Συνάντηση Ναυλομεσιτών – Πλακιωτάκη: Να στηριχθεί η βιωσιμότητα και η εξωστρέφεια των κλάδων της ναυτιλίας (pic)

Την 1η Ιουλίου, αντιπροσωπεία του Προεδρείου του Συνδέσμου Μεσιτών Ναυτιλιακών Συμβάσεων συναντήθηκε με τον υπ. Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και συζήτησαν για την τρέχουσα κατάσταση στη ναυτιλία και για τις επόμενες κινήσεις

Θέματα της επικαιρότητας, συμπεριλαμβανομένης της τρέχουσας κατάστασης της ναυλαγοράς σε σχέση και με τις συνεχώς μεταβαλλόμενες και αναδιαμορφούμενες συνθήκες διεθνώς, ιδιαίτερα ως αποτέλεσμα της επανεκκίνησης της παγκόσμιας οικονομίας, την απανθρακοποίηση και τον επαναπροσδιορισμό των δρόμων της ναυτιλίας, πάντα σε συνδυασμό με το νέο κύμα της πανδημίας, τον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, τις συνεπαγόμενες αλληλένδετες επιδράσεις, αλλά και τις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις συζητήθηκαν στη συνάντηση του Προεδρείο του Συνδέσμου Μεσιτών Ναυτιλιακών Συμβάσεων με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη την περασμένη εβδομάδα.

Ο Σύνδεσμος εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο του, Γιάννη Κοτζιά, τον Αντιπρόεδρο Άγγελο Παύλου, το Γενικό Γραμματέα, Δημήτρη Κιττέ, και το Σύμβουλο Ιωάννη Κουρκούλη.

Οι ναυλομεσίτες τόνισαν το ενδιαφέρον τους για έργο του Υπουργού που αφορά τη βελτίωση της Ναυτικής Εκπαίδευσης, την ενίσχυση των ναυτιλιακών επαγγελμάτων, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού Νηολογίου , την επιτάχυνση των αναπτυξιακών λιμενικών επενδύσεων, αλλά και την εξάλειψη της γραφειοκρατίας και διευκόλυνση της ομαλής λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Ο Σύνδεσμος ενημέρωσε τον Υπουργό για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, και ανέλυσε θέματα που προκύπτουν αναδεικνύοντας τους τρέχοντες στόχους του με συγκεκριμένες προτάσεις.

Ο Γιάννης Πλακιωτάκης επαίνεσε τους Έλληνες ναυλομεσίτες για την ισχυρή παρουσία τους στην παραγωγική αλυσίδα των ναυτιλιακών δραστηριοτήτων και επιβεβαίωσε ότι πρωταρχικό μέλημα τόσο δικό του όσο και της Κυβέρνησης είναι να στηριχθεί η βιωσιμότητα και η εξωστρέφεια των κλάδων της ναυτιλίας, αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία να συνεισφέρει έμπρακτα στην επίλυση οιουδήποτε θέματος της αρμοδιότητάς του τυχόν απασχολήσει το Σύνδεσμο, τονίζοντας ότι παραμένει στη διάθεση των ναυτιλιακών φορέων, διατηρώντας ανοιχτό δίαυλο άμεσης επικοινωνίας.

Συνάντηση Ναυλομεσιτών – Πλακιωτάκη: Να στηριχθεί η βιωσιμότητα και η εξωστρέφεια των κλάδων της ναυτιλίας

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η προσβολή του λόγου

Στη δημόσια αντιπαράθεση, όπως εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας, μια ιεράρχηση των ζητημάτων της εποχής έχει ήδη εγκατασταθεί Στην πολιτική σύγκρουση, ο λόγος είναι το πυρομαχικό. Και η εξουσία δεν «βρίσκεται στην άκρη της κάννης» αλλά στην άκρη της γλώσσας.

Αστυνομία όλων μας

Τα Σώματα Ασφαλείας πρέπει να λειτουργούν με επιχειρησιακά πρωτόκολλα και επαγγελματισμό. Τα λάθη τους –που δεν είναι δυνατόν να εξαλειφθούν– πρέπει να κρίνονται με αυτά τα κριτήρια, χωρίς να γίνονται καύσιμη ύλη για δήθεν αντισυστημικές κραυγές. Η Αστυνομία δεν είναι

ΑΕΝ Μηχανικών Χίου: Θερμή υποδοχή της νέας γενιάς των ναυτικών

Θερμή υποδοχή της νέας γενιάς των ναυτικών από τις ναυτιλιακές εταιρείες της χώρας μας στο πλαίσιο της ημερίδας «Επιλέγω Ναυτιλία». Έναν ξεχωριστό, πέρα από τον καθιερωμένο τρόπο για να υποδεχτεί τους πρωτοετείς σπουδαστές της, βρήκε η ΑΕΝ Μηχανικών Χίου με

Εγκαίνια του αναβαθμισμένου Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών – Δωρεά Π. Λασκαρίδη

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, τα εγκαίνια του εκσυγχρονισμένου και αναβαθμισμένου Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών, με δωρεά του Προέδρου του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη και Υποναυάρχου ε.τ. ΠΝ κ. Πάνου Λασκαρίδη. Στην εκδήλωση παρέστησαν ο τ. Πρόεδρος τη Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος,