Στο εδώλιο 9 Πακιστανοί για διακίνηση πλαστών εγγράφων

Εννέα αλλοδαποί Πακιστανικής καταγωγής, οι οποίοι κατηγορούνταν ότι εμπλέκονται σε υπόθεση εμπορίας – διακίνησης πλαστών εγγράφων που εξαρθρώθηκε πριν από έξι χρόνια στην Κω από προσωπικό του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., δικάστηκαν προχθές από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Οι αλλοδαποί ηλικίας 35, 39, 42, 25, 45, 39, 32, 28 και 25 ετών αντίστοιχα, κατηγορούνταν για διευκόλυνση εξόδου από το ελληνικό έδαφος πολιτών τρίτων χωρών κατά συρροή, από κοινού και εκ κερδοσκοπίας, κατοχή πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία για τον 35χρονο και τον 39χρονο σε διευκόλυνση διαμονής (δηλαδή χωρίς την επιβαρυντική διάταξη του νόμου εκ κερδοσκοπίας), αθώωσε τον 42χρονο για αυτή την πράξη και έκρινε όλους ένοχους για κατοχή πλαστών εγγράφων αναγνωρίζοντάς τους ελαφρυντικά. Έτσι καταδικάστηκαν ο 35χρονος σε φυλάκιση 12 μηνών με τριετή αναστολή, ο 39χρονος σε φυλάκιση ενός έτους και 4 μηνών με τριετή αναστολή και του επιβλήθηκε και χρηματικό πρόστιμο 6.000 ευρώ.

Ο 42χρονος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4 μηνών με τριετή αναστολή, ο 25χρονος και ο 45χρονος σε φυλάκιση 8 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 3.000 ευρώ με τριετή αναστολή έκαστος, ενώ οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι ηλικίας 39, 32, 28 και 25 ετών καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 6 μηνών και 1.500 ευρώ χρηματικό πρόστιμο με τριετή αναστολή.

Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί μετά από συντονισμένη επιχείρηση, στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων που πραγματοποιούν τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας.

Έτσι, προσωπικό του Γραφείου Ασφάλειας του Λιμεναρχείου Κω με τη συνδρομή Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών, προέβησαν  στην εξάρθρωση οργανωμένου κυκλώματος εμπορίας – διακίνησης πλαστών υπηρεσιακών εγγράφων αιτούντων ασύλου και στη σύλληψη συνολικά εννέα (09) αλλοδαπών. Αρχικά συνελήφθησαν οι έξι αλλοδαποί Πακιστανικής καταγωγής και εν συνεχεία έγινε η προσαγωγή ακόμη τριών ατόμων τα οποία κατηγορούνται στην ίδια υπόθεση.

Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες στις 26-03-16, συνελήφθη 35χρονος αλλοδαπός από το Πακιστάν, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο λιμάνι της Κω κατά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, βρέθηκε στην κατοχή του φάκελος με αμφισβητούμενης γνησιότητας δελτία αίτησης ασύλου και υπηρεσιακά σημειώματα της Ελληνικής Αστυνομίας διαφόρων ατόμων προσυμπληρωμένα, με σκοπό τη διακίνηση έναντι αμοιβής σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Στη συνέχεια, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, συνελήφθησαν πέντε (05) ακόμη αλλοδαποί (συμπατριώτες του), ενώ σε διενεργούμενες κατ’ οίκον έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές, φωτογραφικές μηχανές, μεγάλος αριθμός πλαστών υπηρεσιακών σημειωμάτων και εγγράφων καθώς και μεγάλος αριθμός κινητών τηλεφώνων και καρτών sim.

Όμως η υπόθεση δεν σταματά εδώ αφού βραδινές ώρες της ίδιας ημέρας (Σάββατο 26 Μαρτίου 2016) Λιμενικοί συνέλαβαν στην Κω άλλους τρεις Πακιστανούς, ως εμπλεκομένους στην υπόθεση. Όλοι οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν αρμοδίως.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρουσία Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην Άσκηση «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ-22»

Την Τρίτη 04 Οκτωβρίου 2022 και στο πλαίσιο της Τακτικής Άσκησης Άνευ Στρατευμάτων (ΤΑΑΣ) «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ-22», εξετάστηκε επεισόδιο εικονικής εφαρμογής των διαδικασιών αντιμετώπισης ασύμμετρης απειλής αεροσκάφους RENEGADE, σκοπός του οποίου ήταν η εφαρμογή των ενεργειών για την έγκαιρη και αποτελεσματική αναγνώριση

Επίσκεψη στο ΓΕΕΘΑ Κλιμακίου των Εθνικών Στρατιωτικών Αντιπροσώπων των Κρατών – Μελών του ΝΑΤΟ στο SHAPE

Την Τρίτη 04 Οκτωβρίου 2022, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος υποδέχτηκε στο ΓΕΕΘΑ τους Εθνικούς Στρατιωτικούς Αντιπροσώπους (National Military Representatives – NMRs) στο SHAPE, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψής τους στην Ελλάδα. Κατά τον χαιρετισμό του, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναφέρθηκε

Νέα επιχειρηματική πρωτοβουλία, αυτή τη φορά στο χώρο της «μικρής κρουαζιέρας» ιδανική για την ελληνική αγορά του θαλάσσιου τουρισμού

Ένα από τα πιο αξιόπιστα ονόματα στον διεθνή κλάδο των πολυτελών ξενοδοχείων πρόκειται να ξεκινήσει μια νέα επιχειρηματική πρωτοβουλία, αυτή τη φορά στο χώρο της «μικρής κρουαζιέρας», που είναι ιδανική για την ελληνική αγορά του θαλάσσιου τουρισμού. Η Four Seasons

Μια εξαιρετική εκδήλωση πολιτισμού με την συμμετοχή Αποστράτων Αξιωματικών ΛΣ απ’ τον Σύλλογο Περουβιανών Ελλάδας

Μια εξαιρετική εκδήλωση πολιτισμού με την συμμετοχή Αποστράτων Αξιωματικών ΛΣ έγινε προ ημερών στην υπέροχη αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραιά απ’ τον Σύλλογο Περουβιανων Ελλάδας! Τιμήθηκε η πολύ γνωστή στην χώρα της Ψυχολόγος, συγγραφέας και ζωγράφος MARIA ROJO για το