Συνοριοφύλακες από Ελλάδα, Γερμανία και Φινλανδία αναμένει η Πολωνία

Μετάφραση-απόδοση κειμένου: «ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ»

Συνοριοφύλακες και αστυνομικούς από Φινλανδία, Γερμανία και Ελλάδα ευελπιστεί να φέρει η Πολωνία για να βοηθήσουν στην επιτήρηση της μεθορίου της με τη Λευκορωσία, δήλωσε την Πέμπτη κυβερνητικός αξιωματούχος, εν μέσω αυξανόμενης ανησυχίας για μεταναστευτικές πιέσεις της Ευρώπης εξ ανατολών.

“Είναι σε εξέλιξη οι προετοιμασίες και αυτές είναι οι χώρες με τη μεγαλύτερη εμπειρία στην προστασία συνόρων. Ιδίως, για παράδειγμα, οι εμπειρίες από την Ελλάδα μπορεί να είναι πολύ χρήσιμες,” δήλωσε υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος σε δημοσιογράφους.

Tα σύνορα Πολωνίας-Λευκορωσίας έγιναν σημείο ανάφλεξης καθώς Δυτικοί αξιωματούχοι κατηγορούν την κυβέρνηση του Μινσκ ότι χρησιμοποιεί τους μετανάστες που φέρνει εκτός Ευρώπης για “υβριδικό πόλεμο”.

Ο Οργανισμός Συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Frontex, αναφέρει ότι ο αριθμός όσων προσπαθούν να εισέλθουν στην ΕΕ από τα ανατολικά σύνορά της σχεδόν διπλασιάστηκε κατά τους πρώτους πέντε μήνες του 2024, παρά το γεγονός ότι παραμένει σχετικά μικρός σε σχέση με άλλες οδούς μετανάστευσης προς την Ευρώπη.

Αξιωματούχοι σε Πολωνία και Φινλανδία προειδοποιούν τους τελευταίους μήνες ότι ο αριθμός όσων προσπαθούν να εισέλθουν μέσω Λευκορωσίας ή Ρωσίας ενδέχεται βραχυπρόθεσμα να αυξηθεί σημαντικά.

Η Ελλάδα επεκτείνει την περίφραξη στα σύνορά της με την Τουρκία, ενώ η Φινλανδία αναζητά τρόπους να σταματήσεις τη νέα μεταναστευτική οδό προς Ευρώπη, μέσω Ρωσίας, με περιπολίες συνοριοφυλάκων, drones και ηλεκτρονικούς αισθητήρες ως επίσης κατασκευάζοντας φράχτες.

Ο Πολωνός Υπουργός Άμυνας κ. Wladyslaw Kosiniak-Kamysz δήλωσε σε συνέντευξή του στη δημόσια τηλεόραση την Πέμπτη ότι στους μετανάστες που προέρχονται από τη Λευκορωσία ενδέχεται να συγκαταλέγονται πρόσωπα εκπαιδευμένα να επιτίθενται σε Πολωνούς στρατιώτες.

French Defence Minister Lecornu meets his Polish and German counterparts in Paris

Η κεντρώα κυβέρνηση στη Βαρσοβία ευελπιστεί να θίξει το ζήτημα στην επερχόμενη συνάντηση κορυφής του NATO στην Ουάσιγκτον την επόμενη εβδομάδα.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, Γερμανία και Πολωνία παρουσίασαν κοινό σχέδιο δράσης με το οποίο συμφώνησαν την εντατικοποίηση της αμυντικής συνεργασίας, περιλαμβάνοντας ενισχυμένη παρουσία στα ανατολικά σύνορα της Συμμαχίας και το συντονισμό της συμμαχικής βοήθειας στην Ουκρανία.

Μετάφραση-απόδοση κειμένου: «ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ»

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελετή Απονομής Επάθλων του Ιστιοπλοϊκού Αγώνα Ανοικτής Θαλάσσης AHEPA CUP PERAMA 2025

Μια υπέροχη εκδήλωση για την απονομή βραβείων του AHEPA CUP PERAMA 2025 με σκάφη Ανοικτής Θαλάσσης, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4η Ιουνίου 2025 και ώρα 19:00 στην αίθουσα “Terra Verde” – Προβλήτα Ε’ Πέραμα. Η απονομή βραβείων συνδυάστηκε με εορταστικό δείπνο

«Δεν θέλουμε μόνιμη δομή αλλά έχουμε μόνιμη φιλοξενία» | Πιέζονται από το μεταναστευτικό στα Χανιά – Έκτακτη ενίσχυση 207 χιλ. ευρώ από το Υπουργείο

Περισσότεροι από 650 μετανάστες εξετάστηκαν το τελευταίο τριήμερο από τις ομάδες των ΤΟΜΥ και τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ ενώ την Τρίτη το πρωί στην Αγυιά, φιλοξενούνταν 500 άτομα Έκτακτη χρηματοδότηση 207.000 ευρώ από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Άσυλου προς τον

Η Ε.Ε. δημιουργεί μόνιμο Σώμα Συνοριοφυλάκων – Στην πρώτη γραμμή ο Έβρος

Η Ε.Ε. ανακοινώνει μόνιμο Σώμα Συνοριοφυλάκων στα εξωτερικά σύνορα, με άμεση εφαρμογή σε Έβρο και Καστελόριζο.  Μια ιστορική απόφαση που αλλάζει τα δεδομένα στη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανακοίνωσε ο Επίτροπος Προϋπολογισμού της Ε.Ε., Piotr Serafin και είναι η δημιουργία μόνιμου Σώματος Συνοριοφυλάκων, με επιχειρησιακή

Τραγωδία στο Λασίθι: Νεκρή η ισραηλινή συγγραφέας που αγνοούνταν εδώ και 6 ημέρες

Τραγικός επίλογος γράφτηκε στην υπόθεση εξαφάνισης της 66χρονης ισραηλινής συγγραφέως Μικέλ Πελέκ, τα ίχνη της οποίας είχαν χαθεί από την περασμένη Τετάρτη (4/6). Συγκεκριμένα, η άτυχη γυναίκα εντοπίστηκε τελικά νεκρή στη θαλάσσια περιοχή των Γουρνιών Παχιάς Άμμου, στο Λασίθι. Ένας ντόπιος

Μετάβαση στο περιεχόμενο