Συνάντηση ΠΟΕΠΛΣ με Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Μαρία Συρεγγέλα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕΠΛΣ

Σε συνέχεια των ενεργειών μας για την επίλυση ζητημάτων ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού καθεστώτος στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. η Ομοσπονδία μας συναντήθηκε σήμερα με την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Μαρία Συρεγγέλα.

Όπως είχαμε θέσει και στη Γενική Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα. Παυλίνα Καρασιώτη (εδώ) θα πρέπει επιτέλους να ληφθούν υπόψη οι ιδιαίτερες συνθήκες άσκησης των καθηκόντων μας ως εργαζόμενοι στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή και να αποτυπωθούν και σε ένα δικαιότερο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό καθεστώς. Ακόμη και στο υφιστάμενο καθεστώς μπορούν να επέλθουν σημαντικές αλλαγές, που θα δηλώνουν την πρόθεση για βελτιώσεις.

Από την πλευρά μας τέθηκαν τα παρακάτω ζητήματα, που αφορούν διορθωτικές ρυθμίσεις ή παραλείψεις προηγούμενων ασφαλιστικών νόμων. Συγκεκριμένα:

  1. Η μείωση του κόστους εξαγοράς του συντάξιμου χρόνου κατά τρία (3) έτη με εφαρμογή της διάταξης και σε όσους είχαν προϋπηρεσία ΕΠΥ-ΟΠΥ μέχρι και την 31/12/95 και την επέκταση των διατάξεων προσαύξησης και για τους καταταγέντες μετά το 1995.
  2. Η υπαγωγή των πληρωμάτων των Περιπολικών Λ.Σ. στις συνταξιοδοτικές διατάξεις των Ειδικών Δυνάμεων και Μονάδων (διπλά εξάμηνα).
  3. Η επέκταση στο σύνολο των οργανικών μονάδων και υπηρεσιών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. της δυνατότητας υπολογισμού πραγματικής υπηρεσίας στο διπλάσιο.
  4. Η ασφαλιστική αντιμετώπιση των μετά την 1.1.2011 κατατασσόμενων, οι οποίοι υπάγονται στον κλάδο κύριας σύνταξης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
  5. Αναγνώριση πλασματικού χρόνου τέκνων.

Οι ενέργειές μας θα εξακολουθήσουν με απώτερο σκοπό την επίτευξη των στόχων του κλάδου μας.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε δημόσια διαβούλευση οι νέοι Ποινικοί Κώδικες: ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης

Τέθηκε σε διαβούλευση το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τους νέους Ποινικούς Κώδικες, οι βασικοί άξονες του οποίου παρουσιάστηκαν όπως έγραψε το dikastiko.gr, από τον υπουργό Γιώργο Φλωρίδη την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023. Το νομοσχέδιο με τίτλο: «Παρεμβάσεις στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα

Capital: Στο νηολόγιο του LR θα ενταχθούν τα νεότευκτα πλοία LCO2

Η Capital Gas Ship Management ανακοίνωσε ότι τα πρώτα πλοία μεταφοράς LCO2 (υγρού διοξειδίου άνθρακα) μεσαίου μεγέθους, χαμηλής πίεσης (με δυνατότητα υποστήριξης διπλού καυσίμου αμμωνίας) που παρήγγειλε στο ναυπηγείο της Hyundai Mipo Dockyard θα νηολογηθούν από τον LR. Το έργο εντάσσεται στο πλαίσιο συνεργασίας ανάμεσα στην Capital, την

Πόθεν Έσχες 2023: Πότε ξεκινούν οι δηλώσεις – Οι «παγίδες» που πρέπει να προσέξουν οι υπόχρεοι

Εκδόθηκε η κοινή υπουργική απόφαση για την έναρξη λειτουργίας της νέας πλατφόρμας για την υποβολή από τους υπόχρεους των δηλώσεων πόθεν έσχες, από τις 16 Δεκεμβρίου 2023 και για διάστημα 90 ημερών, μέχρι δηλαδή τις 15 Μαρτίου 2024. «Ο υπόχρεος υποβάλλει

Το viral κόλπο για να βλέπεις αμέτρητα βίντεο στο TikTok χωρίς να αγγίζεις το smartphone σου

Για πολλούς από εμάς το TikTok αποτελεί την αγαπημένη μας πλατφόρμα στα social media. Όχι τόσο για να ανεβάζουμε περιεχόμενο, αλλά περισσότερο για να το καταναλώνουμε. Έχουμε περάσει άλλωστε αρκετές ώρες μπροστά από την οθόνη του κινητού μας, scrollάροντας με

Μετάβαση στο περιεχόμενο