Συνάντηση ΥΦΕΘΑ Νικόλαου Χαρδαλιά με Υπουργό Άμυνας Αρμενίας και Καθολικό Πατριάρχη Απάντων των Αρμενίων στο Γιερεβάν

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς σήμερα Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Δημοκρατία της Αρμενίας συναντήθηκε με τον Υπουργό Άμυνας κ. Suren Papikyan.

Κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα στο Υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας, επιβεβαιώθηκαν οι παραδοσιακά εξαιρετικές διμερείς σχέσεις των δύο χωρών, οι οποίες βασίζονται σε μακροχρόνιους, ισχυρούς ιστορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς. Τονίστηκε η από κοινού πρόθεση για συνέχεια αξιοποίησης αυτών των δεσμών και συζητήθηκαν θέματα για την περαιτέρω αναβάθμιση της διακρατικής συνεργασίας σε τομείς όπως η αμυντική βιομηχανία, η στρατιωτική εκπαίδευση και η τεχνολογία.

Παράλληλα, ανταλλάγησαν απόψεις για τις προκλήσεις και τις απειλές στον τομέα της Ασφάλειας στην Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο.

Επιπρόσθετα, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε την έδρα του Πατριαρχείου Αρμενίας, όπου είχε εθιμοτυπική συνάντηση με τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Αρμενίας, Καθολικό Πατριάρχη Απάντων των Αρμενίων κ.κ. Karekin ΙΙ.

Των σημερινών συναντήσεων προηγήθηκε επίσκεψη του κ. Χαρδαλιά στο Μνημείο Γενοκτονίας των Αρμενίων, όπου κατέθεσε στεφάνι σε ένδειξη τιμής και μνήμης στα θύματα, ενώ ακολούθησε ενημέρωση και περιήγηση στο ομώνυμο Μουσείο. Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κατά την επίσκεψή του στο Μνημείο, επισήμανε:

«Ενωμένα με δεσμούς αδελφοσύνης, τα σπουδαία μας Έθνη συνεχίζουν την ιστορική τους διαδρομή με ένα κοινό, ιερό χρέος: να μην ξεχάσουμε ποτέ!».

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεταναστευτικές ροές: «Αποσυμπίεση» στην Ελλάδα, μεγάλη αύξηση στην Κύπρο

Ενδιαφέροντα στοιχεία για την διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος στη Γηραιά Ήπειρο προκύπτουν από την έκθεση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης για το Άσυλο με τα στοιχεία να αποτυπώνουν μία ξεκάθαρη αποκλιμάκωση όσον αφορά στην Ελλάδα, την ώρα που άλλες χώρες βιώνουν πιέσεις

Viral: Ψαράς ανασύρει ψάρι – τέρας βάρους 177 κιλών και μήκους 2,5 μέτρων από τον βυθό της Νορβηγίας

Ένα ψάρι – τέρας ανέσυρε από τα παγωμένα νερά της Νορβηγίας ο Βρετανός ψαράς Πολ Στίβενς. Το ψάρι πρόκειται για έναν ιππόγλωσσο βάρους 177 κιλών και με μήκος 2, 5 μέτρων!   Με βάση τις διαστάσεις του ψαριού, η ηλικία

Απεργία στο λιμάνι Felixstowe του Ηνωμένου Βασιλείου από τις 21 εως τις 29 Αυγούστου

Αποκαλύφθηκαν κάποιες λεπτομέρειες για την μεγάλη απεργία στο λιμάνι Felixstowe, η οποία θα προκαλέσει περαιτέρω αποσταθεροποίηση στη μεταφορά των ευρωπαϊκών εμπορευματοκιβωτίων. Πιο συγκεκριμένα, περίπου 1.900 εργαζόμενοι στο μεγαλύτερο λιμάνι εμπορευματοκιβωτίων του Ηνωμένου Βασιλείου, θα πραγματοποιήσουν οκταήμερη απεργία από τις 21

Navibulgar: Εξαγορά τεσσάρων eco-lake bulk carriers έναντι $128 εκατομμυρίων

Η ναυτιλιακή εταιρεία Navibulgar αναμένεται να καταβάλει 128 εκατομμύρια δολάρια σε τέσσερα eco-lake handysize bulk carriers. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι η βουλγαρική πλοιοκτήτρια εταιρεία παράγγειλε πλοία από το ναυπηγείο Yangzijiang στο πλαίσιο των σχεδίων επέκτασης και ανανέωσης του στόλου της.