Συνελήφθησαν τέσσερις διακινητές των 90 μεταναστών που βρέθηκαν ανοιχτά της Γαύδου

Η κατάσταση που διαμορφώνεται με την Κρήτη να αποτελεί πλέον πύλη εισόδου μεταναστών επιβάλλει την άμεση παρέμβαση τόσο του Υπουργείου Μετανάστευσης όσο και του υπουργείου Ναυτιλίας.

Σε τέσσερις συλλήψεις προχώρησε το λιμεναρχείο Χανίων, για τη διακίνηση των 91 μεταναστών που βρέθηκαν ανοιχτά της Γαύδου το μεσημέρι του Σαββάτου.

Μετά τον εντοπισμό, τη διάσωση και τη μεταφορά των μεταναστών, αρχικά στην Αγία Γαλήνη και μετέπειτα σε στεγασμένο χώρο στάθμευσης πίσω από το Λιμεναρχείο, η λιμενική αρχή προχώρησε στη σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών, ηλικίας 22, 25, 26 και 36 ετών, για παράβαση του Ν.3386/2005 “Παράνομη Είσοδος στη χώρα”, του Ν. 4251/2014 “Διευκόλυνση” και των άρθρων 45 Π.Κ. “Συναυτουργία” και 306 Π.Κ. “Εκθεση”, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων.

Το εν λόγω περιστατικό είναι ένα από τα δεκάδες που έχουν παρατηρηθεί στο ακριτικό νησί το τελευταίο διάστημα, τη στιγμή που οι μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη έχουν γεμίσει τους χώρους φιλοξενίας.

Όπως προανέφερε το Flashnews.gr, η κατάσταση στην Κρήτη έχει πλέον όλα τα χαρακτηριστικά της μεταναστευτικής κρίσης με περισσότερες από 1.500 αφίξεις από την αρχή του 2024 και με το «βάρος» της διαχείρισης να έχει πέσει στο Λιμενικό του νησιού που είναι ήδη υποστελεχωμένο καθώς από την Κρήτη στέλνονται στελέχη στο Ανατολικό Αιγαίο.

Η κατάσταση που διαμορφώνεται με την Κρήτη να αποτελεί πλέον πύλη εισόδου μεταναστών επιβάλλει την άμεση παρέμβαση τόσο του Υπουργείου Μετανάστευσης όσο και του υπουργείου Ναυτιλίας.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

72,5 ετών στη σύνταξη οι σημερινοί έφηβοι

Ένας νέος που γεννήθηκε στην Ελλάδα μέσα στην κρίση και θα ενταχθεί στην αγορά εργασίας κάπου κοντά στο 2030 θα πρέπει να εργαστεί τουλάχιστον 38,5 χρόνια για να μπορέσει να συνταξιοδοτηθεί περίπου το 2070. Αν και η αύξηση του προσδόκιμου ζωής θεωρείται «βιολογικό προνόμιο» και

Άγιοι Ανάργυροι: Ολοκληρώνεται η ΕΔΕ για τους αστυνομικούς – Ουδείς αναλαμβάνει την ευθύνη, κανείς δεν… είδε

Σε ένα τραγικό πινγκ- πονγκ ευθυνών φέρεται να εξελίσσεται η υπόθεση της Κυριακής, που έχασε τη ζωή της έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων, με τους αρμόδιους αξιωματούχους των Αρχών λίγο πριν την ολοκλήρωση της ΕΔΕ να δηλώνουν άγνοια για

Σκύρος: Έτοιμη για την “πράσινη” ακτοπλοΐα – Πρόταση για ναυπήγηση πλοίου με μειωμένες εκπομπές άνθρακα

Έτοιμο να πρωτοστατήσει στην πράσινη μετάβαση της ακτοπλοΐας, παρουσιάζοντας συγκεκριμένη πρόταση μελέτη μέσω του Πολυτεχνείου, για τη ναυπήγηση ενός νεότευκτου πλοίου με μειωμένες εκπομπές άνθρακα, δηλώνει το νησί της Σκύρου. Ήδη ο χρόνος μετράει αντίστροφα έως το 2030 με βάση

Αιφνίδιος θάνατος βαθμοφόρου: Διευκρινίσεις ΥΥ/ΛΣ-ΕΛΑΚΤ

Προς διευκρίνιση των αναγκαίων λεπτομερειών για την ορθή ενημέρωση όλων και κατά το μέρος που αφορά την εμπλοκή της Υπηρεσίας Υγειονομικού (Υ.Υ.) Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ στην υπόθεση του αιφνίδιου θανάτου του συναδέλφου μας που υπηρετούσε στο Π.Α.Θ. 80, εκτός υπηρεσίας, σας γνωρίζουμε

Μετάβαση στο περιεχόμενο