ΤΑΙΠΕΔ: Ανακήρυξη Προτιμητέου Επενδυτή για την απόκτηση πλειοψηφικής συμμετοχής 67% στο μετοχικό κεφάλαιο του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε. (Ο.Λ.Η. Α.Ε.)

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση προχώρησε στην αποσφράγιση των δύο δεσμευτικών προσφορών που παρέλαβε στις 24 Απριλίου 2023 για την αξιοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε. (Ο.Λ.Η. Α.Ε.), μέσω της απόκτησης πλειοψηφικής συμμετοχής 67% στο μετοχικό κεφάλαιο του Οργανισμού.

Μετά την αποσφράγιση, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου αποφάσισε την κατακύρωση του διαγωνισμού στην κοινοπραξία των εταιρειών Grimaldi Euromed S.p.A. & Μινωικές Γραμμές Α.Ν.Ε. έναντι συνολικού τιμήματος 80 εκατ. ευρώ για το 67% των μετοχών.

Το υψηλό τίμημα που προσέφερε το εν λόγω σχήμα, το οποίο ανακηρύχθηκε Προτιμητέος Επενδυτής και στον διαγωνισμό για την αξιοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας Α.Ε., αποδεικνύει την πίστη της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας στις προοπτικές ανάπτυξης του λιμένα Ηρακλείου, της Κρήτης και της ελληνικής οικονομίας συνολικά. Αποτελεί, επίσης, ψήφο εμπιστοσύνης στις διαδικασίες του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο λειτουργεί με διαφάνεια, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα, για την αξιοποίηση κρίσιμων περιουσιακών στοιχείων προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος. Η αξιοποίηση της Ο.Λ.Η. Α.Ε. εντάσσεται στο ευρύτερο αναπτυξιακό σχέδιο για την αναβάθμιση των υποδομών της Κρήτης, με την κατασκευή του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (Β.Ο.Α.Κ.), και του Νέου Διεθνούς Αερολιμένα Ηρακλείου Κρήτης.

Ο φάκελος του διαγωνισμού θα υποβληθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο, μετά δε την έγκριση αυτή πρόκειται να πραγματοποιηθεί η υπογραφή των συμβάσεων.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στενά του Ορμούζ: Έξι μισθοί στα πληρώματα για ένα ταξίδι στον πιο επικίνδυνο θαλάσσιο διάδρομο του κόσμου

Στα Στενά του Ορμούζ η αμοιβή δεν αγοράζει μόνο εργασία, αλλά και την αποδοχή ενός εξαιρετικά υψηλού κινδύνου. Καθώς η ένταση στη Μέση Ανατολή κορυφώνεται και οι επιθέσεις κατά εμπορικών πλοίων πολλαπλασιάζονται, οι ναυτιλιακές εταιρείες αναγκάζονται να προσφέρουν πρωτοφανή οικονομικά κίνητρα, προκειμένου να

Συνελήφθησαν από αστυνομικούς -3- μέλη εγκληματικής οργάνωσης που αφαιρούσαν αλυσίδες λαιμού από ηλικιωμένους με τη μέθοδο του εναγκαλισμού

Εξιχνιάστηκαν από το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Γλυφάδας/Δ.Δ.Ε.Ε.Α./Γ.Α.Δ.Α. -2- περιπτώσεις κλοπών Συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ./Γ.Α.Δ.Α., μεσημβρινές ώρες της 19-7-2026 στη Γλυφάδα, 28χρονη, 33χρονη και 34χρονος, μέλη εγκληματικής οργάνωσης που αφαιρούσαν αλυσίδες λαιμού από ηλικιωμένους με τη μέθοδο

Νάξος: 35 μετανάστες εντοπίστηκαν σε παραθαλάσσια περιοχή του νησιού

Τις πρωινές ώρες της Τρίτης 21/07, το Α.Τ. Νάξου ενημέρωσε την Λιμενική Αρχή του νησιού, για τον εντοπισμό μεταναστών στην περιοχή «Άγιος Σώζων», νότια της Νάξου. Στο σημείο μετέβησαν στελέχη του Λιμενικού Σώματος όπου εντόπισαν 35 αλλοδαπούς (5 άνδρες, 11

Σταύρος Γεωργίου: Στο μικροσκόπιο βίντεο από κάμερες ασφαλείας – Προσωπικά κίνητρα «βλέπουν» οι Αρχές

Οι έρευνες των αστυνομικών για τη δολοφονία του ποινικολόγου Σταύρου Γεωργίου επικεντρώνονται στο υλικό που έχει καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, με στόχο να ταυτοποιηθεί ο δράστης ή οι δράστες της άγριας επίθεσης σε βάρος του. Παράλληλα, οι Αρχές αξιολογούν μαρτυρίες

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΚΑΙΡΟΣ