Συνάντηση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριου Οικονόμου με τη νέα Επικεφαλής του Γραφείου Ύπατης Αρμοστείας Ο.Η.Ε. στην Ελλάδα (UNCHR)

Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Ελευθέριος Οικονόμου συναντήθηκε με την Επικεφαλής του Γραφείου Ύπατης Αρμοστείας Ο.Η.Ε. στην Ελλάδα (UNCHR), Maria Clara Martin, σήμερα Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Κατά την διάρκεια της συνάντησής τους συζήτησαν, μεταξύ άλλων, το ζήτημα της διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών και της προστασίας των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε., με γνώμονα την προστασία της ανθρώπινης ζωής και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

O κ. Υφυπουργός αναφέρθηκε στην μεταναστευτική πίεση που εξακολουθεί να υφίσταται η Ελλάδα, τονίζοντας πως, η Τουρκία θα πρέπει να σεβασθεί τις απορρέουσες υποχρεώσεις της από την Κοινή Δήλωση του 2016. Σημείωσε δε την πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει με την Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε., προσβλέποντας στην συνέχιση και περαιτέρω ενίσχυσή της. Παράλληλα, αναφέρθηκε και σε πρόσφατες εξελίξεις σχετικά στην Ουκρανία, επισημαίνοντας την σημαντική συνδρομή της χώρας μας στο ζήτημα της υποδοχής και φιλοξενίας των προσφύγων από την Ουκρανία.

Από την πλευρά της, η Επικεφαλής του Γραφείου Ύπατης Αρμοστείας Ο.Η.Ε. στην Ελλάδα, εισαγωγικά σημείωσε τις θετικές εντυπώσεις από την συνεργασία της με αρμόδιες Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, υπογραμμίζοντας πρόσφατη εκπαίδευση που παρείχε το Γραφείο σε προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας σε θέματα μετανάστευσης. Όπως και ο κ. Υφυπουργός, σημείωσε την πρόθεσή της για συνέχιση και εμβάθυνση της μεταξύ μας συνεργασίας σε όλο το εύρος των ζητημάτων διαχείρισης του μεταναστευτικού.

Στην συνάντηση συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς ο Προϊστάμενος του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Υποστράτηγος Δημήτριος Μάλλιος και η Διπλωματική Σύμβουλος του Υπουργού, Σοφία Σταματέλλη. Επίσης, συμμετείχαν οι συνεργάτες της Επικεφαλής του Γραφείου Ύπατης Αρμοστείας Ο.Η.Ε. στην Ελλάδα, Καλλιόπη Στεφανάκη και Adriano Silvestri .

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παραχώρηση αιγιαλών και παραλιών: Οι αλλαγές που φέρνει ο ν. 5092/2024*

Στοχεύοντας στη μεγαλύτερη διαφάνεια των διαγωνισμών παραχώρησης μέσω κεντρικής ηλεκτρονικής διαδικασίας και την υψηλότερη αποτελεσματικότητα των ελέγχων μέσω της αξιοποίησης της σύγχρονης τεχνολογίας σε συνδυασμό με την αυστηροποίηση των ποινών, προσπαθεί να αντιμετωπίσει διαχρονικές παθογένειες. Από την άλλη, όμως, έχει

Οι θέσεις της CLIA για τη θαλάσσια συνδεσιμότητα

Στη συνάντηση, ο κ. Vago εξέφρασε την αλληλεγγύη του κλάδου της κρουαζιέρας προς τον ευρύτερο ναυτιλιακό τομέα στον κορυφαίο στόχο της διασφάλισης της ασφάλειας των ναυτικών, λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες απειλές στην Ερυθρά Θάλασσα και αλλού. Η CLIA ανέδειξε την

Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο: Συζητήθηκε η περικοπή των δώρων στους συνταξιούχους

Ειδικότερα, η κυρία Σταυρουλάκη έθεσε ζήτημα αν πράγματι υπάρχει θέμα αντιθέτων αποφάσεων (δηλαδή θέμα παραδεκτού) μεταξύ των αποφάσεων του ΣτΕ και του Α.Π., καθώς το κάθε ένα από αυτά τα δύο δικαστήρια επελήφθη επί διαφορετικών νομοθετικών δεδομένων. Κατά την εισηγήτρια, τον Α.Π. τον

Χούθι: «Έχουμε επιτεθεί σε περισσότερα από 100 πλοία του εχθρού»

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης επιτέθηκαν σε περίπου 100 πλοία «που συνδέονταν με τον εχθρό», δηλαδή το Ισραήλ, στην Ερυθρά Θάλασσα και τον Κόλπο του Άντεν, αφότου ξεκίνησαν τις επιχειρήσεις τους σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους της Λωρίδας της

Μετάβαση στο περιεχόμενο