/29-11-2022 έγγραφό μας «Κατευθυντήριες οδηγίες για την κήρυξη περιοχών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής Προστασίας (αρ. 25 Ν.4662/2020 ΦΕΚ Α’ τ.27)» (ΑΔΑ: Ψ3ΡΑ46ΝΠΙΘ-6ΑΚ)
9) Το υπ. αρ. 35/24-05-2024 έγγραφο του δήμου  Μεγίστης
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
την κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας του δήμου  Μεγίστης της Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, για την διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την εκδήλωση έντονων κατολισθητικών φαινομένων, τα οποία εκδηλώθηκαν στις 01-04- 2024 στην παραπάνω περιοχή, σύμφωνα με το ανωτέρω 9 σχετικό.

Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία έκδοσης της παρούσης και για έναν (1) μήνα, ήτοι έως και 24 Ιουνίου 2024. Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει, δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ».

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καλαμάτα: Δυσαρέσκεια για την αποψίλωση λιμενικών υπηρεσιών με αιφνίδιες μετακινήσεις στελεχών

Η αποψίλωση των λιμενικών υπηρεσιών στην Καλαμάτα με αιφνίδιες μετακινήσεις προσωπικού σε άλλες Λιμενικές Αρχές της χώρας ήταν ένα από τα θέματα που απασχόλησαν έντονα τη γενική συνέλευση – ημερίδα της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Νοτίου Πελοποννήσου που πραγματοποιήθηκε την

ΠΟΕΠΛΣ: Σοβαρές καταγγελίες για προϊστάμενο Λιμενικής Αρχής

Μετά από πρόσκληση της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κυκλάδων, κλιμάκιο της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ., βρέθηκε κοντά στους συναδέλφους του Λιμεναρχείου Τήνου, για να καταγράψει τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν. Σε ανοιχτό Δ.Σ της Ένωσης Προσωπικού ΛΣ Κυκλάδων, στο οποίο παραστήκαμε, μέλη του Δ.Σ.

Το 5% διχάζει το ΝΑΤΟ στη Χάγη

Ανταπόκριση από τις Βρυξέλλες Αυλαία σήμερα για τη διήμερη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Χάγη, με τους 32 συμμάχους να αναμένεται να συμφωνήσουν στην -κατ’ απαίτηση του Αμερικανού προέδρου- αύξηση των αμυντικών τους δαπανών κατά 5% του ΑΕΠ ως «αντάλλαγμα» για τη συνέχιση της αμερικανικής

Ο καπετάνιος Φλουρής μιλάει για τη δραματική μάχη με την κόλαση φωτιάς στο δεξαμενόπλοιο «Sounio»: 16 εστίες και 1,5 μήνας αγωνίας

Η θάλασσα μύριζε θάνατο εκείνο το βράδυ. Ο αέρας κουβαλούσε τη βαριά μυρωδιά του καμένου πετρελαίου, ενώ ο ουρανός βάφτηκε κόκκινος από τις φλόγες που κατάπιναν το θηριώδες τάνκερ. Το «Sounio» στεκόταν εκεί, ακίνητο, σαν πληγωμένο θηρίο, έτοιμο να εκραγεί και

Μετάβαση στο περιεχόμενο