Σκληρά μέτρα κατά του καπνίσματος στην Γαλλία

Προβλέπεται, μεταξύ άλλων, απαγόρευση του καπνίσματος στα δημόσια πάρκα, στις παραλίες, στα δάση και σε περιοχές γύρω από δημόσια κτίρια, όπως τα σχολεία

Μέτρα που καθιστούν το κάπνισμα στη Γαλλία πιο ακριβό και πιο δύσκολο, καθώς και περιοριστικά μέτρα σε σχέση με το πού επιτρέπεται και πού απαγορεύεται το κάπνισμα παρουσίασε την Τρίτη ο υπουργός Υγείας Ορελιέν Ρουσό.

Η γαλλική κυβέρνηση προβλέπει σε γενική άνοδο των τιμών του καπνού και των τσιγάρων.

Ειδικότερα, προβλέπεται ότι το 2024 η μέση τιμή ενός πακέτου τσιγάρων θα φτάσει στα 12 ευρώ και στα 13 ευρώ μελλοντικά.

Με τα νέα μέτρα προβλέπεται επίσης απαγόρευση του καπνίσματος στα δημόσια πάρκα, στις παραλίες, στα δάση και σε περιοχές γύρω από δημόσια κτίρια, με πρώτα τα σχολεία.

Θα απαγορεύεται επίσης η είσοδος των ανήλικων τα καταστήματα που πουλούν τσιγάρα και είδη καπνού. Η κυβέρνηση θέλει ακόμη να απαγορεύσει τα ηλεκτρονικά τσιγάρα μίας χρήσης που είναι δημοφιλή μεταξύ των νέων.

«Οι περιοχές όπου απαγορεύεται το κάπνισμα θα είναι ο κανόνας», τόνισε ο υπουργός που πρόσθεσε ότι ήδη υπάρχουν πάνω από 7.000 περιοχές απαγόρευσης, αν και αυτές έχουν οριστεί από τις τοπικές αρχές και όχι την κεντρική κυβέρνηση.

Μακροπρόθεσμος στόχος αλλά και δέσμευση του Εμανουέλ Μακρόν είναι το 2032 να έχει η Γαλλία την πρώτη «άκαπνη γενιά», είπε ακόμη ο υπουργός.

 

protothema.gr

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά «Σαν να μην πέρασε μια μέρα»

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών για ακόμη μια φορά επισκέφτηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά την υπηρεσία που στελεχώνει το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας μας. Συνεπής στο ραντεβού της η Π.Ο.Λ. κατόπιν αιτήματος και της Πρωτοβάθμιας Ένωσης Λιμενικών Αρχών Αττικής και Κορίνθου

Tο μοναδικό σούπερ γιοτ στον κόσμο από χρυσό 24 καρατίων

To μήκους 41,4 μέτρων AK Royalty λάμπει κάτω από τον αραβικό ήλιο του Ντουμπάι και είναι διαθέσιμο προς ναύλωση για 112.000 ευρώ την εβδομάδα. Οταν ήρθε η ώρα να αγοράσει το γιοτ των ονείρων του ο Aaron Fidler, ήξερε ακριβώς

Ελβετία: Τα μετρητά παραμένουν δημοφιλή παρά την αύξηση της χρήσης εφαρμογών πληρωμών στα κινητά

Η Ελβετία εξακολουθεί να είναι ερωτευμένη με τα χαρτονομίσματα και τα κέρματα, σύμφωνα με έρευνα της κεντρικής τράπεζας που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, παρά την ανάπτυξη των εφαρμογών πληρωμών μέσω κινητών τηλεφώνων και των προβλέψεων για μια κοινωνία χωρίς μετρητά.

Nόμος στη Φλόριντα απαγορεύει σε νέους κάτω των 16 ετών να έχουν πρόσβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Το κοινοβούλιο της Φλόριντα ενέκρινε χθες, Πέμπτη, νομοσχέδιο που απαγορεύει στα παιδιά κάτω των 16 ετών να χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μια αμφιλεγόμενη πρωτοβουλία την ώρα που μαίνεται στις ΗΠΑ συζήτηση για τις επιπτώσεις τους στους νέους. Οι αμερικανικές

Μετάβαση στο περιεχόμενο