Σε κοινή πλεύση Αθήνα και Λευκωσία – Συνάντηση Μητσοτάκη-Αναστασιάδη για ενέργεια & ασφάλεια στην Ανατ. Μεσόγειο

Σε απόλυτο συντονισμό Ελλάδα και Κύπρος εν μέσω της αυξανόμενης τουρκικής προκλητικότητας, Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Αναστασιάδης σχεδίασαν από κοινού τα επόμενα βήματα στο επίπεδο της διπλωματίας λίγες ημέρες πριν από το σημαντικό ταξίδι του πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον. Στις 12 Μαΐου αναμένεται να κυρωθεί από την ολομέλεια η ανανέωση της ελληνοαμερικανικής αμυντικής συμφωνίας.

Εν μέσω του ρευστού γεωπολιτικού τοπίου και με βάση τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται στην Ευρώπη μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και την έξαρση της τουρκικής προκλητικότητας Αθήνα και Λευκωσία παραμένουν απολύτως ευθυγραμμισμένες και με κοινό βηματισμό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε τον Νίκο Αναστασιάδη, με τα ζητήματα της ασφάλειας και της ενέργειας στην Ανατολική Μεσόγειο να κυριαρχούν στην ατζέντα.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός: «θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε το επικείμενο ταξίδι μου στην Ουάσινγκτον, τον συντονισμό των ενεργειών της Ελλάδος και της Κύπρου, σε μία εποχή όπου, δυστυχώς, ο επεκτατικός αναθεωρητισμός έκανε και πάλι την εμφάνισή του στην ήπειρό μας».

«Όσοι τουλάχιστον έχουμε την ίδια ιδεολογική κατεύθυνση, επιτυγχάνουμε στόχους όπως ήταν οι τριμερείς συνεργασίες, όπως ήταν οι “Χώρες του Νότου” που ήταν κοινές πρωτοβουλίες, όπως είναι ο συντονισμός μας στην Ευρώπη» τόνισε πρόεδρος Κυπριακής Δημοκρατίας.

Διπλωματικός «πυρετός» – Ο πρωθυπουργός σε Ην. Αραβικά Εμιράτα και Ουάσινγκτον

Γεμάτη είναι η διπλωματική ατζέντα του πρωθυπουργού, καθώς την Κυριακή επισκέπτεται τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ακολουθεί στις 16 Μαΐου το κομβικό ταξίδι στην Ουάσινγκτον, ενώ αμέσως μετά αναμένεται η άφιξη στην Αθήνα του πρίγκιπα Διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας.

Ενδιαμέσως, στις 12 Μαΐου, κυρώνεται από τη Βουλή η ανανέωση της ελληνο-αμερικανικής αμυντικής συμφωνίας, με βάση την οποία επεκτείνεται η στρατηγική σχέση Αθήνας- Ουάσινγκτον και αναδεικνύεται η προσήλωση των δύο χωρών στην αμοιβαία προστασία της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητάς τους.

«Η ελληνοαμερικανική “αμυντική” συμφωνία, είναι στην πραγματικότητα μια κατάπτυστη επιθετική συμφωνία, η οποία μετατρέπει όλη τη χώρα σε ένα ορμητήριο πολεμικής εμπλοκής στα σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ» σχολιάζει το ΚΚΕ.

Εύφημο μνεία απένειμε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ σε δέκα αξιωματικούς της 356 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών, οι οποίοι στις 13 Απριλίου εξασφάλισαν πάνω από την Λάρνακα την επάνοδο του συρόμενου αλεξιπτωτιστή μέσα στο αεροσκάφος.

Σε κοινή πλεύση Αθήνα και Λευκωσία – Συνάντηση Μητσοτάκη-Αναστασιάδη για ενέργεια & ασφάλεια στην Ανατ. Μεσόγειο

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φιάσκο με το μαγικό φίλτρο Πανοραμίξ  κατανομής των οργανικών θέσεων των Λ/Φ στο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Ηρεμία επικρατεί στο Γαλατικό Χωριό των Λιμενικών παρά το γεγονός, ότι μειώθηκε και με την βούλα η εισαγωγή για το έτος 2023 των Λ/Φ κατά 40%. Φούσκα αποδείχθηκε και στην πράξη το «μαγικό φίλτρο» κατανομής των οργανικών θέσεων που κατασκεύασε

Πίτα ΕΑΑΛΣ: Οι τυχεροί της χρονιάς

Αναδημοσιεύουμε ενημέρωση της Ε.Α.Α.Λ.Σ. που αναρτήθηκε πριν λίγο στην ιστοσελίδα της: “Όπως επιτάσσει το έθιμο, αλλά και η δεοντολογία είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τους τυχερούς της χρονιάς για την Ένωσή μας, που έτυχαν τα τέσσερα φλουριά που είχαν

Δημήτριος και Τάσος Καφετζής: Δύο αδέλφια στο πηδάλιο του Celebrity Ascent

Το κρουαζιέροπλοιο Celebrity Ascent της Celebrity Cruises, το οποίο θα ξεκινήσει από το Fort Lauderdale των ΗΠΑ τον Δεκέμβριο του 2023, προσφέρει δρομολόγια Ανατολικής και Δυτικής Καραϊβικής, φέρνοντας τους επιβάτες του σε λιμένες, όπως η Aruba, το Bimini, το Grand

«Επιλέγω Ναυτιλία»

Στο πλαίσιο των πανελλαδικών επιμορφωτικών εκδηλώσεων που έχει υιοθετήσει και διεξάγει συστηματικά η ομάδα της Isalos.net, με τη συμμετοχή του Ιδρύματος Ευγενίδου, διοργάνωσε για μια ακόμη χρονιά ημερίδα- συνάντηση των σπουδαστών των Σχολών Πλοιάρχων & Μηχανικών της ΑΕΝ Μακεδονίας με