Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι έρευνες για τον παρουσιαστή του BBC που χάθηκε στην Σύμη

Βρισκόταν στο νησί μαζί με τη σύζυγο του και ένα φιλικό τους ζευγάρι

Δίχως αποτέλεσμα συνεχίζονται έως και αυτή την ώρα οι έρευνες αστυνομικών και πυροσβεστών της Σύμης, καθώς και στελεχών της ΕΜΑΚ και εθελοντικών οργανώσεων προκειμένου να εντοπιστούν τα ίχνη του 67χρονου Βρετανού δημοσιογράφου Michael Mosley. Από τις δέκα σήμερα το πρωί, δεκάδες ένστολοι αλλά και εθελοντές συμμετέχουν στις προσπάθειες για τον εντοπισμό του 67χρονου ο οποίος εξαφανίστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης από την παραλία του Αγίου Νικολάου.

Βρισκόταν στο νησί μαζί με τη σύζυγο του και ένα φιλικό τους ζευγάρι όπου παραθέριζαν. Σύμφωνα με την μαρτυρία της συζύγου του, ο Michael Mosley αποφάσισε να επιστρέψει στο σπίτι πεζός, χρησιμοποιώντας έναν χωματόδρομο, καθώς όπως ανέφερε, ήθελε να κάνει μια βόλτα στο όμορφο νησί. Έκτοτε τα ίχνη του χάθηκαν, ενώ δυστυχώς, το κινητό του τηλέφωνο το άφησε στη γυναίκα του.

Η δήλωση εξαφάνισης έγινε σήμερα το πρωί και επίσης η σύζυγος του αγνοούμενου, ενημέρωσε και την Βρετανική πρεσβεία στη χώρα μας, η οποία παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στις έρευνες. Μέχρι αυτή τη στιγμή, τα σωστικά συνεργεία δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν κάποιο εύρημα που να τους οδηγήσει στον 67χρονο γνωστό δημοσιογράφο. Το νησί, στο σημείο όπου φέρεται να έχει κινηθεί ο αγνοούμενος, έχει κάποια μικρά φαράγγια, κυρίως πυκνή αλλά χαμηλή βλάστηση. Το ενδεχόμενο του ατυχήματος δεν αποκλείεται, να γλίστρησε δηλαδή, αφού σε κάποια σημεία του μονοπατιού, ο δρόμος στενεύει.

Στις έρευνες συμμετέχουν εθελοντές και με drone προσπαθώντας να δώσουν εικόνα στα σωστικά συνεργεία από απόμερα σημεία. Δυνάμεις από τη Ρόδο έχουν βρεθεί στο νησί ενώ δεν αποκλείεται ο αριθμός των σωστικών συνεργείων να αυξηθεί, προκειμένου να εντοπιστεί το γρηγορότερο δυνατόν ο 67χρονος δημοσιογράφος. Όπως ανέφεραν στελέχη της ΕΜΑΚ, το πρώτο 24ωρο είναι ιδιαίτερα κρίσιμο, ειδικά εάν ο αγνοούμενος έχει τραυματιστεί.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΕ: Υιοθέτηση του 14ου πακέτου κυρώσεων ενάντια στη Ρωσία

Το Συμβούλιο των Υπουργών υιοθέτησε σήμερα (24/6) το 14ο πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας. Η νέα δέσμη περιλαμβάνει περιοριστικά μέτρα για επιπλέον 116 άτομα και οντότητες που είναι υπεύθυνες για ενέργειες που υπονομεύουν ή απειλούν την εδαφική ακεραιότητα, την

Αναζήτηση πόρων για ακτοπλοΐα και short sea

Αντίθετα μετράει ο χρόνος για την ελληνική ακτοπλοΐα, αφού η ανάγκη ανανέωσης του στόλου με πλοία με χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα είναι επιτακτική. Από το 2030 η εξαίρεση της ελληνικής ακτοπλοΐας (εκτός Κρήτης) από το σύστημα δικαιωμάτων εμπορίας ρύπων τελειώνει. Όπως επεσήμανε ο

Πέντε νεκροί από πνιγμό το τριήμερο

ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ του Αγίου Πνεύματος είχε τραγική κατάληξη για λουομένους οι οποίοι βρέθηκαν στις παραλίες και υπό συνθήκες που αναμένεται να προσδιοριστούν από τη νεκροτομή κατέληξαν από πνιγμό. Αναλυτικότερα, οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην παραλία Ζούμπερι της Νέας Μάκρης

«Σκιές» στις συλλήψεις εμπρηστών

Ερωτήματα για την ορθότητα ορισμένων από τις έρευνες της Πυροσβεστικής για τον εντοπισμό των αιτίων πυρκαγιών και της σύλληψης των εμπρηστών προκύπτουν από τα πρόσφατα συμβάντα σε Βάρης – Κορωπίου, Ύδρα και Νάξο. Συγκεκριμένα, οι αναφορές για «εμπρηστή με μπιτόνι»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΚΑΙΡΟΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο