Στην πρώτη θέση της Κατηγορίας «Α» του Συμβουλίου του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) εξελέγη η Ελλάδα

Στην πρώτη θέση του Συμβουλίου της Κατηγορίας «Α» του Διεθνή Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) στην οποία εκλέγονται οι χώρες με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην παροχή ναυτιλιακών υπηρεσιών., επανεξελέγη η Ελλάδα η οποία έλαβε τους 150 από τους 157 συνολικά ψήφους των Κρατών – μελών του.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης εξέφρασε την πλήρη ικανοποίηση του για την θετική αυτή εξέλιξη, ευχαριστώντας ταυτόχρονα και το Υπουργείο Εξωτερικών για την πολύτιμη συμβολή του στην Ελληνική πρωτιά.

«Η επανεκλογή της Ελλάδας στην πρώτη θέση της Κατηγορίας «Α» του Συμβουλίου του ΙΜΟ επιβεβαιώνει με τον πιο εμφατικό τρόπο την εμπιστοσύνη που απολαμβάνει η χώρα μας από το σύνολο των Κρατών Μελών του Οργανισμού, καθώς και το άριστο επίπεδο συνεργασίας που διατηρεί με όλες τις χώρες του κόσμου στο ναυτιλιακό τομέα», τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης.

Η χώρα μας», πρόσθεσε, «θα συνεχίζει να υποστηρίζει ενεργά τη στοχοθεσία του Οργανισμού για ασφαλή, βιώσιμη και αποτελεσματική διεθνή ναυτιλία ως ουσιώδη παράγοντα της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης και ευημερίας. Από τη θέση μας στην πρώτη Κατηγορία του Συμβουλίου, προσβλέπουμε στην εποικοδομητική συνεργασία με τα λοιπά Κράτη μέλη του Συμβουλίου για την επίτευξη των στόχων του ΙΜΟ και τη διατήρηση της πρωτοκαθεδρίας του για την εξέταση και ρύθμιση όλων των θεμάτων που αφορούν τη διεθνή ναυτιλία».

Στην Κατηγορία «Α» εκλέχθηκαν, κατά σειρά: Ελλάδα, Ν. Κορέα, Ιαπωνία, Ρωσία, Ιταλία, Παναμάς, Ηνωμένο Βασίλειο, Κίνα, Νορβηγία και ΗΠΑ.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελετή Εορτασμού του Προφήτη Ηλία, Προστάτη της Αεροπορίας Στρατού

Την Κυριακή 19 και την Δευτέρα 20 Ιουλίου 2026, πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «ΛΟΧΑΓΟΥ (ΠΒ) ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΔΕΛΑΠΟΡΤΑ» στα Μέγαρα Αττικής, ο εορτασμός του Προφήτη Ηλία του Θεσβίτου, Προστάτη της Αεροπορίας Στρατού, καθώς και η «Ημέρα Μνήμης και Τιμής της Αεροπορίας Στρατού».

Politico: Η Ελλάδα «φρενάρει» το σχέδιο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας

Οι χώρες της ΕΕ δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για την επιβολή νέων, εκτεταμένων κυρώσεων κατά της Ρωσίας το βράδυ της Τετάρτης (22.07.2026), καθώς η Ελλάδα μπλόκαρε τα μέτρα για την προστασία της ναυτιλιακής βιομηχανίας καυσίμων, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Politico.

Μοίρα Πυροσβεστικών Αεροσκαφών – Το «ευχαριστώ» στα πληρώματα και το τεχνικό προσωπικό

«Το έργο των στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας υπερβαίνει τα στενά όρια μιας στρατιωτικής αποστολής. Τα πληρώματα, το τεχνικό προσωπικό, επιχειρούν κάθε μέρα, πολλές φορές υπό ακραίες συνθήκες, για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας, του φυσικού πλούτου, των φυσικών πόρων της

Επιχείρηση «IRINI»: Ρεσάλτο ευρωπαϊκών δυνάμεων σε πλοίο του ρωσικού σκιώδους στόλου

Οι ευρωπαϊκές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στη Μεσόγειο Θάλασσα στο πλαίσιο της επιχείρησης «IRINI» αναχαίτισαν και επιβιβάστηκαν σε ένα ρωσικό δεξαμενόπλοιο στις 20 Ιουλίου. «Το πετρελαιοφόρο MV SOUTH STAR, για το οποίο υπάρχουν υποψίες ότι έπλεε υπό ψευδή σημαία κατά παράβαση του