Συνάντηση Ένωσης Λιμενικών Κρήτης με τη Σέβη Βολουδάκη – Στο επίκεντρο η υποστελέχωση των υπηρεσιών στην Κρήτη

Για το ζήτημα της υποστελέχωσης του Λιμενικού Σώματος στην Κρήτη συναντήθηκε η Ένωση Λιμενικών Κρήτης με τη βουλευτή Χανίων Σέβη Βολουδάκη

Συνάντηση για φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τους Λιμενικούς στην Κρήτης πραγματοποιήθηκε με τη βουλευτή Χανίων Σέβη Βολουδάκη.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε το ζήτημα της υποστελέχωσης των λιμενικών υπηρεσιών της Κρήτης ενώ υπογραμμίστηκε ότι η υποστελέχωση των υπηρεσιών καθιστούν δύσκολη την ομαλή λειτουργεία ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα με την αύξηση των μεταναστευτικών ροών.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση της η Ένωση Λιμενικών Κρήτης για όσα συζητήθηκαν στην συνάντηση αναφέρει ότι «σε συνέχεια ενεργειών της Ένωσης μας , Ένωση Λιμενικών Κρήτης, για την ανάδειξη των θεμάτων που απασχολούν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής που υπηρετούν στην Κρήτη ο Πρόεδρος Αθουσάκης Εμμανουήλ και ο Γενικός Γραμματέας Μανουσέλης Ευτύχιος συναντήθηκαν με τη Βουλευτή Χανίων της Νέας Δημοκρατίας κα Σέβη Βολουδάκη η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα μας.

Σκοπός την συνάντησης ήταν η ενημέρωση για τα θέματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι των υπηρεσιών που εδρεύουν τόσο στο νομό Χανίων αλλά και σε λοιπές υπηρεσίες της Κρήτης όπου η υποστελέχωση τόσο σε οργανική, όσο και σε πραγματική δύναμη, καθιστά ιδιαίτερα δύσκολο το έργο τους και ειδικότερα μετά την πρόσφατη αύξηση των μεταναστευτικών ροών προς το νησί μας.
Αναφέρθηκαν όλα τα προβλήματα που έχουμε αναδείξει τα τελευταία δύο χρόνια, επεξηγώντας ότι η επιδείνωση της υποστελέχωσης έχει επέλθει ως συνέπεια των ελάχιστων προσλήψεων Λιμενοφυλάκων και του ανεκτέλεστου κατ’ ουσία π.δ. μεταθέσεων υποβάλλοντας σχετικό υπόμνημα καθώς και τις προγενέστερες σχετικές ανακοινώσεις μας ( ενδεικτικά εδώ , εδώ και εδώ ).

Καθότι η υποστελέχωση κάποιων Υπηρεσιών φτάνει ακόμα και το 50%, σε συνδυασμό με τα αντικειμενικά κριτήρια του πληθυσμού και του τουριστικού χαρακτήρα της περιοχής αλλά και των μέσων μεταφοράς στην έδρα αυτών και καθότι δεν υπάρχουν κίνητρα για την στελέχωση τους, αιτηθήκαμε θεωρώντας το ως μονόδρομο την ένταξη τους στην 3η κατηγορία προκειμένου να υπάρξει από την μια δυνατότητα στελέχωσης τους με τοποθετήσεις από αποφοίτους παραγωγικών σχολών και από την άλλη ένα ισχυρό κίνητρο για την δήλωση τους ως μετάθεση από τα υπόλοιπα στελέχη.

Όμως επειδή για την μόνιμη λύση του θέματος απαιτείται η τροποποίηση αρκετών π.δ. , το οποίο είναι χρονοβόρο, η υποστελέχωση των εν λόγω υπηρεσιών είναι συνεχής τα τελευταία έτη και κυρίως για τον λόγο ότι οι συνάδελφοι που υπηρετούν σε αυτές βρίσκονται σε οριακή κατάσταση και η επικείμενη αύξηση των μεταναστευτικών ροών θα ‘’γονατίσουν’’ πραγματικά της υπηρεσίες, προτείναμε και προσωρινές λύσεις για την άμεση αποκατάσταση τουλάχιστον των κενών οργανικών θέσεων.
Πιο συγκεκριμένα προτείναμε:

  • την εκδήλωση ενδιαφέροντος από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Αρχηγείου για την άμεση απόσπαση στελεχών άνευ οδοιπορικών εξόδων για την στελέχωση των υποστελεχωμένων Υπηρεσιών , όπου
    σελ. 1
    φρονούμε ότι θα ανταποκριθούν στελέχη με καταγωγή από την Κρήτη τα οποία λόγω μη έκδοσης μεταθέσεων έχουν εγκλωβιστεί σε άλλες Υπηρεσίες. (Υπάρχουν τουλάχιστον 70 στελέχη που υπηρετούν εκτός Κρήτης και δηλώνουν ως τόπο συμφερόντων Υπηρεσίες της Κρήτης, με τα 30 εξ αυτών να δηλώνουν Υπηρεσίες του νομού Χανίων )
  • Αν δεν καλυφθούν τα κενά με την προηγούμενη διαδικασία να πραγματοποιηθούν αποσπάσεις στελεχών με οδοιπορικά έξοδα υπό την ίδια μορφή, ευρωπαϊκά κονδύλια, που αποσπώνται για την ενίσχυση του Ανατολικού Αιγαίου.

Οφείλουμε να αναφέρουμε ότι κα Σέβη Βολουδάκη σε συνέχεια και της πρόσφατης ανακοίνωσης μας είχε θέσει ήδη σχετικά ερωτήματα προς την Πολιτική Ηγεσία, ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα συνάντησης με το Σωματείο μας , ενημερώνοντας μας για την πρόθεση συνεργασία της με το ΥΝΑΝΠ προκειμένου να επιτευχθεί η εξεύρεση δυνατών λύσεων.

Ως Ένωση Λιμενικών Κρήτης θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε και να αναδεικνύουμε προβλήματα, προτείνοντας ρεαλιστικές λύσεις με γνώμονα το συμφέρων των στελεχών, αλλά και των πολιτών που κατοικούν ή επισκέπτονται το νησί μας».

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

72,5 ετών στη σύνταξη οι σημερινοί έφηβοι

Ένας νέος που γεννήθηκε στην Ελλάδα μέσα στην κρίση και θα ενταχθεί στην αγορά εργασίας κάπου κοντά στο 2030 θα πρέπει να εργαστεί τουλάχιστον 38,5 χρόνια για να μπορέσει να συνταξιοδοτηθεί περίπου το 2070. Αν και η αύξηση του προσδόκιμου ζωής θεωρείται «βιολογικό προνόμιο» και

Άγιοι Ανάργυροι: Ολοκληρώνεται η ΕΔΕ για τους αστυνομικούς – Ουδείς αναλαμβάνει την ευθύνη, κανείς δεν… είδε

Σε ένα τραγικό πινγκ- πονγκ ευθυνών φέρεται να εξελίσσεται η υπόθεση της Κυριακής, που έχασε τη ζωή της έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων, με τους αρμόδιους αξιωματούχους των Αρχών λίγο πριν την ολοκλήρωση της ΕΔΕ να δηλώνουν άγνοια για

Σκύρος: Έτοιμη για την “πράσινη” ακτοπλοΐα – Πρόταση για ναυπήγηση πλοίου με μειωμένες εκπομπές άνθρακα

Έτοιμο να πρωτοστατήσει στην πράσινη μετάβαση της ακτοπλοΐας, παρουσιάζοντας συγκεκριμένη πρόταση μελέτη μέσω του Πολυτεχνείου, για τη ναυπήγηση ενός νεότευκτου πλοίου με μειωμένες εκπομπές άνθρακα, δηλώνει το νησί της Σκύρου. Ήδη ο χρόνος μετράει αντίστροφα έως το 2030 με βάση

Αιφνίδιος θάνατος βαθμοφόρου: Διευκρινίσεις ΥΥ/ΛΣ-ΕΛΑΚΤ

Προς διευκρίνιση των αναγκαίων λεπτομερειών για την ορθή ενημέρωση όλων και κατά το μέρος που αφορά την εμπλοκή της Υπηρεσίας Υγειονομικού (Υ.Υ.) Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ στην υπόθεση του αιφνίδιου θανάτου του συναδέλφου μας που υπηρετούσε στο Π.Α.Θ. 80, εκτός υπηρεσίας, σας γνωρίζουμε

Μετάβαση στο περιεχόμενο