Seanergy: Επεκτείνει το πρόγραμμα νεότευκτων Capesize και προχωρά σε πώληση παλαιότερου πλοίου

Πέντε πλέον τα υπό ναυπήγηση πλοία του ομίλου – Στόχος η ανανέωση του στόλου, η ενίσχυση της αποδοτικότητας και η μεγαλύτερη ορατότητα εσόδων

Η Seanergy Maritime Holdings Corp. ανακοίνωσε την περαιτέρω ενίσχυση του επενδυτικού της προγράμματος σε νεότευκτα πλοία, επεκτείνοντας το orderbook της σε συνολικά πέντε σύγχρονα και αποδοτικά πλοία τύπου Capesize, στο πλαίσιο της στρατηγικής ανανέωσης του στόλου της.

Ειδικότερα, η εταιρεία συμφώνησε για την προσθήκη δύο πλοίων μεταφοράς ξηρού φορτίου χωρητικότητας περίπου 181.500 dwt, εξοπλισμένων με συστήματα καθαρισμού καυσαερίων (scrubbers). Τα πλοία θα ναυπηγηθούν σε κορυφαίο ιαπωνικό ναυπηγείο, με προγραμματισμένες παραδόσεις το 2027 και το 2029.

Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο ευρύτερο πλάνο εκσυγχρονισμού του στόλου της εταιρείας, το οποίο στοχεύει στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και της λειτουργικής αποτελεσματικότητας των πλοίων, καθώς και στη δημιουργία ισχυρότερων προοπτικών κερδοφορίας σε βάθος χρόνου.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της ίδιας στρατηγικής, η Seanergy συμφώνησε στην πώληση ενός παλαιότερου πλοίου του στόλου της, μειώνοντας περαιτέρω τον μέσο όρο ηλικίας των πλοίων της. Η κίνηση αυτή θεωρείται μέρος μιας πιο πειθαρχημένης προσέγγισης στη διαχείριση κεφαλαίων και στη σταδιακή ανανέωση του στόλου.

Η εταιρεία επισημαίνει ότι η ορατότητα των μελλοντικών εσόδων ενισχύεται μέσω εξασφαλισμένων εμπορικών συμβολαίων για μέρος του στόλου, ενώ η ολοκλήρωση εκκρεμούς δικαστικής υπόθεσης ενισχύει περαιτέρω τη θεσμική και εταιρική σταθερότητα του ομίλου.

Με τις τελευταίες αυτές κινήσεις, η Seanergy επιδιώκει να ενισχύσει τη θέση της στον κλάδο των πλοίων Capesize, αξιοποιώντας πλοία νέας τεχνολογίας και διατηρώντας μια ισορροπημένη στρατηγική ανάπτυξης σε μια αγορά που παραμένει κυκλική αλλά με ισχυρές προοπτικές στη μεταφορά πρώτων υλών.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελετή Εορτασμού του Προφήτη Ηλία, Προστάτη της Αεροπορίας Στρατού

Την Κυριακή 19 και την Δευτέρα 20 Ιουλίου 2026, πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «ΛΟΧΑΓΟΥ (ΠΒ) ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΔΕΛΑΠΟΡΤΑ» στα Μέγαρα Αττικής, ο εορτασμός του Προφήτη Ηλία του Θεσβίτου, Προστάτη της Αεροπορίας Στρατού, καθώς και η «Ημέρα Μνήμης και Τιμής της Αεροπορίας Στρατού».

Politico: Η Ελλάδα «φρενάρει» το σχέδιο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας

Οι χώρες της ΕΕ δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για την επιβολή νέων, εκτεταμένων κυρώσεων κατά της Ρωσίας το βράδυ της Τετάρτης (22.07.2026), καθώς η Ελλάδα μπλόκαρε τα μέτρα για την προστασία της ναυτιλιακής βιομηχανίας καυσίμων, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Politico.

Μοίρα Πυροσβεστικών Αεροσκαφών – Το «ευχαριστώ» στα πληρώματα και το τεχνικό προσωπικό

«Το έργο των στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας υπερβαίνει τα στενά όρια μιας στρατιωτικής αποστολής. Τα πληρώματα, το τεχνικό προσωπικό, επιχειρούν κάθε μέρα, πολλές φορές υπό ακραίες συνθήκες, για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας, του φυσικού πλούτου, των φυσικών πόρων της

Επιχείρηση «IRINI»: Ρεσάλτο ευρωπαϊκών δυνάμεων σε πλοίο του ρωσικού σκιώδους στόλου

Οι ευρωπαϊκές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στη Μεσόγειο Θάλασσα στο πλαίσιο της επιχείρησης «IRINI» αναχαίτισαν και επιβιβάστηκαν σε ένα ρωσικό δεξαμενόπλοιο στις 20 Ιουλίου. «Το πετρελαιοφόρο MV SOUTH STAR, για το οποίο υπάρχουν υποψίες ότι έπλεε υπό ψευδή σημαία κατά παράβαση του