Στο 79,2% το ποσοστό εμβολιασμού με μια δόση στον γενικό πληθυσμό

«Κάθε χώρα έχει τη δυνατότητα να έχει εσωτερικά περιοριστικά μέτρα»
Αυξάνει συνεχώς ταχύτητες το εμβολιαστικό πρόγραμμα της χώρας πλησιάζοντας τους 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα, δηλαδή στα επίπεδα Μαρτίου και Απριλίου, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς στον ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, το ποσοστό εμβολιασμού με την πρώτη δόση αγγίζει το 79,2% στον ενήλικο πληθυσμό και το 67% στον γενικό πληθυσμό, δηλαδή 2 μονάδες κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Σε ό,τι αφορά στην τρίτη δόση, επισήμανε ότι στις ηλικίες άνω των 60 ετών, που υπάρχει το μεγάλο πρόβλημα, οι ανεμβολίαστοι από τους περίπου 590.000 περιορίστηκαν στους 546.000.

«Και βλέπουμε μια πολύ καλή ροή και στην αναμνηστική δόση, καθώς από τα 3,2 εκατ. περίπου που είναι οι δικαιούχοι της τρίτης δόσης, το 65% είτε έχει εμβολιαστεί είτε είχε προγραμματίσει το ραντεβού του», επισήμανε.

Ανέφερε πως ανοίγουν κι άλλα εμβολιαστικά κέντρα φτάνοντας περίπου τα 2.300 από τα 1.500 που υπήρχαν παλαιότερα, διευρύνεται το ωράριο τους και από τον Δεκέμβριο θα λειτουργούν και τις Κυριακές.

Ερωτηθείς σχετικά με τη διάρκεια του πιστοποιητικού εμβολιασμού, ο κ. Γεωργαντάς εξήγησε ότι αυτή τη στιγμή η Κομισιόν συζητά πως θα ισχύει το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό για τις μετακινήσεις μεταξύ των χωρών κι έχει θέσει ως πρώτο όριο το 9μηνο. Ωστόσο, κάθε χώρα έχει τη δυνατότητα να έχει εσωτερικά περιοριστικά μέτρα. «Στην Ελλάδα, αυτό που θα ισχύσει μετά τις 13 Δεκεμβρίου είναι ότι μετά τους 7 μήνες οι άνω των 60 ετών δε θα έχουν πρόσβαση στους κλειστούς χώρους αν δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, σχολιάζοντας την μετάλλαξη Όμικρον, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση περιμένει τα δεδομένα από την επιστημονική κοινότητα ώστε αν χρειαστεί να προσαρμόσει τα μέτρα της.

«Η διαδικασία της αντιμετώπισης της πανδημίας είναι δυναμική, αλλά τα μέτρα που λάβαμε πριν λίγο καιρό αποδίδουν. Αυτή τη στιγμή είναι ενισχυμένο και το σύστημα υγείας και ταυτόχρονα βλέπουμε ότι έχουμε και μεγάλη αύξηση των εμβολιασμών. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γίνει γενικό lockdown», κατέληξε.

Γεωργαντάς: Στο 79,2% το ποσοστό εμβολιασμού με μια δόση στον γενικό πληθυσμό

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρουσία Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην Άσκηση «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ-22»

Την Τρίτη 04 Οκτωβρίου 2022 και στο πλαίσιο της Τακτικής Άσκησης Άνευ Στρατευμάτων (ΤΑΑΣ) «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ-22», εξετάστηκε επεισόδιο εικονικής εφαρμογής των διαδικασιών αντιμετώπισης ασύμμετρης απειλής αεροσκάφους RENEGADE, σκοπός του οποίου ήταν η εφαρμογή των ενεργειών για την έγκαιρη και αποτελεσματική αναγνώριση

Επίσκεψη στο ΓΕΕΘΑ Κλιμακίου των Εθνικών Στρατιωτικών Αντιπροσώπων των Κρατών – Μελών του ΝΑΤΟ στο SHAPE

Την Τρίτη 04 Οκτωβρίου 2022, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος υποδέχτηκε στο ΓΕΕΘΑ τους Εθνικούς Στρατιωτικούς Αντιπροσώπους (National Military Representatives – NMRs) στο SHAPE, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψής τους στην Ελλάδα. Κατά τον χαιρετισμό του, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναφέρθηκε

Νέα επιχειρηματική πρωτοβουλία, αυτή τη φορά στο χώρο της «μικρής κρουαζιέρας» ιδανική για την ελληνική αγορά του θαλάσσιου τουρισμού

Ένα από τα πιο αξιόπιστα ονόματα στον διεθνή κλάδο των πολυτελών ξενοδοχείων πρόκειται να ξεκινήσει μια νέα επιχειρηματική πρωτοβουλία, αυτή τη φορά στο χώρο της «μικρής κρουαζιέρας», που είναι ιδανική για την ελληνική αγορά του θαλάσσιου τουρισμού. Η Four Seasons

Μια εξαιρετική εκδήλωση πολιτισμού με την συμμετοχή Αποστράτων Αξιωματικών ΛΣ απ’ τον Σύλλογο Περουβιανών Ελλάδας

Μια εξαιρετική εκδήλωση πολιτισμού με την συμμετοχή Αποστράτων Αξιωματικών ΛΣ έγινε προ ημερών στην υπέροχη αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραιά απ’ τον Σύλλογο Περουβιανων Ελλάδας! Τιμήθηκε η πολύ γνωστή στην χώρα της Ψυχολόγος, συγγραφέας και ζωγράφος MARIA ROJO για το