Συνεδρίαση ΕΛΙΜΕ: Μεγάλες ευκαιρίες συνεργασίας μεταξύ των λιμένων Βόλου και Πειραιά

Με τις καλύτερες εντυπώσεις ολοκληρώθηκε σήμερα Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022 στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, η συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΛΙΜΕ, με την παρουσία για πρώτη φορά στη συνεδρίαση της Ένωσης, του Εκτελεστικού Προέδρου της Ο.Λ.Π. ΑΕ Yu Zenggang.

 

Της συνεδρίασης, προηγήθηκε επίσκεψη των μελών της ΕΛΙΜΕ στο λιμάνι του Βόλου και στις εγκαταστάσεις του εμπορικού λιμένα.

Τα μέλη είδαν από κοντά, την εξέλιξη των εργασιών στον τρίτο προβλήτα για την μεταφορά του σκραπ και την επέκταση αυτού, καθώς και δραστηριότητες που εκτελούνται και φιλοξενούνται στους προβλήτες του εμπορικού λιμένα.

Τα μέλη της ΕΛΙΜΕ έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις εγκαταστάσεις και τα μηχανήματα αλλά και τις εργασίες καθώς και τις προοπτικές ανάπτυξης του λιμένος Βόλου.

Λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΒ, Σωκράτης Αναγνώστου, χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική την παρουσία προέδρων και των διευθυνόντων συμβούλων των λιμένων της χώρας στην πόλη μας καθώς όπως είπε “είναι πολύ σημαντικό, να ανταλλάξουμε ιδέες και προτάσεις, ώστε να προαχθούν τα λιμάνια της χώρας. Η Ελλάδα είναι κυρίως ναυτική χώρα και χρειάζεται να βοηθήσουμε όλοι για την ανάπτυξη”.

Από την πλευρά του, ο Αθανάσιος Λιάγκος, Εκτελεστικός Πρόεδρος Δ.Σ. Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, έκανε λόγο για μια σημαντική συνεδρίαση ενώ όσον αφορά στην ιδιωτικοποίηση του λιμένος Βόλου ο κ. Λιάγκος τόνισε ότι “οι Βολιώτες θα πρέπει να προσδοκούν μόνο θετικά αποτελέσματα και πιστεύω ότι θα υπάρχει μεγάλη ζήτηση. Οι επενδυτές αναγνωρίζουν το γεωστρατηγικό σημείο και τη σημαντική θέση και τον ρόλο της περιοχής. Το λιμάνι του Βόλου είναι ένα λιμάνι με πολλές δραστηριότητες και θα έχει όχι μόνο αίσια αλλά και εξαιρετική έκβαση ο διαγωνισμός”.

Στις μεγάλες ευκαιρίες συνεργασίας μεταξύ των λιμένων Βόλου και Πειραιά αναφέρθηκε ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά Yu Zenggang.

Ο κ. Yu εξέφρασε την χαρά του για το γεγονός ότι η συνεδρίαση γίνεται στον Βόλο, την οποία χαρακτήρισε πολύ όμορφη πόλη με πολύ ωραίο λιμάνι. Ανέφερε την ανάγκη συνεργασίας όλων των λιμένων για την προώθηση κοινών συμφερόντων κι επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι  “το λιμάνι του Βόλου και το λιμάνι του Πειραιά, έχουν ένα φωτεινό μέλλον. Θέλουμε μια μελλοντική συνεργασία. Ανοίγονται μεγάλες ευκαιρίες στο μέλλον. Σημαντικός είναι ο ρόλος της θέσης του λιμένος» ενώ τόνισε τη σπουδαιότητα των συστημάτων Logistics στα λιμάνια.

Επιπλέον των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΙΜΕ, τηn συνεδρίαση παρακολούθησαν, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, Κωνσταντίνος Τζήμος, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας, Γεώργιος Κουμπέτσος και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, Αθανάσιος Πορφύρης.

Συνεδρίαση ΕΛΙΜΕ: Μεγάλες ευκαιρίες συνεργασίας μεταξύ των λιμένων Βόλου και Πειραιά

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λάρυμνα: Αλιευτικός Έλεγχος & Κατάσχεση 4000τμχ Αχινών

Τις απογευματινές ώρες χθες, στο πλαίσιο τακτικών ελέγχων για τη καταπολέμηση της παράνομης αλιευτικής δραστηριότητας, εντοπίστηκαν από στελέχη του Γ’ Λιμενικού Τμήματος Λάρυμνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας, ένας 36χρονος και ένας 63χρονος εντός Ε/Ρ-Α/Ψ σκάφους στη περιοχή “ΓΛΥΣΤΡΑ”, να έχουν

Μήνυμα Αρχηγού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχου Λ.Σ. Γεώργιου Αλεξανδράκη για την εορτή του Αγίου Νικολάου

Αξιωματικοί, Ανθυπασπιστές, Υπαξιωματικοί και Λιμενοφύλακες Γυναίκες και Άνδρες του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Σήμερα εορτάζει ο Άγιος Νικόλαος, ο Άγιος της Ναυτοσύνης, ο φύλακας των απανταχού θαλασσοπόρων, προστάτης και του ένδοξου Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής και του εμπορικού μας ναυτικού,

Μήνυμα Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστου Στυλιανίδη για τον εορτασμό του προστάτη των ναυτικών Αγίου Νικολάου

Αγαπητοί και αγαπητές Ναυτικοί, Τιμώντας σήμερα τον προστάτη της Ελληνικής Ναυτοσύνης, τον Άγιο Νικόλαο, εύχομαι στους απανταχού Έλληνες και στις απανταχού Ελληνίδες ναυτικούς Χρόνια Πολλά με υγεία και προσωπική και οικογενειακή ευτυχία με γαλήνιες θάλασσες. Η αφοσίωσή σας στο καθήκον,

Χιλιάδες Ιταλοί αποχαιρέτησαν την 22χρονη Τζούλια – Η γυναικοκτονία που σόκαρε

«Παρά το νεαρό της ηλικίας της, είχε ήδη γίνει μαχήτρια, ένας οπλίτης – όπως οι αρχαίοι Έλληνες στρατιώτες – επίμονος σε δύσκολες στιγμές», είπε στον συγκλονιστικό επικήδιο ο πατέρας της Τζούλιας Η Ιταλία αποχαιρέτησε την 22χρονη Τζούλια, τη φοιτήτρια που δολοφονήθηκε

Μετάβαση στο περιεχόμενο