Στοιχεία σοκ: Zεί και βασιλεύει εν έτει 2018 η δουλεία στη Βόρεια Κορέα του Κιμ!(ΕΙΚΟΝΕΣ)

Το μεγαλύτερο αριθμό «σύγχρονων σκλάβων» στον κόσμο έχει η Βόρεια Κορέα καθώς ένας στους δέκα πολίτες της υποχρεώνονται από το καθεστώς σε καταναγκαστική εργασία!

Όπως υπογραμμίζει η έκθεση 2018 Global Slavery Index για την δουλεία και τους καταναγκαστικούς γάμους ακόμη και μαθητές σχολείων αναγκάζονται να προσφέρουν εξαντλητική χειρωνακτική εργασία στον «παράδεισο» τουΚιμ Γιονγκ Ουν.

Η οργάνωσηWalk Free Foundations, που κάνει εκστρατεία για τον τερματισμό της σκλαβιάς, πήρε συνεντεύξεις από 71.000 άτομα σε 48 χώρες και σύμφωνα με το πόρισμά της περίπου 40,3 εκατομμύρια άνθρωποι εξακολουθούν στις μέρες μας να υποχρεώνονται σε καταναγκαστική εργασία. Εξ’ αυτών σχεδόν 2,6 εκατομμύρια ζουν στη Βόρεια Κορέα. Από τους 50 Βορειοκορεάτες που αυτομόλησαν στη Δύση και μίλησαν στην οργάνωση, όλοι εκτός από έναν αποκάλυψαν ότι κάποια περίοδο της ζωής τους εργάστηκαν ως σκλάβοι. Οι μαρτυρίες τους ανάγονται στο διάστημα 2011-2016 -γεγονός που υπογραμμίζει ότι τίποτε δεν έχει αλλάξει στη χώρα τα τελευταία χρόνια, παρά την πρόσφατη επίθεση διπλωματικής γοητείας του Κιμ, που απολαμβάνει μια πολυτελή ζωή στις επαύλεις του.

Φωτογραφία: YouTube

Η παιδική εργασία μέσω κοινοτικών δραστηριοτήτων -των αποκαλούμενων «κινητοποιήσεων»- αποτελούν δομικό στοιχείο της βορεικορεατικής κοινωνίας. Ακόμη και μαθητές Δημοτικού καλούνται να εργαστούν έως και δύο μήνες κάθε φορά π.χ. σε αγροτικές εργασίες ή στη συλλογή κάρβουνου που έπεσε από αμαξοστοιχίες, ή στην επισκευή των σιδηροτροχιών. Φυσικά, τα παιδιά δεν πληρώνονται, αφού η αμοιβή τους πάει στα σχολεία τους, κι όποιοι μαθητές αρνούνται, απειλούνται με τιμωρίες και αποπομπή.

«Έκανα συνέχεια αγροτικές εργασίες μέχρι την έκτη Δημοτικού. Όλα οι δουλειές ήταν χειρωνακτικές», είπε ένας Βορειοκορεάτης που διέφυγε στη Νότια Κορέα.«Την άνοιξη δουλεύαμε περίπου έναν μήνα βοτανίζοντας. Τελειώναμε τα μαθήματα το πρωί και το απόγευμα δουλεύαμε. Το φθινόπωρο με τη συγκομιδή εργαζόμασταν πιο πολύ, για δύο μήνες».

Η έκθεση δίνεται στη δημοσιότητα ενώ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Βόρειας Κορέας και των ΗΠΑ με κύριο θέμα την αποπυρηνικοποίηση της Πιονγιάνγκ και στρατιωτικά ζητήματα παρά τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Εστιάζουν στις βόμβες και τους πυραύλους», λέει ο ιδρυτής της Walk Free Foundation,Άντριου Φόρεστ,«αλλά η τραγωδία στη Βόρεια Κορέα αφορά πολύ περισσότερο στην απώλεια της ατομικής ελευθερίας μέσω της ωμής καταπίεσης του ανθρώπινου δυναμικού»

https://www.crashonline.gr/paraskinio/1192704/stoi…

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παραχώρηση αιγιαλών και παραλιών: Οι αλλαγές που φέρνει ο ν. 5092/2024*

Στοχεύοντας στη μεγαλύτερη διαφάνεια των διαγωνισμών παραχώρησης μέσω κεντρικής ηλεκτρονικής διαδικασίας και την υψηλότερη αποτελεσματικότητα των ελέγχων μέσω της αξιοποίησης της σύγχρονης τεχνολογίας σε συνδυασμό με την αυστηροποίηση των ποινών, προσπαθεί να αντιμετωπίσει διαχρονικές παθογένειες. Από την άλλη, όμως, έχει

Οι θέσεις της CLIA για τη θαλάσσια συνδεσιμότητα

Στη συνάντηση, ο κ. Vago εξέφρασε την αλληλεγγύη του κλάδου της κρουαζιέρας προς τον ευρύτερο ναυτιλιακό τομέα στον κορυφαίο στόχο της διασφάλισης της ασφάλειας των ναυτικών, λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες απειλές στην Ερυθρά Θάλασσα και αλλού. Η CLIA ανέδειξε την

Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο: Συζητήθηκε η περικοπή των δώρων στους συνταξιούχους

Ειδικότερα, η κυρία Σταυρουλάκη έθεσε ζήτημα αν πράγματι υπάρχει θέμα αντιθέτων αποφάσεων (δηλαδή θέμα παραδεκτού) μεταξύ των αποφάσεων του ΣτΕ και του Α.Π., καθώς το κάθε ένα από αυτά τα δύο δικαστήρια επελήφθη επί διαφορετικών νομοθετικών δεδομένων. Κατά την εισηγήτρια, τον Α.Π. τον

Χούθι: «Έχουμε επιτεθεί σε περισσότερα από 100 πλοία του εχθρού»

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης επιτέθηκαν σε περίπου 100 πλοία «που συνδέονταν με τον εχθρό», δηλαδή το Ισραήλ, στην Ερυθρά Θάλασσα και τον Κόλπο του Άντεν, αφότου ξεκίνησαν τις επιχειρήσεις τους σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους της Λωρίδας της

Μετάβαση στο περιεχόμενο