Στόχος επίθεσης κακόβουλου λογισμικού χιλιάδες διακομιστές υπολογιστών σε όλο τον κόσμο

Χιλιάδες διακομιστές (servers) υπολογιστών σε όλο τον κόσμο έχουν γίνει στόχος επίθεσης “ransomware” δήλωσε η ιταλική Εθνική Υπηρεσία Κυβερνοασφάλειας (ACN), η οποία κάλεσε τους οργανισμούς να αναλάβουν δράση για την προστασία των υπολογιστικών συστημάτων της.

Πρόκειται ένα συγκεκριμένο τύπο κακόβουλου λογισμικού που απαιτεί χρηματικά λύτρα από τα θύματα και ο γενικός διευθυντής του ACN Roberto Baldoni είπε ότι η επίθεση είχε στόχο να εκμεταλλευτεί μια ευπάθεια λογισμικού, προσθέτοντας ότι ήταν επίθεση μεγάλης κλίμακας.

Οι διακομιστές υπολογιστών παραβιάστηκαν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γαλλία και η Φινλανδία, αλλά και στις ΗΠΑ και τον Καναδά, μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, επικαλούμενο το ANC.

Δεκάδες ιταλικοί οργανισμοί πιθανότατα επηρεάστηκαν και πολλοί άλλοι προειδοποιήθηκαν να λάβουν μέτρα για να αποφύγουν τον αποκλεισμό των συστημάτων τους.

Οι πελάτες της Telecom Italia ανέφεραν προβλήματα στο Διαδίκτυο νωρίτερα την Κυριακή, αλλά τα δύο προβλήματα φαίνεται να μην σχετίζονται μεταξύ τους.

Αξιωματούχοι κυβερνοασφάλειας των ΗΠΑ δήλωσαν ότι αξιολογούν τον αντίκτυπο των αναφερόμενων περιστατικών.

«Η Υπηρεσία Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας Υποδομών των ΗΠΑ (CISA) συνεργάζεται με τους εταίρους μας στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα για να αξιολογήσει τον αντίκτυπο αυτών των αναφερόμενων περιστατικών και να παράσχει βοήθεια όπου χρειάζεται», δήλωσαν αξιωματούχοι της υπηρεσίας.

Πηγή: Reuters, Ansa

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πετρέλαιο: Η Ισπανία ζητά πιο αυστηρούς κανόνες στη μεταφορά ρωσικού αργού

Σε εκκλήσεις στον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΙΜΟ) προχώρησε η Ισπανία ζητώντας να μπει ένας έλεγχος στη μεταφορά ρωσικού πετρελαίου από πλοίο σε πλοίο για να αποφευχθεί κάποια περιβαλλοντική καταστροφή. Παράλληλα η Ισπανία ανακοίνωσε ότι θα επιδιώξει να αυστηροποιήσει τους κανόνες της σχετικά

Το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο σε Νέα Πορεία

Η αλλαγή πλεύσης του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου, του αρχαιότερου ασφαλιστικού φορέα της Ελλάδας, και τα αποτελέσματα της προσπάθειας εκσυγχρονισμού του, που οδήγησαν στο να γίνει ο πρώτος φορέας χωρίς ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις, έχοντας μηδενίσει τις χιλιάδες εκκρεμότητες στις απονομές κύριων και επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ,

Αυτές είναι οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα που ψηφίζει σήμερα η Βουλή – Δείτε τις ρυθμίσεις κατά άρθρο

Σειρά αλλαγών στον Ποινικό Κώδικα ψηφίζονται σήμερα στη Βουλή στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης που εισήχθη στη Ολομέλεια. Οι ρυθμίσεις αυτές αφορούν κυρίως σε ζητήματα που σχετίζονται με την πρόσβαση στη Δικαιοσύνη των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, αναβάθμιση του τιμωρητικού πλαισίου για σιδηροδρομικά

10 νεκροί από πυρκαγιά σε επιβατικό πλοίο στις Φιλιππίνες

Δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 230 διασώθηκαν όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε επιβατικό πλοίο στα ανοικτά των ακτών της επαρχίας Μπασίλαν των Φιλιππίνων χθες το βράδυ, ανακοίνωσε αξιωματικός της ακτοφυλακής του αρχιπελάγους. Άλλοι εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν εξαιτίας της

Μετάβαση στο περιεχόμενο