ΣτΕ: Προσφυγή Ρώσου επιχειρηματία για να ανανεωθεί η άδεια παραμονή του στη χώρα μας

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε Ρώσος επιχειρηματίας κατά της απόφασης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου που δεν επιτρέπει την ανανέωση ή την έκδοση νέων αδειών παραμονής στη χώρα μας πολιτών της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Ο Ρώσος επιχειρηματίας που διαμένει και έχει επιχειρήσεις στην Ελλάδα, όπως και η σύζυγος του, προσέφυγαν στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο ζητώντας να εκδοθεί προσωρινή διαταγή, να ανασταλεί και να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η σχετική υπουργική απόφαση, που ελήφθη εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο επιχειρηματίας, ο οποίος είναι εγκαταστημένος μόνιμα στην περιοχή της Θεσσαλίας από το 2011 και δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στον τομέα ενοικιάσεων αυτοκινήτων, φορτηγών και από το 2017 είναι ιδιοκτήτης κατοικίας στην Ελλάδα, υποστηρίζει ότι η ισχύς των νόμιμων τίτλων παραμονής του ίδιου και της συζύγου του στην Ελλάδα λήγει τον επόμενο μήνα και τον ενημέρωσε ο αρμόδιος κρατικός φορέας ότι δεν παραλαμβάνει τις αιτήσεις ανανέωσης παραμονής του ίδιου και της συζύγου του στη χώρα μας, σύμφωνα με την προσβαλλόμενη υπουργική απόφαση.

Ο ίδιος κάνει λόγο για αντισυνταγματική, παράνομη και ανυπόστατη αποφαση, η οποία επιχειρεί να παρακάμψει το νόμο 4251/2014 (Κώδικας Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης) αφού τον καταργεί επ΄ αόριστον μόνο για τους πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Πηγή

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένωση Λιμενικών Κρήτης: “Εφιστούμε την προσοχή στους συναδέλφους ως προς την υποβολή ατομικών αναφορών για την ένταξη στους πίνακες των τακτικών μεταθέσεων έτους 2023”

Παραθέτουμε ανακοίνωση ένωσης Λιμενικών Κρήτης “Σε συνέχεια της  με ωπ:221201/09-22 Διαταγής ΔΠ-Α΄ και  της έναρξης εργασιών των τακτικών μεταθέσεων έτους 2023 (κάθε Σεπτέμβριο σύμφωνα με πδ μεταθέσεων) εφιστούμε την προσοχή στους συναδέλφους ως προς την υποβολή ατομικών αναφορών όσων εμπίπτουν στα οριζόμενα στο άρθρο 15

Στήνουν σκηνικό ενοχοποίησης της Ελλάδας!

Όλο το προηγούμενο διάστημα, η τουρκική ηγεσία, με τη «χορηγία» ορισμένων ελλήνων δημοσιογράφων και ΜΚΟ, στήνει σκηνικό ενοχοποίησης της Ελλάδας για δήθεν κακομεταχείριση ή παρεμπόδιση εισόδου στο ελληνικό έδαφος προσφύγων και μεταναστών. Στήνει μάλιστα προβοκάτσιες στον Έβρο, τουλάχιστον δύο έχουμε

Στα καΐκια της Παλαιάς Φώκαιας για φρέσκο ψάρι και ιστορίες από τα παλιά

Νωρίς το πρωί μιας καυτής αυγουστιάτικης μέρας. Μικρά καΐκια, γρι γρι και ψαρόβαρκες γλιστράνε απαλά στο νερό και ένα ένα δένουν στο λιμανάκι της Παλαιάς Φώκαιας. Είναι στις καλές του σήμερα ο Σαρωνικός, η θάλασσα λάδι, η ατμόσφαιρα αστραφτερή και