Στέφανος Γκίκας: «Αποτελεί στρατηγική επιλογή του ΥΝΑΝΠ η υλοποίηση δράσεων για την πράσινη μετάβαση και την ψηφιοποίηση της ναυτιλίας»

Στην Ημερίδα που διοργάνωσε την Παρασκευή 5/7/2024 ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου με θέμα: “Η Πυξίδα του Οργανισμού Λιμένος Βόλου για την επόμενη μέρα: Πράσινη μετάβαση, Ψηφιοποίηση και Ανάπτυξη-Βελτίωση Υποδομών” παραβρέθηκε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Στέφανος Γκίκας, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό.

Ο Υφυπουργός, αφού ευχαρίστησε τον Ο.Λ.Β. Α.Ε. για την πρόσκληση, αναφέρθηκε στην στρατηγική επιλογή του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, σύμφωνα με το Πρόγραμμα Διακυβέρνησης 2023-2027 και ειδικότερα ως προς την επιτάχυνση δράσεων για την υλοποίηση της “πράσινης μετάβασης” και της ψηφιοποίησης σε όλα τα πεδία και πρόσθεσε πως «είναι αναγκαίες πολιτικές, όχι μόνο επειδή επιβάλλονται πλέον από την κοινοτική νομοθεσία, αλλά κυρίως διότι ο στόχος είναι να επιτευχθούν υψηλότεροι ρυθμοί ανάπτυξης και εξωστρέφειας της ελληνικής ναυτιλίας».

«Σε αυτό το πλαίσιο», συνέχισε ο κ. Γκίκας, «το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και του Υπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστου Στυλιανίδη, έχει αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για τη συνεχή και απρόσκοπτη διασυνδεσιμότητα των νησιών και την διασφάλιση της οικονομικής, κοινωνικής και εδαφικής συνοχής της χώρας, οι οποίες χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ 2021-2027 και ο προϋπολογισμός εκτιμάται ότι θα ανέλθει τα επόμενα χρόνια στα 600 εκ ευρώ».

Ο Υφυπουργός, αναφέρθηκε επίσης στα προγράμματα που μελετά το Υπουργείο σχετικά με την απο-ανθρακοποίηση της ακτοπλοΐας, στα οποία περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, η βελτίωση της προσβασιμότητας των νησιών με ανάπτυξη συστήματος θαλασσίων συγκοινωνιών, το σχέδιο για την ανανέωση του ελληνικού στόλου επιβατηγού ναυτιλίας, το οποίο έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης, η μελέτη από πλευράς του Υπουργείου που έχει ανατεθεί στο ΤΑΙΠΕΔ σχετικά με την ηλεκτροδότηση των ελλιμενιζόμενων πλοίων στα λιμάνια όλης της χώρας, η ψηφιακή νηολόγηση των ποντοπόρων πλοίων, κ.α.

Ο κ. Γκίκας μίλησε και για την ένταξη του έργου αποκατάστασης του Λιμένος Βόλου, που επλήγη από την κακοκαιρία Daniel, στο “Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας” με συνολικό προϋπολογισμό 9.942.254,93 €, ώστε το επόμενο διάστημα να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός και να προχωρήσει η υλοποίηση του σημαντικού αυτού έργου για την περιοχή. Κλείνοντας, ο Υφυπουργός υπογράμμισε πως «οι πολιτικές του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής απευθύνονται στο μέλλον και έχουν ορίζοντα τις επόμενες γενιές, πάντα με γνώμονα την ανταγωνιστικότητα και την εξωστρέφεια της ελληνικής ναυτιλίας».

Σχετικές εικόνες

cover1234

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση του Δημάρχου Δελφών με το νέο Λιμενάρχη Ιτέας

Το νέο Λιμενάρχη Ιτέας, Πλωτάρχη Λιμενικού Σώματος Πρέντζα Γεώργιο, υποδέχθηκε την Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024, στο γραφείο του στο Δημαρχείο της Άμφισσας, ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής.  Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ανάληψης των καθηκόντων του νέου Λιμενάρχη, στον

Η Μεταπολίτευση μετά τη δοκιμασία της οικονομικής κρίσης (*)

Η πεντηκοστή επέτειος της Μεταπολίτευσης ως μετάβασης από τη δικτατορία στη δημοκρατία  και τα πενήντα χρόνια της περιόδου από το 1974 έως σήμερα μας επιβάλλουν να ξανασκεφτούμε τη σχέση μας με τον ιστορικό χρόνο. Για την ακρίβεια, θα έλεγα, ότι

ΠΑΘ 080: Στη Χαλκίδα για τη Ναυτική Εβδομάδα

Στη Χαλκίδα έφθασε χτες, Κυριακή 21 Ιουλίου 2024, το περιπολικό πλοίο ανοιχτής θαλάσσης (Π.Α.Θ.) του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής 080 «Άγιος Ευστράτιος», μήκους 60 μέτρων, για την έναρξη της Ναυτικής Εβδομάδας Χαλκίδας 2024, που διοργανώνει ο Δήμος Χαλκιδέων, σε συνδιοργάνωση με

Τα αυθαίρετα και «ορφανά» λιμάνια, μια ανοιχτή πληγή… Η περίπτωση των Κυθήρων και άλλων πολλών λιμένων (*)

Υπάρχουν επίσης λιμάνια, στα οποία δεν υπάρχουν κιόσκια, υπηρεσίες για τους επιβάτες, τουαλέτες, κυλικεία, στέγαστρα, τουαλέτες, σε χώρους υποδοχής των επιβατών, αλλά και στα περισσότερα λιμάνια δεν υπάρχουν συστήματα πυρόσβεσης. Υπάρχουν και λιμάνια που δεν εφαρμόζουν σε όλες τις διατάξεις

Μετάβαση στο περιεχόμενο