Στον Έβρο ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ -Επίσκεψη σε σχηματισμούς και μονάδες της περιοχής ευθύνης του Δ’ Σώματος Στρατού

Μονάδες και σχηματισμούς της περιοχής ευθύνης του Δ’ Σώματος Στρατού στον Έβρο επισκέφθηκε στις 13 και 14 Μαρτίου ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Δημήτριος Χούπης.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το ΓΕΕΘΑ, στις 13 Μαρτίου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκαν την έδρα της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού και ενημερώθηκαν για την αποστολή και τις δραστηριότητες του σχηματισμού, ενώ ακολούθως συμμετείχαν στο East Macedonia Thrace Forum ΙΙ στην Αλεξανδρούπολη.

Στη συνέχεια, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Γεώργιο Κωστίδη, τον διοικητή 1ης Στρατιάς «Αχιλλέας» αντιστράτηγο Δημόκριτο Κωνσταντάκο και τον διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού αντιστράτηγο Σταύρο Παπασταθόπουλο, επισκέφθηκε το επιτηρητικό φυλάκιο «Διλόφου» και το επιτηρητικό φυλάκιο «5» και διαπίστωσε την επιχειρησιακή ετοιμότητα και το υψηλό ηθικό του προσωπικού, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Χθες, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ συνέχισε την επίσκεψη σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις της περιοχής ευθύνης του Δ’ Σώματος Στρατού στον Έβρο.

Συγκεκριμένα, επισκέφθηκε:

● Το Ενιαίο Κέντρο Ελέγχου Επιτήρησης Συνόρων στην Νέα Βύσσα.

● Το επιτηρητικό φυλάκιο «1» στις Καστανιές όπου και συναντήθηκε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, καθώς και το επιτηρητικό παρατηρητήριο «Πράσινη Πόρτα».

● Το επιτηρητικό φυλάκιο «126», το επιτηρητικό φυλάκιο «Πλαγιών», το επιτηρητικό φυλάκιο «Γ. Κήπων» και το επιτηρητικό φυλάκιο «Πέταλου».

● Την περιοχή του νέου αποτρεπτικού εμποδίου Ψαθάδων – Μανίτσας, όπου και ενημερώθηκε για την εξέλιξη των έργων κατασκευής.

● Τη Στατική Δύναμη της περιοχής Μελισσοκομείου.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, απευθυνόμενος στο προσωπικό των τοπικών σχηματισμών, εξήρε το αίσθημα ευθύνης, τον επαγγελματισμό και το υψηλό ηθικό και φρόνημά τους, και έδωσε εντολές και κατευθύνσεις για συνεχή εγρήγορση και επαγρύπνηση, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Στο πλαίσιο της παρουσίας του στην περιοχή του Έβρου, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ παραβρέθηκε επίσης στις τελετές παράδοσης-παραλαβής της διοίκησης των XII και ΧVΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού.

Πηγή 

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ευχαρίστησε την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών για την προσφορά της στη Θεσσαλία με 50 εκατ.

Η Πρόεδρος της ΕΕΕ, Μελίνα Τραυλού συμμετείχε σε εκδήλωση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, στο Μουζάκι, για την παρουσίαση των έργων αποκατάστασης στις περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας που δοκιμάστηκαν από τις καταστροφικές πλημμύρες. Τόσο ο Υπουργός Υποδομών

Σημαντικός ακτοπλοϊκός κόμβος το λιμάνι της Ραφήνας

ΣΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ κόμβο ακτοπλοϊκών υπηρεσιών λόγω της κοντινότερης απόστασής του από τις Κυκλάδες και την Εύβοια, αλλά και  μελλοντικής του σύνδεσης με τον σιδηρόδρομο και την Αττική οδό, εξελίσσεται το λιμάνι της Ραφήνας. Το ΤΑΙΠΕΔ, με την ιδιότητα της Αρχής

Απαγορευμένες ζώνες για τις μηχανότρατες και νέες προστατευόμενες περιοχές – Οι δεσμεύσεις για τις ελληνικές θάλασσες

Σε περίπου 780 εκατ. ευρώ έχει εκτιμηθεί ο προϋπολογισμός για την υλοποίηση των  21 δεσμεύσεων της Ελλάδας για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος στο πλαίσιο της Διεθνούς Διάσκεψης Our Ocean Conference 2024 που διεξήχθη στην Αθήνα.  Η… μερίδα του λέοντος, ήτοι 500 εκατ. ευρώ,

Μετάβαση στο περιεχόμενο