Σε τροχιά ανάπτυξης το λιμάνι Θεσσαλονίκης – Ξεκινά η επέκταση της 6ης προβλήτας

Η διοίκηση της ΟΛΘ Α.Ε. εκτιμά ότι η εφαρμογή του Master Plan θα ενισχύσει την αναπτυξιακή πορεία του λιμανιού, το οποίο έχει ήδη σημειώσει θετικά αποτελέσματα μετά την αποκρατικοποίησή του.

Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης εισέρχεται σε μια νέα φάση αναβάθμισης και ανάπτυξης, μετά την έγκριση του στρατηγικού σχεδίου (Master Plan) μέσω Προεδρικού Διατάγματος. Αυτή η εξέλιξη δίνει το πράσινο φως στην ΟΛΘ Α.Ε. για την πλήρη υλοποίηση των σχεδιασμένων επενδύσεων, με στόχο τη βελτίωση των υποδομών και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του λιμανιού.

Προτεραιότητα η επέκταση της 6ης προβλήτας

Ένα από τα βασικά έργα που δρομολογούνται είναι η επέκταση της 6ης προβλήτας, η οποία θεωρείται κρίσιμη για τη μελλοντική ανάπτυξη του λιμανιού. Με αυτή την επένδυση, το λιμάνι θα μπορεί να υποδέχεται μεγαλύτερα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, φτάνοντας έως και τα 24.000 TEUs. Οι διαδικασίες για την έναρξη του έργου θα προχωρήσουν άμεσα, καθώς η εταιρεία στοχεύει στην ολοκλήρωση των αδειοδοτήσεων μέσα στους επόμενους μήνες.

Παράλληλα έργα αναβάθμισης των υποδομών

Εκτός από την 6η προβλήτα, το πρόγραμμα επενδύσεων περιλαμβάνει και άλλες σημαντικές παρεμβάσεις. Ανάμεσά τους είναι η αποκατάσταση και αξιοποίηση του Παλαιού Τελωνειακού Σταθμού, καθώς και η βελτίωση, επισκευή και εκσυγχρονισμός των υφιστάμενων εγκαταστάσεων του λιμανιού. Αυτές οι παρεμβάσεις αναμένεται να ενισχύσουν τη λειτουργικότητα του λιμένα και να βελτιώσουν τις υπηρεσίες που προσφέρει.

Διασύνδεση με δίκτυα μεταφορών και στρατηγικές συνέργειες

Ένα ακόμη στοιχείο που αναμένεται να ενισχύσει τη θέση του λιμανιού είναι η ολοκλήρωση της σύνδεσής του με το σιδηροδρομικό και οδικό δίκτυο, μέσω της Εγνατίας Οδού και του ΠΑΘΕ. Η βελτιωμένη διασυνδεσιμότητα αναμένεται να αυξήσει τη δυναμική του λιμένα ως κόμβου μεταφορών και εμπορίου, προσφέροντας μεγαλύτερη ευελιξία στη διακίνηση φορτίων. Παράλληλα, η ΟΛΘ Α.Ε. προγραμματίζει επιπλέον επενδύσεις, πέρα από τις υποχρεωτικές, με στόχο τη δημιουργία στρατηγικών συνεργασιών σε διασυνοριακό επίπεδο.

Προοπτικές ανάπτυξης και θετικές επιπτώσεις

Η διοίκηση της ΟΛΘ Α.Ε. εκτιμά ότι η εφαρμογή του Master Plan θα ενισχύσει την αναπτυξιακή πορεία του λιμανιού, το οποίο έχει ήδη σημειώσει θετικά αποτελέσματα μετά την αποκρατικοποίησή του. Οι επενδύσεις αναμένεται να συμβάλουν στην ενίσχυση της εμπορικής δραστηριότητας, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στη γενικότερη οικονομική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής.

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, οι παρεμβάσεις αυτές επιδιώκουν να καταστήσουν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης πιο ανταγωνιστικό και να το εδραιώσουν ως σημαντικό κόμβο θαλάσσιων μεταφορών στη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον αέρα τα αμαρτωλά «Σπιτάκια Ανακύκλωσης» – Η εταιρεία παύει τη λειτουργία τους

Αφού κατέκλυσε κάθε πλατεία και μεγάλο κοινόχρηστο χώρο με τα «Σπιτάκια Ανακύκλωσης», η ΤΕΧΑΝ, η εταιρεία που ελέγχεται από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για την πώλησή τους σε υπερβολικά υψηλή τιμή, αποφάσισε να τα εγκαταλείψει και ζητά από τους δήμους να αναλάβουν τη διαχείρισή

Σκάφος με 10 άτομα έμπασε νερά ανοιχτά των Χανίων – Διασώθηκαν από το Λιμενικό πλήρωμα και επιβάτες

υναγερμός σήμανε χθες Πέμπτη το απόγευμα στους Αγίους Αποστόλους Χανίων, όπου μια επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος, με θέση του Τοπικού Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης σε εφαρμογή, ευτυχώς απέτρεψε την εισροή υδάτων σε τουριστικό σκάφος με 10 επιβαίνοντες (8 επιβάτες και 2 μέλη πληρώματος), το

Ιστορική και Κορυφαία Αναγνώριση για την Ε.Α.Α.Λ.Σ.: Πρόσκληση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την Επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ / ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Πειραιάς 24-07-26 Με ιδιαίτερη τιμή, συγκίνηση και περηφάνια, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος (Ε.Α.Α.Λ.Σ.) ανακοινώνει στα μέλη της και σε ολόκληρη την οικογένεια του Λιμενικού Σώματος ένα γεγονός ιστορικής σημασίας.Για πρώτη φορά στα

Συνταξιούχοι: Έως και 45% οι απώλειες στις συντάξεις – Η 13η επιστρέφει μόλις το 8,33%

Έως και 45% εκτιμούν οι οργανώσεις των συνταξιούχων ότι ανέρχονται οι απώλειες στις αποδοχές τους, ως αποτέλεσμα τριών διαδοχικών κρίσεων: Της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων την περίοδο 2010-2018, όταν επιβλήθηκαν αλλεπάλληλες ονομαστικές μειώσεις στις συντάξεις, με τους συνταξιούχους να σηκώνουν το

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΚΑΙΡΟΣ